הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עיריית תל אביב-יפו ואיכילוב משיקים את "עוגן": מרכז חדש לבריאות ולרווחת הקהילה הגאה ייחנך ב-22/7

מערכת האתר
קרדיט צילום: ליאור צור, דוברות איכילוב
קרדיט צילום: ליאור צור, דוברות איכילוב

עיריית תל אביב-יפו והמרכז הרפואי תל אביב איכילוב משיקים את "עוגן" - המרכז החדש לבריאות ולרווחת הקהילה הגאה. טקס הפתיחה החגיגי יתקיים ביום שלישי, 22 ביולי, בשעה 18:00, ברחוב האר"י 10 בתל אביב.

הטקס יתקיים במעמד ראובן לדיאנסקי, משנה לראש העירייה; מנחם לייבה, מנכ"ל העירייה; פרופ' אלי שפרכר, מנכ"ל המרכז הרפואי תל אביב; רותי סספורטס, סמנכ"לית התפעול הרפואי באיכילוב, וחברי הנהלת המרכז הרפואי.

מרכז "עוגן" נפתח לפני כחודשיים כיוזמה משותפת של עיריית תל אביב-יפו והמרכז הרפואי איכילוב. מדובר במרכז ייחודי המשלב בין פעילות הקשורה לבריאות הציבור, רווחה ושירותי בריאות. המרכז משרת את מבוטחי כלל קופות החולים ומיועד לאנשים מכל רחבי הארץ, מתוך הבנה שהמרכז הרפואי איכילוב, בדומה לעיריית תל אביב-יפו, מהווה מגדלור עבור הקהילה הגאה בישראל. המטרה היא לעודד יותר אנשים מהקהילה, הנוטים להשתמש פחות במערכות בריאות, להגיע ולמצוא מענה משולב של רווחה ובריאות.

המרכז החדש עוסק בקידום שוויון וצמצום פערים בבריאות חברי הקהילה, ויפתח תשתית נתונים ומדדי איכות לבריאות הקהילה הגאה. כמו כן, המרכז יפתח הנחיות מפורטות להתנהגות בריאותית לקראת ובמהלך אירועים מיוחדים, כדוגמת שבוע הגאווה. לאחרונה, בנוסף למשאבים מהעירייה ואיכילוב, נתמך המרכז גם על ידי חטיבת בתי החולים במשרד הבריאות והמשרד לשוויון חברתי.

ייחודיות המרכז מתבטאת במספר תחומים:

  • שירות לכל קופות החולים, כולל מטופלים שאינם מבוטחים.
  • מענה הוליסטי במבנה אחד הכולל שירותי רווחה, בריאות ומיצוי זכויות.
  • סדנאות של טיפות החלב העירוניות, הרצאות בנושאי רפואה מונעת וקידום בריאות מגיל לידה ועד 120, וכן ליווי והדרכה להורים.
  • שירותים רפואיים מגוונים: רפואת טרנסים לילדים ומתבגרים, מרפאה להט"בית לגיל השלישי, שירותי כירורגיה (אורולוגיה, פרוקטולוגיה, בריאות השד, גינקולוגיה ועוד).
  • המרכז ישמש גם כמרכז מידע ומחקר בנושא בריאות הקהילה הגאה.

המשנה לראש עיריית תל אביב-יפו וממונה על תחום בריאות הציבור, ראובן לדיאנסקי: "תחום בריאות הציבור הוא אחד הנושאים החשובים והמאתגרים ביותר שעיריית תל אביב-יפו עוסקת בהם. רפואה היא לא רק טיפול במחלות, היא קודם כל יצירת תשתית שמקדמת אורח חיים בריא. מרכז 'עוגן' החדש מהווה דוגמא ליכולות שלנו לייצר תשתית בריאות חדשנית, מקיפה ואיכותית עם רגישות מגדרית. השותפות עם איכילוב מהווה מכפיל כוח ומוכיחה את החשיבות בשיתופי פעולה".

מנהל תחום רפואת הלהט"ב במרכז הרפואי תל אביב איכילוב, ד"ר רועי צוקר: "מרכז 'עוגן' הוא יוזמה חדשנית ופורצת דרך, שהחלה להתגבש כבר בשנת 2021. הוא נולד מתוך הבנה עמוקה בצורך בשילוב בין שירותי בריאות, רווחה ומיצוי זכויות — שילוב הכרחי לשיפור הנגישות וההיענות של הקהילה הגאה לשירותים רפואיים. המרכז ממוקם בלב תל אביב, באזור שקט ונעים, ומספק סביבה בטוחה ומכבדת. מעבר לשירותים הקליניים, 'עוגן' ישמש גם מוקד לאומי לידע, מחקר ופיתוח בתחום".

ההחלטה על הקמת המרכז התקבלה בעקבות עבודת ועדת היגוי משותפת לאיכילוב ולעירייה, שסיימה את עבודתה בשנת 2022. המרכז הוקם במתקן עירוני בשכונת כרם התימנים, ופועלים בו צוות רפואי מאיכילוב, עובדים סוציאליים מהעירייה, עובדי מרכז מיצוי זכויות וצוותי אגף בריאות הציבור. פעילות גורמי הרפואה, הרווחה ומיצוי הזכויות מתקיימת בשעות הבוקר (08:30-15:00), כאשר הרצאות, סדנאות ותכנים נוספים יתקיימו גם בשעות אחר הצהריים והערב.







צילומים:קרדיט צילום: ליאור צור, דוברות איכילוב

להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה