הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תושב רחובות נעצר בחשד שייבא 1000 זוגות אופניים חשמליים ללא תו תקן וזייף מסמכים כאילו לאופניים יש תו תקן... האופניים הוצעו למכירה באחת מרשתות המזון אשר נפלה בתמימות בתרגיל וכל האופניים נאספו מהרשת

אבי בר
אופניים חשמליים מזוייפים
אופניים חשמליים מזוייפים
יבואן אופניים חשמליים מרחובות נעצר ושוחרר בערבות אתמול בערב על ידי יחידת בקרת הייבוא במכס אשדוד, בחשד שהגיש למכס מסמכים מזוייפים כשייבא ארצה למעלה מ-1,000 זוגות אופניים חשמליים מסין תחת שם שונה, במטרה לחמוק מבדיקות בטיחות.
 
החשוד בהברחה, שבית משפט השלום באשקלון אישר את בקשתו לאסור את פרסום שמו, הוא עוסק מורשה מאזור המרכז המייבא אופניים חשמליים לישראל ונמצא בהליכי פשיטת רגל וכינוס נכסים. על פי החשד, היבואן ייבא ארצה במהלך חודש אפריל שני משלוחים מסין של למעלה מ-1,000 זוגות אופניים חשמליים מתוצרת חברת (Bik Bike) ובפועל הציג למכס מסמכים עם לוגו של ספק אחר ומספר דגם אחר שמאושר לייבוא על ידי מכון התקנים, במטרה לחמוק מבדיקת בטיחות ותקינות. במכון התקנים בוצעה בדיקה למרות זאת וכך התגלה כי האופניים אינם עומדים בדרישות התקן הישראלי ונאסר על היבואן לשווק אותן לצרכנים.
 
במכס אשדוד החלה חקירה ממנה עלו ראיות לכאורה כי מרביתם ככולם של האופניים נמכרו לרשת 'יינות ביתן',
(הערת המערכת – יינות ביתן לא חשודים כי ידעו על הזיוף, גם הם נפלו בפח) אשר כבר החלה לשווקם בסניפיה ברחבי הארץ ושילמה עבור המשלוח ישירות לספק האופניים האמיתי. האופניים שטרם נמכרו לציבור - 665 זוגות אופניים מכל סניפי הרשת בארץ – נתפסו היום והיבואן נעצר ושוחרר בתנאים מגבילים.
 
במכס רואים את ההברחה בחומרה יתרה לאור העובדה כי אופניים חשמליים הוגדרו ככלי מסוכן בשימוש שעליו הוחלו מגבלות וכאשר מדובר באופניים שיובאו ללא אישורי תקן – הדבר עלול לסכן עוד יותר את ציבור המשתמשים.


להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה