אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום הראשון מבין האוניברסיטאות בישראל בדירוג טאיוואן לשנת 2026 למצוינות מחקרית (NTU Ranking). בדירוג העולמי הכללי היא ניצבת במקום ה־206, לאחר שעלתה שבעה מקומות לעומת השנה שעברה.
דירוג טאיוואן הוא מדד בינלאומי להערכת איכות המחקר באוניברסיטאות. הוא מבוסס על ביצועי מחקר בלבד ואינו כולל מדדי הוראה או סקרי מוניטין. הדירוג בוחן את תפוקת המחקר של המוסדות, את השפעת המחקר באמצעות נתוני ציטוטים ואת המצוינות המחקרית לפי מדדים ובהם h-index, מספר המאמרים הנמנים עם העשירון העליון בתחומם ומספר הפרסומים בכתבי עת בעלי השפעה גבוהה.
אחרי אוניברסיטת תל אביב מדורגות האוניברסיטה העברית במקום ה־263 בעולם, מכון ויצמן למדע במקום ה־310, הטכניון במקום ה־382, אוניברסיטת בן־גוריון בנגב בקבוצת המקומות 501–550, אוניברסיטת בר־אילן במקומות 801–850 ואוניברסיטת חיפה במקומות 851–900.
בדירוג לפי תחומי דעת דורגה אוניברסיטת תל אביב במקום ה־102 בעולם בתחום הרפואה, הנתון הגבוה ביותר מבין המוסדות בישראל. האוניברסיטה דורגה ראשונה בישראל גם במדעי החיים, במדעי הטבע, במדעי החברה ובחקלאות. בתחום ההנדסה דורג הטכניון במקום הראשון בישראל.
דירוג NTU מתפרסם מדי שנה ומבוסס על שלושה רכיבים: תפוקת מחקר, שמשקלה 25%; השפעת המחקר באמצעות ציטוטים, שמשקלה 35%; ומצוינות מחקרית, שמשקלה 40% ונמדדת באמצעות מדדים ביבליומטריים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה




אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.