הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הותקנו 17,000 מ"ר פאנלים סולאריים: כ-45% מצריכת החשמל באוניברסיטת תל אביב מבוססת על אנרגיה מתחדשת

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק TAU2GO אוניברסיטת תל-אביב
צילום מתוך דף הפייסבוק TAU2GO אוניברסיטת תל-אביב

אוניברסיטת תל אביב מודיעה כי כ-45% מצריכת החשמל בקמפוס מגיעה כיום ממקורות אנרגיה מתחדשת. הנתון הושג בעקבות התקנת מערכות סולאריות נרחבות ברחבי האוניברסיטה, שנועדו לכסות חלק ניכר מתצרוכת האנרגיה ולצמצם משמעותית את התלות של הקמפוס בדלקי מאובנים מזהמים.

במסגרת המהלך, הותקנו פאנלים סולאריים בשטח כולל של 17,000 מ"ר. המערכות הוצבו על גגות המבנים בקמפוס, ובהם בניין דן דוד, הספרייה המרכזית, ספריית משפטים, בניין שרת ובניין מיטשל. על פי האוניברסיטה, מדובר במעבר שהתבצע בתוך זמן קצר, שבו עלתה צריכת האנרגיה המתחדשת מאחוזים בודדים להיקפה הנוכחי.

השלב הבא בפרויקט יכלול הקמת קירוי סולארי עבור חניון סמולראש והקמת מתקן אגירת אנרגיה בקמפוס בקיבולת של למעלה מ-30 מגה וואט-שעה. מתקן האגירה מתוכנן להיות מהגדולים באזור המרכז. היעד שהציבה האוניברסיטה הוא הגעה ל-100% שימוש בחשמל ירוק בשנים הקרובות.

למידע נוסף ולכתבה המלאה ניתן להיכנס לקישור הבא: אתר אוניברסיטת תל אביב.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה