הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

חניכת טיילת איילון החדשה בתל אביב: מרחב ציבורי ירוק עם שבילי הליכה, אופניים ומרחבי שהייה

צילומים: יותם מונק, אילן ספירא
צילומים: יותם מונק, אילן ספירא

לאחרונה נחנכה בעיר טיילת איילון, הממוקמת מעל נתיבי איילון, ומחוברת במעבר תת קרקעי לתחנת הרכבת הקלה ארלוזורוב, במקטע שבין תחנת רכבת סבידור למגדלי עזריאלי.

הטיילת, שמהווה דוגמה ראשונה לתוכנית לקירוי של נתיבי איילון, כוללת גינת משחקים עם הצללה ייחודית, שבילי הליכה, שביל לאופניים באורך של כקילומטר ומרחבי שהייה עם ספסלי ישיבה ותאורה באורך של כחצי קילומטר.

לצד זאת היא מהווה נקודה ירוקה חדשה, הכוללת 7,500 שיחים ופרחים שנשתלו, מדשאות וגבעות ירוקות, 110 עצים חדשים שנטעו תוך בניית בתי גידול ליצירת תשתית שתאפשר את צמיחתם בצורה מיטבית, וארבע בריכות אקולוגיות עם צמחי מים, דגים ופרטי טבע נוספים.

מרכז העסקים הראשי בו ממוקמת הטיילת החדשה מכיל כ-500,000 מטרים מרובעים של משרדים ו-3,000 יחידות דיור. המשמעות של נתונים אלה היא שעשרות אלפי אנשים חיים במתחם או פוקדים אותו מדי יום.

הטיילת החדשה מהווה חלק ראשון ביישום החזון העירוני להוספת האלמנטים לקירוי נתיבי איילון, אשר משתלב במערך עירוני רחב ליצירת חיבוריות להולכות הרגל ורוכבי האופניים בין מזרח למעבר העיר.


צילום: יותם מונק
קרדיט תמונה: צילום: יותם מונק
צילום: אילן ספירא
קרדיט תמונה: צילום: אילן ספירא
צילום: אילן ספירא
קרדיט תמונה: צילום: אילן ספירא


להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה