הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

צעד תקדימי ביפו: עיריית תל אביב-יפו פותחת לראשונה מסלול תקשורת בערבית לילדים על הספקטרום האוטיסטי

חנה קקיאשוילי
הפייסבוק יפו-תל-אביב - המישלמה ליפו
הפייסבוק יפו-תל-אביב - המישלמה ליפו

בצעד תקדימי, עיריית תל אביב-יפו הודיעה על פתיחת מסלול תקשורת ראשון מסוגו בשפה הערבית, המיועד לילדות ולילדים על הספקטרום האוטיסטי ביפו. המהלך מגיע בעקבות פניות רבות מתושבים ופעילים בקהילה הערבית ביפו, שהעלו את הצורך והביקוש למסגרת חינוכית מותאמת בשפת האם.

לאחר בחינת הנושא והקשבה לקולות מהקהילה, התקבלה בעירייה החלטה היסטורית לפתוח שתי כיתות תקשורת בערבית. מדובר בצעד חשוב להנגשת חינוך מותאם, מתוך מחויבות לשוויון, צדק חינוכי ומענה לצרכים הייחודיים של כל קהילה.

מינהל החינוך של עיריית תל-אביב-יפו והמישלמה ליפו הודיעו כי הכיתות ייפתחו כחלק מתהליך שהחל בשיתוף פעולה ליצירת תכנית אסטרטגית לחינוך ביפו. בשנת הלימודים הקרובה ייפתחו לראשונה ביפו כיתת גן לילדים על הרצף האוטיסטי בשפה הערבית, וכן כיתה א' לילדים על הרצף האוטיסטי בבית הספר חסן ערפה.

ההחלטה להקים את הכיתות בשפה הערבית נובעת מההבנה כי ילדים על הרצף האוטיסטי מתקשים בקיום תקשורת עם הסביבה. ניהול מערכות יחסים ושיח בשפת האם שלהם, ערבית, צפוי לסייע להם להתקדם ולהתפתח. בהמשך דרכם החינוכית, התלמידים ילמדו להעמיק גם בשפה העברית במטרה להרחיב את מעגלי התקשורת שלהם.

ההצטרפות לכיתות אלו תתבצע באמצעות ועדות הזכאות והאפיון של החינוך המיוחד, והשיבוץ ייעשה על ידי האגף הרלוונטי ומשרד החינוך, תוך התחשבות בכלל הצרכים. הקבלה לכיתות אינה מתבצעת על פי בקשה ישירה, אלא כחלק מתהליך מוקפד המעניק מענים מותאמים לצרכים המיוחדים של כל ילד וילדה.

הבחירה בבית הספר חסן ערפה לפתיחת כיתה א' נומקה בכך שמנהלת בית הספר, שויקאר, היא אשת חינוך מובילה המיישמת את חזון מינהל החינוך העירוני. בית הספר מעניק הזדמנות שווה לכל תלמיד לממש את הפוטנציאל האישי, ללא קשר לרקע או לצרכים מיוחדים. בחסן ערפה כבר קיימים מענים חינוכיים מקצועיים וכיתות חינוך מיוחד נוספות ללקויות למידה וקשיים רגשיים, וכעת כיתת התקשורת תצטרף אליהן.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה