נתנאל מוחוני מרחובות נגד "מחאת הסרדינים" ויש לו טיעונים מעניינים ומעוררי מחשבה
נתנאל מוחני
30.06.15 10:53

הכותב הוא נתנאל מוחוני, לשעבר מנכל ביה״ס לטכנולוגיה בקריה האקדמית אונו, וכיום מנכל GetEat
לפני יומיים, בדרך לעבודה, ההורים של בית הספר הסמוך עמדו בשולי הדרך וביקשו מהנהגים לצפור כאות הזדהות עם ״מחאת הסרדינים״.
לא צפרתי.
יש לי 3 ילדים במערכת החינוך. שניים מהם ילמדו כנראה ב״כיתת סרדינים״.
לא צפרתי מכמה סיבות:
א. מחאות זה כלכך 2102, ומילא עושים מחאות - אבל לפחות שיתנו להם שמות שלא קשורים למדפי המכולת (קוטג, סרדינים, מה תהיה המחאה הבאה? במבה?).
ב. מה לעזאזל אתם מציעים? יש לכם פתרון טוב יותר? בואו נראה: לפני כשנתיים היתה פה זעקה אמיתית על איכות המורים. עשו רפורמה, ״אופק חדש״ ושות׳. תכל׳ס התלוננו על איכות המורים.
עכשיו, ברוך השם גדלנו, ויש יותר ילדים במערכת החינוך. אתם באמת מצפים שמשרד החינוך יגייס 30,000 מורים חדשים כדי שהכיתה תהיה של 17 תלמידים? לאן זה יוביל אותנו? יש לכם מושג כמה זה קשה למצוא מורים טובים? צריך להכשיר אותם. צריך פיקוח. צריך מנגנון מטורף בשביל לטפל בבעיה הזו בתוך שנתיים, ואתם עוד דורשים פתרון לשנת הלימודים הבאה עלינו לטובה.
ובכן, תראו לי ארגון אחד, אחד(!!!), שמסוגל לגייס כלכך הרבה אנשים, ולדאוג שהם יהיו איכותיים.
אני אגב מציע להכשיר את המורים בהתמודדות מול כיתות בסדר גודל כזה, לחשוב על שיטות לימוד קצת אחרות, ולפתח מנגנון חינוכי שמשתף את ההורים לא רק בשיעורי בית ומסיבות סיום.
מחאת הסרדינים היא תולדה של בלבולי מוח בתקשורת, שגם היא, איך לא, תמיד באה עם מחאות ומעודדות זעם ותסכול אצל אוכלוסיות שלמות ורחבות.
מובילי המחאה לא חרטו על דיגלם פתרונות או הצעות. רק מגפונים. חבל.
שאלה אותי אתמול אמא ל 2 ״נו? עוד לא כתבת פוסט על זה. מה כבודו מציע?״.
ובכן, הפתרון צריך לבוא השנה דווקא מהרשויות המוניציפאליות. משרד החינוך צריך לעבוד במקביל, אבל העריות והמועצות המקומיות יכולות לעשות הרבה בנדון. החל מחינוך בלתי פורמאלי (שלדעתי הוא הרבה יותר חשוב מהחינוך בבית הספר), וכלה בעידוד ויוזמה חדשה בתחומי העניין של הנוער (מתנסים, התנדבות, תנועות נוער, פעילות של תרומה לקהילה שהיא גם מחנכת את הדור הצעיר לתת יותר).
אין עריה שלא יכולה להקים וועדה לשבועיים ולקבל החלטות. יש לכם אוכלוסיה מבוגרת בעיר? תפתחו פרויקטים לנוער ותביאו אותם לעבוד עם הקשישים. אני בטוח שבסדנה קצרה אפשר ללמד אותם להקשיב למבוגרים, ולא רק לשדוד להם את הארנק ביציאה מהכספומט.
ויש בעריה כסף לזה. ואם תבוא העריה ותגיד שאין, אומר שתסלול כביש אחד פחות השנה, ותקצה את הכסף לסלילת הכביש לדור חדש ומחונך.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחלא מעורר מחשבה אלא סתם קישקוש. 1) בזנחה אינה צידוק להזנחה . 2) גיוס בני נוער לטיפול בקשישים לא יקל כהוא זה על בעית הצפיפות בכיתה . 3) סרדינים היה מאז ומתמיד אנלוגיה לצפיפות עד המוות .30.06.15 17:52 תגובה
- אורחצודק עם ראיה מפוכחת ומעשית. האם יש מישהו שמאמין שאפשר לגייס 30000 מורים בספטמבר? ומה עם כיתות למוד חדשות ו..איכות המורים שהיא היום בעייה רצינית, שלא נדבר על איכות מנהלים שממנים אותם מסיבות אלו ואחרות.(כמובן ללא הכללה) ..יש להשקיע במורים ולהזכיר להם שעליהם להיות קודם כל מחנכים שאת זה שכחו מזמן.מהכרותי קצת את השטח,(מנהלת בי"ס ומחנכת בעבר) אפשר היום ללמוד מהאינטרנט יותר מאשר מהמורה בכיתה, וזה למעשה מה שעושים היום. דרך אגב, מישהו שם לב כמה "מסוננים" יש בחטיבה שמסומנים כבר מתחילת השנה שלא יעלו לתיכון כדי לשמור על "רמת ביה"ס? לדעתי, מורה שיש לה בעייה להתמודד עם 40 תלמידים- מן הסתם יש לה בעייה גם עם 30 תלמידים.30.06.15 19:05 תגובה
- אורחבשנות החמישים השישים והשבעי של המאה הקודמת למדנו 44 תלמידים בכיתה ולעיתים בשתי משמרות.היינו ״סרדינים״ אבל רמת הלימודים היתה גבוהה,כי המורים היו עסוקים עם התלמידים ולא עם.......ההורים01.07.15 07:30 תגובה
מגיב
לכתבה
מגיב
לתגובה:
בטל\י


טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות רחובות בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה ברחובות בוואטסאפ
חדשות רחובות בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות