פתיחת שנת הלימודים ד"ר אביבה בריינר מנהלת מחלקת חינוך על- יסודי על פרויקטים וחידושים בכל אחד מבתי הספר התיכוניים ברחובות
מערכת האתר
31.08.15 18:48


פתיחת קרית חינוך חדשה בשכונת רחובות ההולנדית ברוח היי-טק-היי
במהלך שנת הלימודים הנוכחית ייפתח מבנה ביה"ס החדש ברחובות ההולנדית עבור תלמידי היי-טק-היי. הוא יאכלס 4 כיתות ז' ו-3 כיתות ח' . ביה"ס מושתת על עקרונות למידת החקר, גישה של למידה עצמית, למידה בקבוצות ובעיקר למידה התנסותית פעילה. ביה"ס מלווה ע"י המכון לחינוך דמוקרטי המייצג את גישת ההיי-טק-היי בארץ וכן ע"י קרן ברכה.
ביה"ס למדעים

עולה לכיתה י"ב באיכלוס מלא 6 כיתות בכל שכבה. בתשע"ה נפתח מבנה מעבדות חדיש ובו 16 מעבדות. השנה ייפתח האודיטוריום ויסתיים מבנה ביה"ס. בין שאר המגמות פועלת בביה"ס מגמה מדעית הנדסית בהתמחות ברובוטיקה , מגמת הנדסת תוכנה ומגמת תעשייה וניהול.
חמד"ע: לימודי פיסיקה במכון ויצמן
תלמידים מביה"ס דה שליט מדעים וישיבת הדרום לומדים פיסיקה במכון דוידסון במסגרת מרכז חמד"ע האזורי. השנה יצטרף מחזור ג' ללימודי הפיסיקה. השאיפה היא לראות יותר תלמידי פיסיקה במערכת החינוך העירונית.
ביה"ס דה שליט

פתח התמחות חדשה של הנדסת תוכנה בתחום הסייבר . תלמידי כיתות מופ"ת בחטיבות הביניים ייחשפו לתחום הסייבר באמצעות הרצאות והפעלות. נפתח אולפן רדיו במגמת התקשורת 103.6FM
תלמידי החטיבה העליונה היו שותפים לתוכנית שיזמו מוריהם "מורים חולמים" בו הם למדו יחד עם מוריהם נושא שאינו מתחום תוכנית הלימודים חקרו אותו יחד עם המורה והכינו פרויקט, הרצאה או מצגת ואפילו סרט המתעד את התהליך והתוצרים.
2 אגפי ביה"ס הוותיק עוברים שיפוץ יסודי וביה"ס כולו חובר לאינטרנט על חוטי
כדי לאפשר עבודה מתוקשבת בכל שטח ביה"ס.
ביה"ס קציר
בביה"ס נפתח לפני שנה אולם ספורט חדיש המשמש אכסניה למגמת הספורט המצוינת של ביה"ס. האולם מאפשר גם הרחבת פעילות מגמת המחול הותיקה. האולם ארח לראשונה את תחרות הרובוטיקה האזורית FLL.
ביה"ס קציר ממשיך בהתמחויות של ביו-טכנולוגיה בשילוב חשיפה לתעשייה הביוטכנולוגית, תלמידי הנדסת תוכנה מתמחים בתחום התקשורת ותלמידי נחשון נחשפו לתוכנית של חשיבה מדעית באמצעות מכון דוידסון וימשיכו את הפעילות החברתית בתחום בגרות חברתית במסגרת הקשר הבין דורי.
תלמידי קציר הרימו את הכפפה- ישתתפו בבניית רובוט במסגרת תחרות FRC.
כלל תלמידי ביה"ס פעילים מאד חברתית ולוקחים חלק בתוכנית המעורבות החברתית אותה מוביל שר החינוך ברמה ארצית.
ביה"ס אורט
פותח השנה מצפה כוכבים על גג הבניין ממנו יוכלו תלמידים לצפות במרחבי השמיים לאסוף אותות ולעבד מידע מצטבר לצורך חקר באסטרונומיה.
נושא השוחרות בשיתוף עם חיל תקשוב מוביל את תלמידיו להצלחה רבה. בתחום האלקטרוניקה והמחשבים, ומגמת טו"ב ההתקדמות רבה וכל זה תוך הצמחת ביה"ס כביה"ס מדעי הנדסי שתלמידיו ממשיכים לי"ג –י"ד.
ביה"ס ויצו
פתח מרכז מהות לתלמידים בעלי לקויות למידה ומקדם את כלל תלמידיו כ-500 תלמידים בכיתות ט-י"ב לבגרות מליאה. מרכז מהות תורם רבות להצלחת התלמידים, מתמחה בהוראה מותאמת לתלמידים בעלי לקויות למידה. ביה"ס מוביל בתחומים טכנולוגיים של עיצוב בהתמחות אופנה עיצוב גרפי ועיצוב תכשיטים, חינוך בתחום הגיל הרך, תיקשוב ,מינהל ותקשורת.
בחינוך הממלכתי דתי ישיבת אמי"ת עמיחי
מובילה את החדשנות הפדגוגית הן בהתאמת דרכי ההוראה והן בחזות ביה"ס וכיתות הלימוד המאורגנות להתאמה לחידושים הטכנולוגיים המאפשרים הוראה/למידה שונה.
אמי"ת בנות
מובילה את נושא המצוינות והמנהיגות בכלל ביה"ס בדגש מיוחד על כיתת בית מדרש. הישגי ביה"ס מרשימים. ביה"ס זכה בזכות עשייתו בפרס החינוך. % הזכאות לבגרות של ביה"ס מהגבוהים בעיר תוך מניעת נשירה באופן מוחלט.
ביה"ס אמי"ת המר

פתח מכללה להנדסאים בהתמחות של חשמל ואלקטרוניקה במבנה חדש שנבנה לחינוך הטכנולוגי וממשיך להצמיח את ביה"ס בתוספת מכללה טכנולוגית ומכינה קדם צבאית ייחודית.
אולפנת צביה:
במהלך שנת הלימודים הנוכחית ייבנה מבנה ביה"ס מחדש תוך שמירה על המבנה ההיסטורי וישמש אכסניה למצוינות הלימודית והערכית של ביה"ס.
ביה"ס עמ"ל 1
היום זה רשמי ביה"ס פרץ את הדרך ועבור ממשרד הכלכלה אליו השתייך מאז הקמתו ,למשרד החינוך והתקבל כמרכז חינוך באגף שח"ר. השינוי עבור המורים התלמידים ורחובות וסביבתה הוא בעל השפעה רבה. ביה"ס פותח מגמות טכנולוגיות חדשות לקראת תשע"ו.
ישיבת הדרום:
נפתח השנה אולם ספורט חדיש, מרחב ביה"ס עבר חידוש הכולל מתקני ספורט ופינות ישיבה. תוך השקעת מחשבה ויצירתיות צוות ביה"ס חידש את אופן הלמידה בביה"ס תוך התאמתו למאה ה-21 יחד עם שימור מורשתו וערכיו.
תמורות בחינוך: עוז לתמורה בחטיבות העליונות אופק חדש בחטיבות הביניים, רפורמה בבחינות הבגרות ובדרכי ההיבחנות חדשנות פדגוגית ולמידה משמעותית
מאז קיץ 2011 בו נחתם ההסכם להפעלת תוכנית "עוז לתמורה" - הרפורמה אותה הוביל ועליה נלחם ארגון המורים בעשור האחרון. מרבית החטיבות העליונות (כיתות י'- י"ב) ברחובות נכנסו לפעימה הראשונה בתשע"ב והשניה בתשע"ג . השנה תשע"ו היא השנה האחרונה להצטרפות לרפורמה. מרבית בתי הספר התיכוניים בעיר השלימו את הכניסה לרפורמה.
במקביל כל חטיבות הביניים משולבות בתוכנית אופק חדש . המשמעות היא שעות פרטניות רבות בבתי הספר המאפשרות מפגש אישי ושיח משמעותי בין מורה לתלמיד/ה לשיפור תחושת השייכות, גיוון דרכי הוראה / למידה , סגירת פערים לימודיים תוך למידה בקבוצות קטנות ועד לביצוע עבודות חקר.
המשמעות עבור ציבור המורים - המורים עברו לעבוד במתכונת של 40 שעות שבועיות במקום 24 ומקבלים תוספת שכר של 42%- 51% .
16 השעות הנוספות מיועדות לשעות פרטניות של עבודה מול תלמידים באופן אישי, ולשעות שהייה לישיבות, להכנת חומר לימודי ומבחנים. בכל בתי הספר שבחרו להצטרף, המערכת העירונית נערכה להתאמת התשתיות הבית ספריות לשהייה ממושכת של המורים בביה"ס וזאת ע"י הוספת פינות עבודה למורים והתאמתן לדרישות החדשות.
חטיבות ביניים- התחלה חדשה:
בכיתות ז' בכל בתי הספר נערכים לקליטה נכונה של בוגרי בתי הספר היסודיים הכוללת דגש מיוחד על לימוד אסטרטגיות למידה, ניהול זמן, כישורי חיים ותיאום ציפיות בין התלמידים וההורים ובין דרישות מערכת הלימודים העל יסודית. לתוכנית שותפים כל הגורמים העירוניים: שירות פסיכולוגי עירוני, שירותים חברתיים, אופק שש שנתי בדגש מיוחד על אוכלוסיית יוצאי אתיופיה.
בכיתות ח' וט' חלק גדול ממקצועות הלימוד נלמד בקבוצות קטנות. מחלקת שח"ר באגף החינוך בסיוע אגף שח"ר במשרד החינוך הובילה לפתיחת מסגרות תומכות כגון מל"א - מרחב למידה אחר, ותל"ם - תנופה לבגרות מלאה, בכל חטיבות הביניים בעיר. התוכניות ילוו במדידה והערכה.
השנה מרבית כיתות ז' בחטיבות הביניים נמצאות בתוכנית אל"ה תוכנית לאיתור לקויות למידה והוראה מתקנת.
מצוינות כערך- תוכניות לעידוד מצוינות לימודית
אנחנו רואים בחינוך למצוינות להבדיל מהצטיינות, ערך הבא לידי ביטוי בתחומי המדעים הטכנולוגיה האמנות הספורט והתרומה לקהילה כאחד. הרצון והמוטיבציה להצלחה אישית/קבוצתית/כיתתית מביאה את התלמיד/ה להשקעה ממושכת, משמעת, גאות יחידה, שיפור ביחס לעצמו ולמיצוי יכולותיך. להלן מס' דוגמאות:
אשכול הפיס - מרכז לעידוד מצוינות עירונית
- באשכול הפיס ייפתחו השנה 12קבוצות רובוטיקה שיתחרו בתחרות FLL . מיועד לכיתות ח' ו- ט'.
- מספר קבוצות שיתחרו בתחרויות "גם אני יכול" , תחרות לבניית מוצרים לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים. עכבר הזהב תחרות הינשוף ועוד.
תוכניות לפיתוח החשיבה והיזמות הטכנולוגית בשיתוף "תעשיידע" והכרה של התעשיות השונות ברחובות .

תוכניות להכרת התעשייה ברחובות הן תוכניות לתלמידי כיתות ז-ח-ט בכל חטיבות הביניים הממלכתיות והממ"ד בשיתוף תעשיידע ובמימון משותף של התאחדות התעשיינים ושל עיריית רחובות. שבוע התעשייה שהחל כמסורת מזה שנתיים ימשיך גם בשנה הקרובה לאור ההצלחה הרבה של התוכנית בעיר. קבוצות יזמות בתחום ה"תעשיידע": תוכניות לקידום המודעות לתעשייה בשיתוף התאחדות התעשיינים חושפות את תלמידי כל החטיבות לפיתוחים הטכנולוגים החדשניים של התעשייה ברחובות והסביבה.
שיתוף עם מכון ויצמן למדע ומכון דוידסון:
פתיחת קבוצות מו"ח, פיסיקה ותעשיה, כימיה ותעשייה ועוד. מיועד לתלמידי י'- י"א. בשיתוף עם מכון דוידסון לחינוך מדעי.
כיתות ומסלולי מצוינות בבתי הספר
- כיתות מופ"ת פועלות בהצלחה רבה בשתי החטיבות בדה שליט, בביה"ס אורט , בביה"ס אמי"ת בנים-המר ואמי"ת בנות.
- כיתות נחשון בחטיבה ובתיכון קציר. התוכנית נבנתה על פי עקרונות תוכנית תלפיות של משרד הביטחון ונועדה להכשרת תלמידים למצוינות ערכית לימודית ואישית. בתוכנית מוקדש יום בשבוע להכרות מעמיקה עם מוסדות המחקר והפיתוח של מדינת ישראל תוך דגש על פיתוח יכולות אישיות ועבודת צוות. השנה ייתווסף ההיבט של פיתוח החשיבה המדעית לתוכנית בשיתוף מכון דוידסון.
- מסלול מצוינות מדעית בשיתוף מכון דוידסון הפועל מזה 3 שנים בהצלחה רבה בביה"ס למדעים מכיתה ז- ט'.
מצוינות בתחום החברתי- ערכי
מנהיגות נוער ופיתוח נוער אחראי ומעורב תוך עידוד העשייה החברתית והתרומה לקהילה נבחרו כיעד עירוני . יודגש הרצף התפיסתי והאחריות הכוללת לכל תלמיד בפעילות בוקר במסגרת בית ספרית ופעילות אחה"צ בשעות הפנאי במסגרות הבלתי פורמאליות בתנועות נוער, חוגים, ספורט מחויבות לקהילה ועוד. שבוע תנועות הנוער באוקטובר יהווה אירוע פתיחה לפעילות החברתית הענפה.
תוכניות בתחום החברתי ערכי
תוכנית אמץ אתר :
קידום בניית מסלול סיור היסטורי להכרת אתריה המשמעותיים של העיר. תלמידי כיתות ח' בעיר כחלק מתוכנית הלימודים , מאמצים אתר היסטורי עירוני, חוקרים את עברו, ובונים עבורו תיק תיעוד. סה"כ עבודות התלמידים בונים את גוף הידע המלווה את מסלול האתרים ההיסטוריים של העיר. השנה הוכנו סרטים קצרים שהגישה אליהם היא באמצעות ברקוד.
בית מדרש דתיים חילוניים:
מעגלי שיח והדברות של תלמידי י'-י"ב לקראת פעילות משותפת של תרומה לקהילה.
מעורבות חברתית והתפתחות אישית:
הרחבת הפעילות במסגרת המחויבות האישית ל- 3 שנים בסופן מוענקת תעודת בגרות חברתית .ביה"ס קציר חלוץ ומוביל בתחום .
מועצת תלמידים:
השנה לראשונה יתקיים יום בחירות עירוני למועצת התלמידים הבית ספרית לקראת הבחירות למועצה העירונית. השתתפות פעילה במועצת תלמידים ,במועצת נוער עירונית בנוער נאס"א בפרויקטים של מחויבות אישית ויוזמות לפיתוח מנהיגות חברתית ערכית הם רק חלק ממה שמוצע לתלמיד החל מכיתה ז' .
תוכנית ההכנה לקראת גיוס,
נושא הגיוס לצה"ל והשרות ביחידות הנבחרות ראויים לציון ברחובות , התוכניות הנבנות ע"י הרכזות הבית ספריות יקבלו שדרוג ברמה העירונית והמחוזית באמצעות רכזת יישובית שמונתה לתפקיד זה, כאשר הדגש הוא על השרות המשמעותי, המצוינות והדוגמא האישית.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה




- אורחאביבה אישה מדהימה שלא נחה מרוב עשייה. חבל שהיא עוזבת....31.08.15 22:29 תגובה
- אורחמישהו יודע מה הפירוש של בית ספר עמ״ל?01.09.15 01:20 תגובה
- אורחאביבה תצאי לפנסיה כבר01.09.15 07:49 תגובה
מגיב
לכתבה
מגיב
לתגובה:
בטל\י


טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות רחובות בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה ברחובות בוואטסאפ
חדשות רחובות בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות