הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עצומה חדשה בתל אביב: לקרוא לרחוב ליד דיזנגוף סנטר על שם האדריכלית ומתכננת הקניון, עליזה טולדו

חנה קקיאשוילי

עצומה חדשה נפתחה בתל אביב המבקשת להוקיר את האדריכלית ומתכננת דיזינגוף סנטר, עליזה טולדו. על פי העצומה הבקשה היא לקרוא לרחוב הגובל מדרום עם הסנטר ונקרא כיום רחוב 1240, על שמה של טולדו.

יוזמי העצומה הם אדריכלים.ות, סטודנטים.יות לארכיטקטורה ותושבי העיר תל אביב-יפו שמבקשים להוקיר את טולדו על תכנון הקניון שנוצר ללא פגיעה במסחר ברחובות הראשיים ואף חיזק אותם.

נוסח העצומה

אנחנו, אדריכלים.ות, סטודנטים.יות לארכיטקטורה ותושבי העיר תל אביב-יפו – פונים אל ועדת השמות העירונית בבקשה להכיר בעבודתה ובתרומתה של האדריכלית עליזה טולדו, מתכננת דיזנגוף סנטר, ולקרוא על שמה את הרחוב שגובל מדרום עם הסנטר (כיום רחוב ללא שם -מספר 1240) ועתיד להתפתח במסגרת תוכנית חדשה. הוקרתה מתבקש לא רק בזכות תרומתה האדריכלית לעיר, אלא בפרט שרק 5% מהרחובות בתל אביב-יפו מנציחים נשים.

טולדו, תושבת העיר, היא האדריכלית העיקרית של הקניון האיקוני. היא הוזמנה לתכנן אותו בהיותה בוגרת טרייה של הטכניון, והגישה הצעה מקורית שבין היתר לא תיפגע במסחר ברחובות הראשיים ואף תחזק אותם. אל טולדו הצטרף בשלב מאוחר יותר של התכנון, אדר' יצחק ישר, וניכר שגם חצי מאה אחרי שפתח את שעריו, הוא אחד המבנים האהובים והמצליחים בעיר וייחודו נשמר עד היום.

העצומה ביוזמת המרצים והסטודנטים שעסקו בסוגיית התוכנית העתידית של דיזינגוף סנטר במסגרת סטודיו ״אדריכלות בסנטר״, בבית הספר לארכיטקטורה, האקדמיה לאומנות ועיצוב ״בצלאל״.

למעבר לעצומה https://www.atzuma.co.il/alizatoledo



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה