"אי האנרגיה" הקהילתי הראשון בתל אביב-יפו הוקם בנווה אליעזר: מתקן אגירת אנרגיה שיבטיח לתושבים מקום ממוזג עם חשמל בזמן חירום

עיריית תל אביב-יפו, באמצעות הרשות לפיתוח כלכלי ובשיתוף משרד האנרגיה, חונכת בימים אלו מתקן אגירת אנרגיה. המתקן, בהספק כולל של 400 קילוואט שעה (שני מתקנים של 200 קילוואט כל אחד), מאפשר אגירת חשמל בשעות השפל והפנייתו לשימוש קהילתי בעת חירום, הפסקות חשמל או עלטה. מדובר באחד ממתקני האגירה הראשונים בישראל המותקנים במבני ציבור ונגישים לתושבים ולתושבות.
המערכת כוללת ממיר היברידי חכם, המנהל את זרימת החשמל באופן דינמי: בימי שגרה, נאגר חשמל בשעות הלילה הזולות, ונמכר חזרה לרשת בשעות השיא באמצעות מערכת סולארית המותקנת על גג המרכז הקהילתי- מה שהופך אותה למערכת כלכלית ורווחית. בעת חירום, במקרה של הפסקת חשמל או עלטה, הממיר מפסיק את ההזרמה לרשת ומנתב את החשמל לשימוש המרכז הקהילתי, כך שמתאפשרת קבלת תושבים במקום ממוזג בהתאם לעונה, עם אפשרות להטענת טלפונים, אחסון תרופות בקירור ועוד.
הבחירה בשכונת נווה אליעזר לפיילוט אינה מקרית, מדובר בשכונה ותיקה עם תשתיות חשמל מיושנות, חתך חברתי רגיש הכולל אוכלוסייה ותיקה, עולים חדשים וקשישים רבים, וחיבור ישיר למרכז קהילתי פעיל בלב השכונה, בעל אולם ממוגן גדול ששימש כבר בעבר את תושבי האזור במצבי חירום. כל אלו הפכו את השכונה למועמדת טבעית להקמת מרכז חוסן אנרגטי ראשון מסוגו בעיר.
עלות המתקן נאמדת בכמיליון שקלים, והוא מהווה חלק מחזון עירוני רחב להיערכות עירונית לשינויי האקלים, קידום עצמאות אנרגטית וחיזוק החוסן הקהילתי בשכונות בדרום העיר, והוא מהווה מענה ישיר לאירועי קיצון כמו גלי חום והפסקות חשמל, אשר מתרחשים לעיתים קרובות דווקא בעת מזג אוויר קיצוני.
לקראת שנת 2026, הרשות לפיתוח כלכלי צפויה להרחיב את המהלך לשכונות נוספות בעיר, לצד האצת התקנת מערכות סולאריות לייצור אנרגיה ירוקה על גגות ומתקני ציבור בעיר.
הפרויקט נוהל על ידי חברת ג.פ אנרגיה ירוקה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.