הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בין הצעדים הראשונים של ראש העיר מתן דיל! הענקת תווי שי לאברכי ישיבות הלומדים ברחובות בשווי מעל 300,000 ש"ח ללא בקרה ופיקוח וללא פרסום קריטריונים וחלק ממקבלי תווי השי ככל הנראה אינם תושבי רחובות. יניב מרקוביץ' "למה לא לחלק גם לסטודנטים/יות, חד הוריות ועוד?

מערכת האתר


יו"ר האופוזיציה עו"ד יניב מרקוביץ' שלח מכתב לראש העיר עו"ד מתן דיל מכתב ובה דרישה לקבל הסברים על פרסום לפיו העירייה הגדילה השנה את שווי חלוקת תווי השי לאברכים הלומדים בישיבות ברחובות.

לטענת יניב, מדובר בתווים בשווי מעל 300 אלף ש"ח וכמות דומה אמורה להינתן גם בראש השנה כך שזה מצטבר במעל 600 אלף ש"ח.

במכתבו טוען יניב כי אין קריטריונים ברורים לחלוקת השי ואין פיקוח והשי מועבר לראשי הישיבות והם אלה שמחלקים את השי כאשר ידוע לו כי בין מקבלי השי גם אברכים שאינם מתגוררים ברחובות.

יש לציין כי ראש העיר טרם הספיק לקרא את מכתבו של יניב מרקוביץ'


להלן מכתבו של יניב מרקוביץ'


הפרסום בנושא, לצד תשובת העירייה לפניות התושבים מעלות שאלות קשות מאוד הקשורות למנהל תקין סביב חלוקת תווי השי.

להלן מספר שאלות עליהן אבקש את תשובתך:

  1. אני מבין ומכיר את חלוקת התווים למשפחות המוכרות לרווחה, נוהג שאני מברך עליו. האם אותם אברכים מוכרים ע״י הרווחה גם כן? במידה וכן- מדוע קיימת הבחנה כלשהי בין אברכים לבין שאר הזכאים ?
  2. מה הם התנאים לקבלת תווי שי לאברכים ? מי זכאי לקבל? האם יש קריטריונים מסודרים לזכאים? ( במידה וכן אבקש לקבל אותם), האם נעשה פרסום פומבי לזכאים שיוכלו להגיש בקשות? ( אבקש כמובן לקבל גם את הפרסומים).
  3. לפי בדיקה שערכתי חלוקת התווים לאברכים בחג הקרוב עומדת על סכום של למעלה מ- 300,000 ש״ח מהקופה הציבורית (!) אשר לפי הנתונים שבידי מחולקים לאברכים ע"י ראשי הישיבות שמגישים את רשימות תלמידיהם ולפי אותה רשימה מחולקים הכספים/תווים ( יודגש כי בחלק מהישיבות האמורות לומדים גם תלמידים שאינם תושבי רחובות). מנתון זה עולות שאלות לא פשוטות על אוכלוסיות נוספות שאינן מוכרות לרווחה ושהיו שמחות וראויות לקבל גם כן סיוע מהעירייה, כמו: סטודנטים/יות שחיים ממלגות, משפחות חד הוריות, עולים חדשים, משפחות שבני ובנות זוגם משרתים במילואים כבר חודשים רבים ונעדרים מביתם ועוד. אך בעיקר עולה שאלה אחת מרכזית- כיצד יכול להיות שמאות אלפי שקלים מחולקים לכאורה ללא שום בקרה ופיקוח ומבלי שהציבור יודע על כך ומבלי שמכירים את הקריטריונים לזכאים?
  4. אקדים לציין שהנושא לא היה מוכר לי עד לאחרונה ומשהתחלתי לבדוק אותו התברר לי כי גם בשנים קודמות הייתה חלוקה של תווים אם כי בסכומים נמוכים בהרבה. עוד אציין כי האחריות הינה אחריות אישית של ראש העיר ולכן בתפקידי הקודם כסגן ראש העיר לא עסקתי בנושא ולא הכרתיו ( למעט, כפי שציינתי, חלוקת תווים מבורכת למשפחות שמוכרות לרווחה).

כעת אתה הוא ראש העיר ואתה הוא זה שאחראי באופן ישיר על חלוקת כספים פסולה זו ואף הגדלת לכאורה, לפי הפרסומים, את שווי השובר כחלק מ-"תיקון עיוות".

אודה להתייחסותך המהירה והעניינת לשאלות הקשות שהעליתי בכדי שאוכל לבחון את המשך צעדיי בנושא.


התייחסות העירייה:


עיריית רחובות, בדומה לערים נוספות בארץ, מעניקה "קמחא דפסחא"- סלי מזון/תווי שי לתושבים נזקקים בכל העיר לקראת חג הפסח. זה נוהג שקיים במשך שנים.


מבירור שעשינו בשבועות האחרונים עולה כי משפחות נזקקות המוכרות לגופי הרווחה ברחובות מקבלות שי בסך 350 שקלים מדי שנה, ואילו משפחות נזקקות מהציבור החרדי מקבלות שי בסך 300 שקלים בלבד.


ראש העיר מנהיג מדיניות של שוויון בכל התחומים, ולכן הנחה להשוות את סכום תווי השי גם לציבור החרדי.


מאז ומעולם רחובות הייתה עיר שבה כולם יכולים לחיות יחד, בכבוד ובסובלנות וראש העיר מתכוון להמשיך במדיניות זו.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה