הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

התפתחות דרמטית בכנסת בנושא קייטנות קריית משה.... סוכם או שיערבבו בין כל הקבוצות או שילדי הקייטנה אשר לא שייכים לקרית משה יחזרו לקייטנה בשכונתם ברחובות הצעירה... הישג לארגאו טסמה מוביל המחאה

בוועדת הקליטה ארגאו טסמה הפתיע את הנוכחים וטען כי אינו רואה במקרה אירוע על רקע גזענות, אלא ההפרדה מצטיירת כהפרדה על רקע מעמדות* ועד שכונת רחובות הצעירה בעד לערבב לצרף את ילדי שכונת קריית משה לקבוצת רחובות הצעירה* פרוטוקול עיקרי הדיון בכנסת בתחתית הכתבה

אבי בר



ארגאו טסמה פעיל שכונת קרית משה אשר הוביל את המאבק

לפני זמן קצר (שני 13/7) הסתיים דיון בכנסת בוועדת הקליטה בנושא מחאה של פעילי שכונה מקרית משה אותה הובילו ארגאו טסמה ומירי יטמניו. בדיון בכנסת השתתפו יו"ר חוויות עדי דויטש, פעיל המחאה משכונת קרית משה ואליעזר דוד מנהל מוקד קליטה רחובות.
בוועדה דנו בנושא הקייטנה והסיכום היה או שקבוצות הילדים אשר באו מהשכונות הסמוכות יתערבבו יחד עם קייטנת ילדי קריית משה בקבוצות כיתות משותפות, או שפעילות ילדי השכונות הקרובות (רחובות הצעירה, צרפתי ואחרות) יופסקו במתנ"ס קרית משה והם יחזרו לפעילות קייטנות בשכונתם, כאשר תוכן הקייטנה לא תשתנה אך תתבצע בתוך שכונת רחובות הצעירה. בזמן הקרוב ממתנ"ס חוויות ייצרו קשר עם נציגי הורי ילדי הקייטנות לקביעת פגישה במהלך 48 השעות הקרובות, כדי להסביר להם את משמעות החלטת הכנסת.
כמו כן, יש לדעת כי יו"ר חוויות עדי דויטש התנגד ובקש כי המהלך ישתנה בשנה הבאה, או במקביל להוסיף תכני פעילות משותפת, אך וועדת הקליטה של הכנסת דחתה את ההצעה של עדי



מועד שכונת רחובות הצעירה נמסר
"אנחנו לא מבינים מה הדרמה, הרי מלכתחילה הצענו לצרף לקבוצת הילדים מהשכונה שלנו גם ילדים משכונת קרית משה, וגם כעת אנו מציעים ונשמח שיהיה ערבוב בין כל הילדים מכל השכונות כפי שמתבצע בכל השנה בבית הספר הדרים ובחוגים במתנ"ס קריית משה. מעולם לא בקשנו להיבדל, הבקשה היחידה שהיתה ונותרה בעינה היא להשאיר את הילדים המגיעים שכונת רחובות הצעירה יחד עם החברים שלהם מגן האם" 

להלן צילום מסך מהכנסת כולל הכותרת מפרוטוקול הוועדה 

 
נציגי הקהילה האתיופית: לא הייתה גזענות ברחובות
ביולי 2015, כ"ו בתמוז תשע"ה, בשעה 15:3513

וועדת העלייה והקליטה דנה בפרשת הקייטנה ברחובות ובה הפתיעו נציגי הקהילה בעיר כשהבהירו: לא מדובר בגזענות, אלא בהפרדה על רקע מקום מגורים ומעמד כלכלי. יו"ר הוועדה אברהם נגוסהנבדוק השתלבות ילדי העולים במוסדות חינוך לקראת שנת הלימודים
 
וועדת העליה והקליטה של הכנסת, דנה היום (שני) בפרשת הקייטנה ברחובות. בפתיחת הדיון אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד) כי "אנו מגנים הפרדת ילדים על רקע צבע-עור, כחברה קולטת עליה, שהתגבשה ונוצרה מארבע תפוצות הגלות, אסור לנו להפריד ילדים ממוצא שונה. לא רק בקייטנות, אלא אנו נבדוק לקראת שנת הלימודים את השתלבות ילדי העולים במוסדות החינוך".

ארגו טסמה, תושב קריית משה ברחובות, טען כי "גילינו עם פתיחת הקייטנה כי תושבי 'רחובות הירוקה' ביקשו קבוצות נפרדות משכונת קריית משה. לא צבע-העור שינה להם, ואין מדובר כאן בגזענות, אלא שלא לערב ילדים משכונת מצוקה כקריית משה עם ילדי השכונה המבוססת, כרחובות הירוקה. הם מבקשים להשתמש בהנחה ניכרת והמשמעותית הניתנת לקייטנה בשכונה – אך בתנאים שלהם".
עדי דויטש, מנהל רשת המתנ"סים "חוויות רחובות" השיב כי המתנ"ס שוכן בקרית משה אך מעניק שרות לשתי השכונות לכל אורך השנה. "באופן עקרוני, בכל רחובות, הקייטנות נעשות בגנים, אך רצינו ליצור גם אינטגרציה עם ילדי קריית משה. ילדי הגן מ'רחובות הצעירה', עברו כגנים אורגניים לפעילות במתנ"ס. אינני מכיר שום תנאי של ההורים שהילדים שלהם יפעלו בנפרד מהילדים יוצאי אתיופיה, וגם אין הפרדה כזו. במתנ"ס 400 ילדים והפעילות לגמרי משלבת. 17 מדריכים בקייטנה הם בני הקהילה האתיופית, וכל 'ההפרדה' כביכול, נוצרה על רקע הגן האורגני שהוא פועל-יוצא של האוכלוסייה המגיעה לאותו הגן".  גם דוד אלעזר, מנהל מוקד הקליטה בעיר הוסיף כי "אנחנו מעוניינים שהשכונות החדשות יחזקו את השכונה וישלחו את ילדיהם לבית הספר בשכונה, וכך אמנם מתרחש. מנהל המתנ"ס רצה להגביר את השילוב, ואילו העיתונאים תופסים טרמפ".

שרה אילת, מפקחת במשרד החינוך הוסיפה כי " בדקתי את הקייטנה מיד למחרת הפרסום, והפעילות המשותפת לכל הקייטנה – בשונה מהפעילות לכל גן – משותפת לכל ילדי הקייטנה. כשבכל קבוצות קייטנות הגנים היו גם ילדים יוצאי העדה האתיופית". אציין שלא רק ברחובות מועברים גנים אורגניים לפעילות בקייטנה, קייטנות הגנים, כמו הפעילות לאורך כל השנה, הם נגזרת של התושבים הגרים בסמיכות  לגן מתוך מחשבה על הנוחות של הורי הילדים בגילאים אלו. הדגש על האינטגרציה נעשה עם הכניסה לבתי הספר .
ג'ורג' דובין, מנהל אגף הקליטה בעיריית נתניה סיפר כיבכל הקייטנות, כמו גם בכל הגנים ובתי הספר בעיר משולבים יוצאי אתיופיה, ואילו ולדימיר גרשוב, סגן ראש העיר אשדוד האשים כי "התקשורת בארץ דו-פרצופית, במקום לדבר עם נציגי העדה בגובה העיניים. הביאו את עולי אתיופיה וריכזו אותם מראש בשכונות חלשות, ומכאן הבעיות של שילוב בחינוך, משכנתא ועוד. יש לשלב את הצעירים בקהילה ולהעניק להם עדיפות בהשכלה ובקבלה לעבודה, וכך אנו עושים באשדוד". 

ח"כ סופה לנדבר (ישראל ביתנו) אמרה כי "אנחנו מחפשים פנס כדי למצוא מתחתיו בעיה.  דברי נציגי החברה למתנ"סים  ומשרד החינוך בהחלט מסבירים את הפרשה. (גם) לא מדובר בעשירים מול עניים, כשב'רחובות הירוקה' מתגוררים זוגות צעירים ומעמד הביניים. מדובר בראש עיר טוב, חרוץ ומוכשר, שאין בו שום גזענות".





להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה