הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

צב ביצה פונה לבית החולים לחיות בר בספארי לאחר שבלע קרס דיג; בספארי מזהירים: פסולת בשטח מסכנת את חיות הבר, במיוחד לקראת הקיץ

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק ספארי רמת גן  Ramat Gan Safari
צילום מתוך דף הפייסבוק ספארי רמת גן Ramat Gan Safari

צב ביצה הגיע לבית החולים לחיות בר של הספארי ברמת גן כשחוט דיג מבצבץ מפיו. לצוות בית החולים היה ברור כי ככל הנראה בקצה השני של חוט הדיג ישנו קרס התקוע בגופו של הצב.

במקרים כאלה, מלפפים לויקופלסט סביב חוט הדייג כדי למנוע בליעה מלאה של החוט, ולאחר מכן עורכים צילום רנטגן. צילומי הרנטגן איששו את החשש: הקרס היה תקוע בושט, ואף עמוק למדי. מצב זה הצריך הרדמה מלאה על מנת לשלוף את הקרס מגופו של הצב. ד״ר אלעד סמית׳ ביצע את ההליך בהצלחה. מצבו של צב הביצה טוב, הוא עדיין מאושפז וצפוי לשוב לטבע בקרוב.

במקרה זה, מקור הפגיעה הוא דיג – בין אם מניסיון לתפוס דג ובין אם מפסולת דיג שהושארה בשטח.

בספארי רמת גן מנצלים את ההזדמנות להזכיר כי לקראת הקיץ, עונת הרחצה, הקמפינג ומסיבות הסיום, פסולת הנשארת בשטח, אפילו הקטנה ביותר, עלולה לפגוע בבעלי חיים. קרסים, חוטים, חבלים, בלונים שנשארים קשורים או זרוקים, ואף חתיכות קטנטנות, עלולים לפגוע בחיות הבר הבולעות אותם או מסתבכות בהם.

בספארי ממליצים להימנע משימוש בפריטים אלו ובכל מקרה תמיד לאסוף אחרי הפעילות את כל השאריות מהמסיבה, מהקמפינג או מהטיול.





להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה