הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עיריית תל אביב-יפו קולטת אלפי תלמידים מיישובי העוטף, הדרום והצפון שפונו לעיר במערכת החינוך העירונית

מערכת האתר
צילומים: קרדיט אסף יוסופוב
צילומים: קרדיט אסף יוסופוב

בשבועות האחרונים קולטת עיריית תל אביב-יפו אלפי תלמידים ותלמידות מיישובי העוטף, הדרום והצפון שפונו לעיר בתוך מערכת החינוך שלה. אלו משולבים כרגע בארבעה בתי ספר, כאשר בימים הקרובים ייפתחו מסגרות נוספות. בעיר תל אביב-יפו נקלטו יותר מ- 12,000 מפונים ומפונות מדרום הארץ וצפונה בעקבות המלחמה. העיר ממשיכה לקלוט בכל יום תושבים שפונו מבתיהם, מחבקת אותם ומעניקה להם מגוון מענים החל מקליטה במלונות העיר, מענה טיפולי, תמיכה רגשית-חברתית ועוד.

לגילי גני הילדים נפתחים גני ילדים במלונות, כך שהילדים יישארו קרובים להוריהם. לגילי בתי הספר ישנם מגוון מענים מותאמים לצרכי הקהילה כמו הקמת בית ספר לילדי העיר המפונה או קליטת קהילה בבית ספר בתוך העיר. הקהילות נקלטו לאחר תהליך מעמיק אך מואץ, אשר הוקדש למפגשי היכרות עם התלמידים הנקלטים, הכנת הכיתות הקולטות ברמה הרגשית והחברתית, הכנת הצוותים ושיחות מקדימות עם ההורים ועם הקהילה הקולטת. כל זאת על מנת להעניק מענים רחבים, משמעותיים ומטיבים.

ילדיהם של משפחות שהתפנו באופן עצמאי מישובים שהמדינה הכריזה עליהם פינוי ומשכירות דירות בעיר או מתאכסנות אצל בני משפחה יכולים להיקלט במערכת החינוך בעיר. אלו יכולים להשתבץ במסגרת החינוכית הסמוכה למקום מגוריהם הזמני על בסיס מקום פנוי או בבית הספר בו נקלטה הקהילה שלהם על בסיס מקום פנוי גם כן בהתאם לאישור הרשות המפנה.



צילומים:אסף יוסופוב

להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה