הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

יום הכיפורים הפך עבור הילדים ל"חג האופניים" ולא מעט ילדים נפגעים בתאונות אופניים.... ובשנה שעברה זה הסתיים בפציעה קשה.... מדריך מד"א לבטיחות הילדים הרוכבים על אופניים ביום הכיפורים

מערכת האתר

יום הכיפורים הפך עבור הילדים כיום חג לרכיבה על אופניים בעיקר על הכביש ויום הכיפורים טומן בחובו סכנה לא מעטה לרוכבי האופניים. עמותת "אור ירוק" מפרסמת כי במהלך 10 השנים האחרונות נפצעו ברכיבה על אופניים כ – 39 ילדים ובשנה שעברה טופלו 3 ילדים ואחד מהם קשה.



שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת אור ירוק:
"יום כיפור טומן בחובו סכנות גדולות עבור ילדים שרוכבים על אופניים, ובייחוד אופניים חשמליים. המדינה חייבת להגביר את המודעות וההסברה בקרב הילדים לסכנות שברכיבה על אופניים ללא קסדה וללא אמצעי בטיחות אחרים כמו מגנים וכפפות, וזאת במטרה לצמצם את ההיפגעות הגבוה של הילדים ביום הזה".



טבלת נפגעים בתאונות אופניים ב – 9 השנים האחרונות ברחובות
 
שנהסה"כ פצועיםפצועים קשהפצועים קל
20061 1
2007615
2008514
20092 2
2010716
20114 4
20127 7
20134 3
2014312
 39435
 

גם במד"א נערכים למסע הסברה בטיחותי ליום הכיפורים ולהלן הנחיות מד"א לילדים הרוכבים על אופניים
1.     בכדי להימנע מפגיעות, יש להקפיד על חבישת קסדה, מגיני בירכיים ומגיני מרפקים בכל רכיבה על אופנייםסקטבורד, רולר-בליידס וקורקינט. 
2.     יש להימנע מרכיבה בלילה. אם בכל-זאת רוכבים בלילה, יש להקפיד על תאורה נאותה, ללבוש בגד בהיר ולוודא שיש מחזירי אור על האופניים וכן על הבגדים.
3.     בעקבות ריבוי רוכבי האופניים בכלל והחשמליים בפרט הנעים על הכבישים והמדרכות במהלך יום הכיפורים יש להשגיח על הילדים והפעוטות של יפגעו בזמן שמשחקים או רוכבים על כלי קטנים במיוחד בהם בימבה וכו'.
4.     בכל מקרה של פציעה וחבלה משמעותית, יש להשאיר את הנפגע במנוחה מוחלטת ולהזעיק את מד"א בטלפון החירום 101, יש להישמע להוראות החובשים והפאראמדיקים במוקד מד"א.
5.     מד"א מבקש מציבור ההורים להשגיח על ילדיהם ולאפשר נסיעה בטוחה לאמבולנסים הנוסעים להציל חיים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה