הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

חבר המועצה אבאי זאודה "אני קורא לבני הקהילה האתיופית ברחובות לחגוג אירועים במועדון שהוקצה לכך ליד מוזיאון איילון ולא מתחת לבנייני המגורים המפריעים לשכנים"... העירייה תחל במבצע אכיפה למיגור התופעה

מערכת האתר
אבאי זאודה: תושבי השכונות המבקשים לקיים אירוע, מתבקשים לתאם מראש עם ועד הנהלת המרכז הקהילתי, רחוב דרך דוד פייקס בכניסה למוזיאון מכון איילון. וגם בשכונות קריית משה וכפר גבירול ישנם מועדונים קהילתיים, המשרתים את תושבי השכונה, כדי לערוך אירועים במקומות המיועדים לכך".


מנכ"ל העיריה, דורון מילברג: "אני קורא לתושבי השכונות להמשיך ולקיים את האירועים במסגרת המרכז הקהילתי. העובר על ההוראות אלה צפוי לקנס והחרמה של ציוד ההגברה".


בשנת 2009 יצאה העיריה במסע הסברה למיגור התופעה ועל מנת לתת פתרון ראוי שיענה על צרכי תושבי הקהילה, הנוהגים לקיים אירועים ושמחות בתוך השכונות ולאחר מאמצים משותפים שנעשו עם העיריה, פעילי הקהילה, מוקד הקליטה העירוני וח"מ גיורא בן ארי, הוקם לפני כשנתיים מרכז קהילתי בכניסה למוזיאון איילון, ברח' דרך דוד פייקס. המרכז פועל ומנוהל על ידי ועד הנהלת המרכז והוא מיועד לתושבי השכונות  בני העדה האתיופית המבקשים לקיים אירוע כאמור. בימים אלו מחדשת העיריה את מבצע האכיפה, על מנת להמשיך ולשמור על הסדר הציבורי.

אבאי זאודה, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק קליטת יוצאי אתיופיה:
"עד לפני הקמת המרכז הקהילתי ליוצאי העדה האתיופית, נהגו בני העדה לקיים אירועים המוניים מתחת לבנייני מגורים משותפים ובחצרותיהם, באופן הפוגע באיכות חייהם של התושבים למפגע בטיחות, רעש ותברואה, סכסוכי שכנים, חשיפה של נוער וקטינים לאלכוהול ופגיעה במשפחה ובקהילה. לכן אני שמח שיש מקום לפתרון אירועי התרבות של הקהילה, במקום מכובד בגבעת הקיבוצים. חשוב לציין כי גם בשכונת קריית משה ישנו מועדון קהילתי, המשרת את תושבי השכונה, גם בשכונת כפר גבירול ישנו מועדון שנותן מענה לתושבי שכונת כפר גבירול ואני מבקש מאנשי הקהילה לערוך את האירועים במקומות המיועדים לכך".

מנכ"ל העיריה, דורון מילברג:
"עיריית רחובות השקיעה תקציב ומאמצים רבים להתאמת מרכז קהילתי לצורכי הקהילה האתיופית. מאז הקמת המרכז ניתן לראות ירידה משמעותית בקיום אירועים המוניים מתחת לבנייני מגורים ומאידך חלה עליה בקיום אירועי תרבות ומורשת במרכז הקהילתי שנבנה במיוחד עבורם. אני קורא לתושבי השכונות להמשיך ולקיים את האירועים במסגרת המרכז הקהילתי. העובר על ההוראות אלה צפוי לקנס והחרמה של ציוד ההגברה".

מנהל מוקד הקליטה, דוד אלעזר:
"לקהילה האתיופית ישנה תרבות ומורשת נדירה ויפה, מרובת התכנסויות ואירועים רבי משתתפים. עד היום, מחוסר מקום נאלצו בני העדה לערוך חלק מהאירועים הללו בתוך השכונות, באופן ששיבש את חיי כלל תושבי השכונות. היה ברור שחייבים לאתר מקום התכנסות מתאים, מחוץ לאזורי המגורים. המרכז הקהילתי, שבנתה עיריית רחובות מותאם לצורכי הקהילה על מנת שנוכל לקיים את התרבות והמורשת. בשם תושבי השכונות, אני רוצה לציין את העשייה המבורכת שנעשית בפיתוח העיר בתשתיות, בחינוך ובפרויקטים שונים ואין לי ספק שראש העיר עושה היסטוריה בעיר בכלל, ולמען הקהילה האתיופית בפרט. המרכז הקהילתי הזה הושג על ידי שיתוף פעולה של גורמים מתוך הקהילה ומחוצה לה, מתוך שאיפה שהבית הזה ישמש בית לכולנו, בית מאחד ומגבש, שנדע לשמור עליו ועל שלמות הקהילה. אנו מגשימים את חזונו של ברוך טגנ'ה ז"ל ,שחלם להקים במקום מרכז מורשת לבני הקהילה".
תושבי השכונות המבקשים לקיים אירוע כאמור, מתבקשים לתאם מראש עם ועד הנהלת המרכז הקהילתי, רחוב דרך דוד פייקס בכניסה למוזיאון מכון איילון.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה