חג הסגד של יהדות אתיופיה: שיח אמן ובונה (טקס קפה אתיופי) עם האמן והפסל משה טרקה ואסירת ציון לשעבר ישוורק דוויט בחלל תצוגה שבזי 58, תל אביב

חג הסגד של יהדות אתיופיה, שמתרחש בימים אלו, מהותו חידוש הברית בין עם ישראל לאלוקים, והיום מקבל משמעות חזקה מאי פעם. במסגרת שיח אמן, תוך כדי בונה (טקס קפה אתיופי) האמן והפסל משה טרקה יארח את ישוורק דוויט, אסירת ציון לשעבר. האירוע יתקיים בחלל תצוגה שבזי 58, תל אביב.
בשנת 1991, ישוורק דוויט, נערה בת 13 באתיופיה מחליטה לעלות לבד לארץ, לאחר שהייתה שנה בכלא כאסירת ציון. מסע העלייה כלל אתגרים וכל כולו היה מתוך כמיהה לארץ ישראל. במסע העלייה של יהודי אתיופיה לארץ נרצחו 4000 איש ואישה מעצם יהדותם.
השנה נציין את חג הסגד בחלל שבזי 58. האמן והפסל משה טרקה, יארח את ישוורק לשיח אמן על יהדות, על כמיהה לארץ, על ישראליות ועל אמנות במהלך המפגש יתקיים טקס בונה מסורתי (טקס קפה אתיופי).
כיום ישוורק עובדת כמורה בבית ציפורה בקריית מלאכי, בית חינוך למצוינות, והיא אמא לחמישה ילדים. בגלריה יוצגו יצירות של בני נוער ממרכז קהילתי יפו, תוצר של סדנת ציור בהנחיית משה טרקה.
להרשמה לשיח אמן: יום ד 15.11.23 סבב ראשון בין השעות 17:00-18:15 הרשמה יום ד 15.11.23 סבב שני בין השעות 18:30-19:45 הרשמה יום ה 16.11.23 סבב ראשון בין השעות 17:00-18:15 הרשמה יום ה 16.11.23 סבב שני בין השעות 18:30-19:45 הרשמה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.