הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ברכות לד"ר הראל חורב מאוניברסיטת תל אביב, זוכה פרס אלי כדורי לשנת 2025 על מאמרו בנושא הברית החברונית בכתב העת Middle Eastern Studies

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק אוניברסיטת תל-אביב
צילום מתוך דף הפייסבוק אוניברסיטת תל-אביב

ד"ר הראל חורב, חוקר בכיר במרכז משה דיין לחקר המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב, זכה בפרס אלי כדורי היוקרתי לשנת 2025. הפרס הוענק לו על מאמרו הטוב ביותר שפורסם בכתב העת Middle Eastern Studies.

מאמרו הזוכה של ד"ר חורב, שכותרתו "The Hebronite Alliance: Hebronite regionalism between Palestine and Jordan, 1940–1967", עוסק בצמיחתה של הזהות האזורית החברונית ובהתגבשותה לכדי ברית חברתית, כלכלית ופוליטית בין אנשי אזור הר חברון. המחקר מצביע על כך שהברית החברונית סייעה לאנשי אזור הר חברון לקדם את אזורם ואותם כקולקטיב וכיחידים במרחב הפלסטיני בתקופה מטלטלת.

המאמר פורסם בכתב העת הבינלאומי Middle Eastern Studies ונכתב במסגרת מענק מחקר של הקרן הלאומית למדע (ISF), בו זכה ד"ר חורב. הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב ומרכז משה דיין לחקר המזרח התיכון ואפריקה מברכים את ד"ר חורב על הישגו.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה