הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בעקבות פגיעה בעצים בפרויקטי בנייה בתל אביב הוקמה תת-ועדה חדשה לשימור עצים בראשות ראובן לדיאנסקי שתקבע נהלים מחמירים

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק ראובן לדיאנסקי - Ladianski
צילום מתוך דף הפייסבוק ראובן לדיאנסקי - Ladianski

בעקבות מקרים בהם נפגעו ונכרתו עצים כתוצאה מאי עמידה בתנאי היתרי בנייה בתל אביב-יפו, הוקמה תת-ועדה חדשה לשימור עצים. בראשות הוועדה עומד ראובן לדיאנסקי, ומטרתה היא להתוות מדיניות חדשה שתשים סוף לתופעה ותפעל בנוקשות מול מקבלי היתרי בנייה המפרים את ההנחיות בנוגע לטיפול בעצים.

במסגרת פעילותה, תקבע תת-הוועדה נוהל חדש שישים דגש על אחריותם וחובתם של הקבלן והאגרונום המלווה לשמור ולהגן על העצים בשטח הפרויקט ובסמוך לו, ועל בתי הגידול שלהם. כמו כן, יקבעו נקודות ביקורת מחייבות של הפיקוח על הבנייה והאגרונום העירוני, החל משלב קבלת ההיתר ועד למתן אישור אכלוס. לצד אלה, החלו כבר להגביר את עוצמת הטיפול והסנקציות במקרים של פגיעה בעצים לשימור.

עד כה קיימה תת-הוועדה שני דיונים, ובאחד מהם נדון מקרה קשה של נפילת עץ גדול וותיק שהתרסק על שתי מכוניות חונות ופגע בתשתיות, ללא נפגעים בנפש. בעקבות המקרה, ניתן ליזם צו הפסקת עבודה בחודש אפריל, אשר טרם חודש.

לדיאנסקי הדגיש כי יעמדו על כך שהיתרי הבנייה יכובדו במלואם באופן כללי, ובפרט בכל הנוגע לשמירה על עצים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה