הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

קונסורציום קולטון הודיע על השקעת 15 מיליון דולר למחקר מחלות אוטואימוניות באוניברסיטת תל אביב ובמוסדות נוספים

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק Tel Aviv University | אוניברסיטת תל-אביב
צילום מתוך דף הפייסבוק Tel Aviv University | אוניברסיטת תל-אביב

קונסורציום קולטון למחלות אוטואימוניות, מטעם קרן קולטון, הודיע על השקעה חדשה בהיקף של 15 מיליון דולר למשך שלוש שנים. ההשקעה מיועדת למחקר במרכזים אקדמיים רפואיים, ביניהם מרכז קולטון למחלות אוטואימוניות באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ניו יורק (NYU) ואוניברסיטת ייל.

מטרת ההשקעה היא לחזק את ההובלה המדעית של הקונסורציום, להרחיב את מומחיות חברי הסגל ולקדם מחקר שיתופי כדי להאיץ פריצות דרך בתחום המחלות האוטואימוניות. מחלות אלו פוגעות במיליוני אנשים ברחבי העולם ונחשבות לקבוצת מחלות מורכבת לאבחון, טיפול ומניעה, כאשר לרבות מהן חסרים טיפולים יעילים. ההתקדמות המצטברת באקדמיה, במחקר הקליני ובתעשיית הביופארמה מאפשרת לתרגם תגליות מדעיות להתקדמות משמעותית עבור המטופלים באמצעות השקעה מתואמת ושיתוף פעולה.

קונסורציום קולטון לחקר מחלות אוטואימוניות הוא שותפות מחקר גלובלית ורב-מוסדית המאחדת מרכזים רפואיים אקדמיים מובילים, בהם אוניברסיטת פנסילבניה, אוניברסיטת ניו יורק, אוניברסיטת ייל ואוניברסיטת תל אביב. הקונסורציום פועל בזכות החלטתה של קרן קולטון, בהובלת ג'ודי וסטיוארט קולטון, במטרה לשנות את ההבנה, האבחון והטיפול במחלות האלו, ולשפר את מצבם של מטופלים ברחבי העולם דרך מודל שיתופי.

ההשקעה החדשה תתמוך בשלושה נדבכים מרכזיים: גיוס חברי סגל מובילים במוסדות השותפים, האצת שיתופי פעולה מחקריים ברחבי הקונסורציום וחיזוק ההנהגה והתשתיות המחקריות האקדמיות.

פרופ' אורי נבו, מנהל מרכז קולטון למחלות אוטואימוניות באוניברסיטת תל אביב, מסר: "התרומה הנדיבה הזו מאפשרת לאוניברסיטת תל אביב, יחד עם שותפיה הקליניים בבתי החולים ובארגוני הבריאות ברחבי ישראל, להקים שותפויות מחקריות עם מוסדות קולטון בארצות הברית. יחד נוביל יוזמות מחקר חדשניות שנועדו לקדם את ההבנה והטיפול במחלות אוטואימוניות. הפרויקטים שיאושרו יכללו לא רק מחקר קליני וביולוגי, אלא גם מחקרים מבוססי נתונים ומחקרים שנועדו לבנות את התשתיות ההנדסיות והחישוביות הדרושות לשיפור האבחון والטיפול".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה