הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

יעקב רוזן ז"ל, יקיר העיר רמת גן ותורם נדיב, הלך לעולמו בגיל 95 - הלוויה תתקיים ב-11 במרץ 2024

מערכת האתר
עיריית רמת גן
עיריית רמת גן

עיריית רמת גן מביעה עצב עמוק על פטירתו של יקיר העיר, יעקב רוזן ז"ל, בגיל 95. רוזן, שנולד בפולין ושרד את השואה, עלה לארץ ישראל והתיישב ברמת גן, שם הקים חברת יזמות ובנייה מובילה שבנתה חלקים נרחבים בעיר וברחבי המדינה.

רוזן השקיע רבות בחינוך בעיר והקים קרן מלגות לנוער וסטודנטים, שחילקה אלפי מלגות בשווי מאות אלפי שקלים. פעילות הקרן צפויה להמשיך עוד עשרות שנים ולחלק מיליוני שקלים. יעקב רוזן ז"ל תרם גם להקמת "בית רוזן", מרכז תרבות וקהילה, ולהקמת בניין הפקולטה לבנייה ירוקה ובניין המטה של מכללת "שנקר".

בימים אלו מוקם מרכז למידה ומצוינות על שם יעקב ותמר רוזן, בהמשך לתרומתו הנדיבה לעיר. רוזן ז"ל שימש חבר בהנהלת קרן רמת גן לחינוך ותרבות מ-2004, וב-2015 קיבל את אות "יקיר העיר" רמת גן. ב-2021 הוחלט להנציחו על ידי קריאת רחוב "הבנים" על שמו.

ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן, מתאר את רוזן כאדם טוב לב, צנוע וחכם, ומביע תנחומים למשפחתו. עיריית רמת גן תרכוש ותחלק 100 עותקים מספרו האוטוביוגרפי של רוזן, "לבד בדרכים", לבני נוער בעיר.

הלוויתו של יעקב רוזן ז"ל תתקיים ביום שני, ה-11 במרץ 2024, בשעה 11:00 בבית העלמין בקריית שאול. משפחתו ומכריו ישבו שבעה בבית המנוח, רחוב פנקס 62 דירה 142 תל אביב, בימים שלישי עד שישי, בשעות 10:00-14:00.




צילומים:עיריית רמת גן

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה