במיזם חדש ומרתק, מוזיאון הדגמים של לאונרדו דה וינצ'י יצא לדרך בשיתוף עם עמותת 'ידיד לחינוך'. גמלאים מתחום הניווט של פרויקט החץ, מכון וויצמן, הקריה למחקר גרעיני ומערכות הלייזר של אלביט, מתנדבים למען תלמידי פיזיקה וחוקרים איתם את הדגמים המעניינים ביותר של לאונרדו דה וינצי.
עמותת 'ידיד לחינוך', המשלבת גמלאים וגמלאיות מתנדבים מערכת החינוך, גייסה מבין מתנדביה את אלה שהינם בעלי הידע והניסיון הפיזיקאי לטובת תלמידי הפיזיקה של תיכון 'קציר' ברחובות. אורי פרג, מנכ"ל 'ידיד לחינוך', מסביר כי המטרה היא להעניק לגמלאים תחושת משמעות ולחזק את תחושת המסוגלות והעשרה של התלמידים.
בין המתנדבים ניתן למצוא את יורם גלזר, שניהל פרויקט מערכת הניווט של החץ בתעשייה אווירית; יצחק גורביץ, מנהל הגמ"ג בקריה למחקר גרעיני; פרופ' לביוכימיה של מכון ויצמן, אורי פינק; ראובן ענתי, זוכה פרס קפלן; רונן כץ מ"סודה סטרים" ו"תמי 4"; ורוני סופר שפיתח מצלמות חלל באלביט.
התלמידים יחקרו תכנונים ידועים של דה וינצ'י כמו המעלית, גלשן האויר, פטיש-סדן, גשר מסתובב וטנק, ויתכננו את המוצרים בהדרכת הגמלאים המנוסים. חנן כץ, מתנדב 'ידיד לחינוך' ומוביל פרויקט דה וינצ'י, מסביר כי המטרה היא לעודד חשיבה אתגרית ויצירתית.
מודל 'ידיד לחינוך' מאפשר לגמלאים להשקיע את ניסיון חייהם וידיעותיהם במערכת החינוך, ולתרום לילדים ובני נוער בצורה חיובית ומשמעותית. המתנדבים מסייעים לתלמידים במגוון תחומי תוכן, כולל שיפור מיומנויות הקריאה ופיתוח כישורי למידה.
אורי פרג מדגיש את ההשפעה החיובית של הפעילות על עשרות אלפי ילדים, ומציין כי כ-3500 מתנדבים פעילים ב'ידיד לחינוך', התורמים כ-480,000 שעות של גמלאי ותלמיד בשנה במעל 650 בתי ספר ברחבי הארץ.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרד יחסי ציבור שטרן אריאלי סער בטלפון 03-6122130 או לענת רובינשטיין בנייד 053-3345001.
קרדיט תמונה: באדיבות ידיד לחינוך
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה