הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תערוכה חדשה במוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית: "כל הימים, כל הימים: משחקיות באמנות ישראלית עכשווית" - פתיחה ב-4 ביולי 2024

מערכת האתר
צילום: צילום יערה אורן
צילום: צילום יערה אורן

תערוכה חדשה במוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית, "כל הימים, כל הימים: משחקיות באמנות ישראלית עכשווית", תיפתח ביום חמישי, 4 ביולי, 2024. התערוכה, באוצרותן של שרי גולן ועדייה פורת, מתמקדת בקשרים וההשפעות ההדדיות בין משחק, דמיון ויצירה.


התערוכה מציגה את ההתנסות היצירתית הבראשיתית, המתגלמת בחוויית המשחק והמשחקיוּת, ומבקשת לגעת באותו מקום תודעתי שביכולתו לברוא מציאות. בתערוכה משתתפים אמניות ואמנים ישראלים עכשוויים, הבוחנים את גבולות היצירה באמצעים משחקיים ומעלים מגוון תהיות באשר למציאות הישראלית.


התערוכה מחולקת לשלושה פרקים תמטיים הנפרסים על פני שלוש קומות המוזיאון. הפרק הראשון, "משחקים ראשוניים", מתמקד בתפישה הנאיבית של המשחק והמשחקיוּת כיסודות תרבות. הפרק השני, "משחקים ממשיים", עוסק במשחקים מוכרים מן המרחב המקומי ומבקש להדהד את הזיכרון הקולקטיבי. הפרק השלישי, "משחק וחלום", מוקדש ליחסים שבין משחקיוּת לבין חלומות ובטשטוש הגבולות ביניהם.


במהלך אירוע הפתיחה, יוצגו עבודות פרפורמנס של שניים מאמני התערוכה: האמנית אירם אגבאריה תקיים את מיצג הפעולה "זה לא הסתיים עדיין", ומופע מחול בהנחיית לי ארבל יוצג במסגרת "היה בית", מיצב השתתפותי של האמן צח שיף.


פתיחה: יום חמישי, 4 ביולי, 20:00. נעילה: 31 בדצמבר, 2024. מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית, אבא הלל 146, רמת גן.


שעות פתיחה: שני, רביעי, שבת: 10:00-16:00; שלישי: 12:00-20:00; חמישי: 10:00-18:00; שישי: 10:00-14:00.



באדיבות האמן
קרדיט תמונה: באדיבות האמן
צילום מיכאל לירן
קרדיט תמונה: צילום מיכאל לירן

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה