הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לידה תחת אש בבית החולים ליס בתל אביב: "המרדים נתן לי אפידורל תוך כדי האזעקה"

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק בית חולים ליס ליולדות ונשים
צילום מתוך דף הפייסבוק בית חולים ליס ליולדות ונשים

יולדת בבית החולים "ליס" ליולדות ונשים בתל אביב שיתפה בחוויותיה מלידת בנה, שהתרחשה בנסיבות דרמטיות במקביל להפעלת אזעקות.

האירוע החל בבוקר שלאחר שהיולדת התעוררה בשעה 06:00 לקול אזעקה. לאחר שירדה למקלט וחזרה לביתה מספר פעמים, החלו להופיע כאבי גב שהתפתחו במהרה לצירי לידה תכופים וכואבים בכל שתי דקות. בני הזוג מיהרו למיון יולדות בבית החולים, לשם הגיעו בשעה 09:30 בבוקר. בשלב זה נמצאה פתיחה של שניים וחצי סנטימטרים. לקראת השעה 14:30 הועברה היולדת לחדר הלידה, בעודה סובלת מכאבים עזים.

במקביל להגעתו של המרדים לחדר, הופעלה אזעקה נוספת. היולדת תיארה כי המרדים נשאר לצידה במהלך האזעקה, הרגיע את בני הזוג וביצע את הזרקת האפידורל תוך כדי הישמע הצופרים.

לאחר קבלת פיטוצין, חלה התקדמות מהירה לפתיחה מלאה בתוך כשלוש עד ארבע שעות. עם זאת, שלב הלחיצות לא הוביל להתקדמות הרצויה, והראש ירד ועלה בחזרה לאורך הצירים. בעקבות האטות בדופק העובר, הוזעק למקום רופא אשר ביצע לידת ואקום. היולדת ציינה כי הרופא הפגין מקצועיות רבה ופעל בנחישות כדי להימנע מניתוח קיסרי רפואי חירום או ביצוע חתכים, עד יציאתו המוצלחת של התינוק.

את התהליך לוותה בתחילה המיילדת קרוליין, ומי שיילדה לבסוף הייתה המיילדת בלה. בני הזוג ציינו בשמחה כי בלה העבירה להם בעבר את קורס ההכנה ללידה, עובדה שהשרתה עליהם תחושת ביטחון ורוגע במעמד המרגש.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה