רופאי בית החולים דנה-דואק לילדים יצאו החודש למשלחת רפואית במלאווי. הפעילות נערכה במסגרת עמותת NFA (Neonatologists for Africa), וכללה את השתתפותם של ד"ר שרון מורג וד"ר צור קירשנבאום מצוות בית החולים.
במסגרת עבודת המשלחת, הוכשרו כ-75 אנשי צוות רפואי מחמישה בתי חולים שונים ברחבי מלאווי. ההדרכות התמקדו בהחייאת תינוקות במהלך הדקה הראשונה לחייהם, זמן המשמש כרגע קריטי שבו פעולה מהירה ונכונה יכולה לצמצם באופן ניכר את התמותה והתחלואה בקרב ילודים.
מעבר להדרכה הרפואית, חברי המשלחת הביאו עמם ציוד רפואי חיוני. הציוד הותקן מראש בבתי החולים המקומיים, ובכל אחד מהם הוקמו שתי עמדות החייאה מלאות והמוכנות לשימוש, בדומה לנהוג בחדרי הלידה בישראל. הצוותים במלאווי כבר החלו להשתמש בציוד החדש, ומדווחים כי הוא מחולל שינוי משמעותי בטיפול בתינוקות הנולדים במקום. גם לאחר חזרתם ארצה, חברי המשלחת הישראלית ממשיכים ללוות את הצוותים המקומיים מרחוק, תוך כוונה לוודא את פעילותו התקינה של הציוד ולהעניק מענה מקצועי בעת הצורך.
פרופ' דרור מנדל, מנהל בית החולים דנה-דואק שיבח את הצוות וציין: ״אני גאה במיוחד באנשי הצוות שלנו שבוחרים להביא את הידע, המקצועיות והערכים של רפואת הילדים גם מעבר לגבולות המדינה. זוהי דוגמה מרגשת לכך שמצוינות רפואית אינה נמדדת רק במה שאנחנו עושים כאן בבית החולים, אלא גם ביכולת שלנו להשפיע, להציל חיים ולבנות יכולות רפואיות במקומות שבהם הצורך גדול כל כך״.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.