גינון טיפולי לחיילים נפגעי פוסט טראומה בבית החולים השקומי רעות

עשרות חיילים וחיילות המטופלים במכון לשיקום טראומה בבית החולים השיקומי "רעות" בתל אביב, מתנסים בגינון טיפולי כחלק מתהליך השיקום. סביבת הטבע והמרחב הפתוח נמצאו כחיוניים עבורם, במיוחד לאור העובדה שרבים מהמטופלים ממעטים לצאת מבתיהם ולעיתים אף נשארים בחדרם במשך ימים ארוכים כתוצאה מתסמיני פוסט טראומה חריפים.
אורית עדין, מנהלת הגינה הטיפולית, הסבירה: "הגינה מאפשרת חיבור למקום מרפא ולחוויה של צמיחה אחרי החוויות הקשות מאוד שהם עברו". עדין שיתפה דוגמה הנוגעת לחייל שהתחבר במיוחד לגידול סוקולנטים, צמחים המוכרים ביכולת ההסתגלות שלהם לתנאי גדילה קשים: "בהתחלה כל דבר בסוקולנטים הזכיר לו את המלחמה. השתילה הצפופה שלהם הזכירה לו את הצפיפות שישב בה נגמ"ש 'פומה' בעזה במשך ימים ושעות בלי לצאת ממנו. הגדולה שלו היא שהוא הרשה לעצמו לגעת בטראומה דרך הצמחים. הוא לקח את הסוקולנטים כפרויקט השקיע את כולו בזה, והיום הוא מעודד מטופלים חדשים להגיע לגינה כיוון שהוא חווה צמיחה גדולה".
במסגרת הפעילות, המטופלים מוצאים אפיקי ביטוי ועשייה שונים. חלקם בוחרים להכין ארוחות מצמחי תבלין שגדלים במקום, ואחרים לוקחים אחריות על גידול ירקות. באחד המקרים, חייל בחר להציב בחזית הגינה צמחים שבדרך כלל ניצבים ברקע, והסביר את בחירתו בכך שעבורו הפעולה מסמלת את "הפציעה השקופה" שלו, אותה אנשים אינם רואים במבט ראשון.
הצוות מציין כי לנפגעי פוסט טראומה יש רגישות גבוהה לריחות אשר לעיתים עלולים לשמש כטריגר לזיכרונות קשים. עם זאת, במקרה של הגינה הטיפולית, ריחות צמחי התבלין מייצרים עבורם השפעה מרגיעה. עדין סיכמה: "הטבע הוא החיים, המקום שבו קורים דברים וכל היופי שכל אחד יכול למצוא בה את מקומו".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.