אחרי שמונה שנים ללא רב עיר: הוועדה לבחירת רב לעיר תל אביב התכנסה, הבחירות יתקיימו ב-6 בינואר 2026

לאחר 8 שנים ללא רב עיר, יוצא לדרך הליך בחירת רב לעיר העברית הראשונה, תל אביב-יפו. בפעם הראשונה מזה שמונה שנים, נעשה צעד משמעותי בדרך למינוי רב עיר, כאשר הוועדה לבחירת רב לעיר התכנסה היום (ב') במשרד לשירותי דת, במטרה לקדם את ההליך למינוי רב לעיר הגדולה בישראל. במשרד לשירותי דת מציינים שמדובר בבשורה היסטורית ומשמעותית לתושבי העיר תל אביב יפו, דבר שיוביל לחיזוק מערך הרבנות בעיר.
בראש הוועדה עומד הדיין בדימוס הרב יעקב זמיר, חבר בית הדין הרבני הגדול לשעבר. בישיבה השתתפו חברי הוועדה – נשים וגברים – ואישרו את הרכב הגוף הבוחר שיקבע את זהותו של רב העיר. הבחירות עצמן מתוכננות להתקיים ביום שלישי, י"ז בטבת תשפ"ו, ה-6 בינואר 2026, בתל אביב.
מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, בירך על פתיחת ההליך ואמר כי מדובר באירוע חשוב לעיר תל אביב ולמערכת הדתית הציבורית בישראל: "זהו מהלך משמעותי שמחזיר לעיר המרכזית בישראל את ההנהגה הרוחנית שלה."
אבידן הודה לראש העיר רון חולדאי ולחברי מועצת העיר על שיתוף הפעולה והדגיש כי "כל התהליך מתקיים באווירה של שותפות, כבוד הדדי וראייה משותפת של טובת כלל תושבי העיר – דתיים וחילונים כאחד."
צילומים:קרדיט: דוברות המשרד לשירותי דת
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.