הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים
אוטובגד, חנות ניידת לאיסוף ומכירת בגדים יד שנייה, חוזרה לגינת רוזין בתל אביב בימי רביעי החל מתאריך 13/12
אירוע חנוכה קהילתי של קהילת סינגל ZONE בתל אביב-יפו: הדלקת נר חמישי של חנוכה בפולי בר, שדרות רוטשילד 60, ב-11/12/2023, בין השעות 20:00-22:00
רונה קינן במופע סולו במסגרת סדרת המופעים "שיר מקלט" של עיריית תל אביב-יפו, בבר גיורא, ב-13.12

בית ספר חדש נפתח באוניברסיטת תל אביב ל - 600 תלמידי כיתות א - יב שפונו מקריית שמונה

מערכת האתר | | תגובות: 0


בית ספר ארעי הוקם באוניברסיטת תל אביב לתלמידי קריית שמונה. בית הספר, שמיועד ל-600 תלמידים ותלמידות מכיתות א'-יב', הוקם ביוזמה משותפת של מחוז הצפון ומחוז תל אביב במשרד החינוך, בהובלה של עופר זפרני, מנהל בית ספר אורט "דנציגר" בקרית שמונה ושולה בן שטרית מנהלת בית ספר "מצודות" בקריית שמונה.


אוניברסיטת תל אביב פתחה את שעריה בפני תלמידי קריית שמונה, והעמידה כיתות לימוד רבות, אולמות כינוסים ומעבדות משוכללות לטובת התלמידים ללא כל עלות.
צוות האוניברסיטה מלווה את הצוות החינוכי ומספק להם פתרונות ומענים על פי הצורך.


מנהלת מחוז צפון ד"ר אורנה שמחון:

"הקמת בית הספר לתלמידים המפונים הוא צו השעה שכן השהות של התלמידים במעונות תהיה ארוכה וישנה חשיבות עצומה לשמור על שגרת למידה ומפגשים עם חברים וצוותי המורים שהם הדמויות המוכרות לתלמידים. החוסן של התלמידים ושל התושבים המפונים הוא קריטי ביותר ומאפשר לילדים שגרה לשחרר את ההורים לעיסוקיהם ומאפשר לצבא לפעול. יחד עם זאת מרבית המחוז פועל בלמידה פיזית על פי אזורי הנחיה וייצוב מערכת החינוך הוא קריטי לחיזוק החוסן של אזרחי המדינה. מנהלת המחוז מודה מקרב לב לפרופ' אריאל פורת נשיא האוניברסיטה וצוותו, לחיה שיטאי, מנהלת מחוז תל אביב, על שיתוף הפעולה ההדוק ולצוות הפיקוח של מחוז תל אביב שעבד בשיתוף פעולה יוצא דופן על מנת לפתוח את המוסד החינוכי"




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

אוטובגד, חנות ניידת לאיסוף ומכירת בגדים יד שנייה, חוזרה לגינת רוזין בתל אביב בימי רביעי החל מתאריך 13/12

מערכת האתר | | תגובות: 0
צילומים: אוטובגד


אוטובגד, חנות ניידת לאיסוף ומכירת בגדים יד שנייה, חוזרה לגינת רוזין רחוב דרזנר יחיאל, 2 בתל אביב בימי רביעי (אחת לשבועיים) החל מתאריך 13/12 בשעות 16:00-19:00. הקהל מוזמן להגיע לרכוש או למסור בגדים לשימוש חוזר. אוטובגד הוא מיזם עירוני שמשלב קיימות, חברה וקהילה והכנסותיו לרווחתם של אנשים עם צרכים מיוחדים (מת"ש)-שגם מועסקים בו.






התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

דירות למכירה

לפרסום נכס - 055-970-7114

אירוע חנוכה קהילתי של קהילת סינגל ZONE בתל אביב-יפו: הדלקת נר חמישי של חנוכה בפולי בר, שדרות רוטשילד 60, ב-11/12/2023, בין השעות 20:00-22:00

| | תגובות: 0


קהילת סינגל ZONE, קהילת הרווקים ורווקות של תל אביב-יפו, מזמינה את הציבור להדלקת נר חמישי של חנוכה. האירוע יתקיים בפולי בר, שדרות רוטשילד 60, תל אביב-יפו, בתאריך 11/12/2023, בין השעות 20:00-22:00. קהילת סינגל ZONE מיועדת לרווקים ורווקות בגילי 40+, ללא ילדים, תושבי העיר. רווקים ורווקות מפונים מהצפון והדרום, המתארחים בעיר, מוזמנים להצטרף אלינו. האירוע הוא ללא תשלום. עקבו אחרינו בפייסבוק. לפרטים נוספים והרשמה לאירוע.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

רונה קינן במופע סולו במסגרת סדרת המופעים "שיר מקלט" של עיריית תל אביב-יפו, בבר גיורא, ב-13.12

| | תגובות: 0
צילומים: צלם: אסף עייני


עיריית תל אביב-יפו, המחלקה למופעים אגף התרבות והאמנויות, מזמינה את הקהל להינות מסדרת המופעים "שיר מקלט". רונה קינן תופיע במופע סולו, חמושה בשלל גיטרות, כלי הקשה, מכונות תופים, ומפוחית, עם שירים שהפכו לחלק מפס הקול הישראלי. המופע יעבור דרך תחנות משמעותיות בעשיה המוזיקלית שלה, החל מלהיטים מתוך אלבומי הסולו שלה, כמו 'מבול', 'לחיות נכון', 'עיניים זרות', 'אתה מתעורר' ו'מות התפוז', דרך שיתופי הפעולה הרבים והפוריים לאורך השנים, עם שירים כמו 'הריקוד המוזר של הלב', 'רגע' ו'בדרך הביתה', ועד לפרשנויות המיוחדות שלה לקלאסיקות עבריות, עם שירים כמו 'שחקי שחקי' ו'אל בורות המים'. המופע יתקיים ב-13.12, רביעי, בבר גיורא, רח' אבן גבירול 30 תל אביב – יפו. פתיחת הדלתות בשעה 19:30. תחילת המופע כ-90 דקות לאחר פתיחת הדלתות. לרכישת כרטיסים



צילומים:אסף עייני



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

סיור גרפיטי בקריית המלאכה בתל אביב עם ארי מאראצ'ה, בוגר תואר ראשון בלימודי תרבות, אמן וחוקר אמנות רחוב, גרפיטי ואמנות מקומית, בתאריך 2 בדצמבר 2023

| | תגובות: 0
צילומים: תא רתבות קריית המלאכה


בתאריך 2 בדצמבר 2023, יתקיים סיור גרפיטי בקריית המלאכה בתל אביב. הסיור, שימשך שעה וחצי, ינהל על ידי ארי מאראצ'ה, תושב תל אביב ב-8+ שנים האחרונות, בוגר תואר ראשון בלימודי תרבות, אמן וחוקר אמנות רחוב, גרפיטי ואמנות מקומית. לשעבר כתב תרבות של ג'רוזלם פוסט ומעריב. הסיור מיועד למבוגרים ומספר המשתתפים מוגבל. מרחבים מוגנים נמצאים בסמוך לכל התחנות. ניתן לבטל את ההרשמה עד 24 שעות ממועד הסיור במייל אל ת"א תרבות קריית המלאכה: tatarbutkm@gmail.com. העלות לסיור היא 20 ש"ח. להרשמה לסיור. לדף הפייסבוק של ת"א תרבות קריית המלאכה.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

"שישיוגה" חוזר בשישי הקרוב 1.12 לנמל תל אביב ההשתתפות חינם

מערכת האתר | | תגובות: 0


כוונו שעון לשישי בבוקר כי שישיוגה חוזר בשישי הקרוב (1.12) לנמל תל אביב!
בכל שישי מתחילים את הסופ"ש בתרגול יוגה פתוח לכל הרמות עם המורים של EllaYoga | אלהיוגה
התרגול הוא ללא עלות (!) וללא צורך בהרשמה.
נפגשים ב8:00 ברחבת חנות פדני שעל הדק, מבנה 18 ממול פסל TEL-AVIV | בואו עם מזרון ובגדים נוחים! התרגול בכפוף לתנאי מזג האויר, יש לפעול בהתאם להוראות פיקוד העורף.



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

הקרנת טרום בכורה בסינמטק תל אביב ביום חמישי 7/12 לסרט "התיאוריה של מרגריט" סיפורה של סטודנטית למתמטיקה שמתמודדת עם אתגרים נפשיים ומגלה את ערך החיים

מערכת האתר | | תגובות: 0


ביום חמישי 7/12 בשעה 18:30 יוקרן בסינמטק תל אביב בטרום בכורה הסרט "התיאוריה של מרגריט"

מרגריט היא סטודנטית למתמטיקה הלומדת באוניברסיטה היוקרתית ביותר בצרפת. נדמה שעתידה כבר סלול לפניה ועליה רק לפסוע בו בנינוחות. אך ביום שבו היא מציגה את התזה שלה בפני המרצים הבכירים מתגלה בה טעות גורלית שעלולה למוטט את כל מה שבנתה בעמל רב. היא חשה שעולמה קורס, ופורשת מהלימודים. דווקא ברחוב, לראשונה מחוץ למסגרת הלימודית, היא מתחילה להבין את ערך החיים ומוצאת כוחות לבנות משהו חדש. סרטה של אנה נוביון מצליח לעשות את הבלתי יאומן ולגרום לקהל להתעניין במתמטיקה, אבל לא רק: זוהי גם יצירה על נחישות, על ייעוד ועל התעוזה הנדרשת מאיתנו כדי לקחת צעד אחורה – ולערער על היסודות של חיינו. כמו ב"סיפורו של ויל האנטינג" ו"נפלאות התבונה", זהו סרט על גאון נחבא אל הכלים שבדרכו לפסגה נאלץ להתמודד בתעוזה מול אתגר נפשי שממבט ראשון נדמה גדול מכדי להכילו. הכניסה לאירוע בתשלום,

לרכישת כרטיסים

https://cintlv.pres.global/order/87607






התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

המשטרה מבהירה: אין אירוע חריג בתל אביב

מערכת האתר | | תגובות: 0


בהמשך לפניות כתבים כי בשעות האחרונות רצות ברשת הודעות כזב בדבר הכרזת אירוע חריג שמתנהל במחוז תל אביב, דוברות המשטרה מבהירה כי אין כל אירוע חריג. שוטרי מחוז תל אביב נמצאים במרחבי המחוז לתת מענה מהיר לכל תרחיש, תוך מוכנות מבצעית גבוהה לשמירה על בטחונם של כלל האזרחים. המשטרה קוראת לאזרחים להמשיך ולשמור על היערנות ובכל אירוע חשוד, יש להתקשר למוקד 100 של המשטרה ולדווח.







התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

סיור חורפי בגני הטבע ברחוב הרצל בתל אביב יתקיים בשבת 23/12 במהלך הסיור, המשתתפים יכירו את ההיסטוריה המקומית, ישמעו את סיפורם של עצי הפיקוס והשקמה, מערות הקבורה העתיקות, הכנסייה הרוסית ובארות המים בתי הגידול השונים, הצמחים ועוד

מערכת האתר | | תגובות: 0
צילומים: סוזן יוסף


ביום שבת, ה-23 לדצמבר 2023, יתקיים סיור חורפי בגני הטבע ברחוב הרצל בתל אביב-יפו. הסיור יתחיל בשעה 12:00 ויסתיים בשעה 13:00. הסיור יתמקד בהיסטוריה וטבע עירוני בפינת החמד הדרומית של העיר.

במהלך הסיור, המשתתפים יכירו את ההיסטוריה המקומית, ישמעו את סיפורם של עצי הפיקוס והשקמה, מערות הקבורה העתיקות, הכנסייה הרוסית ובארות המים. נבקר בבתי הגידול השונים, נכיר את הצמחים המאכלסים חורש ים תיכוני, בתי גידול לחים ונחלים, נכיר את האתגרים וההתאמות המיוחדות שעומדים בפני הצמחים והחיות בכל אחד מבתי הגידול, נחפש פטריות המגיחות בעונה הרטובה ואת צמחי הפקעות והבצלים המקדימים לפרוח.

הסיור מתאים לכל המשפחה ומחייב רישום מראש. לפרטים אודות נגישות יש להתקשר למשרדי החברה: 03-6422828. להרשמה לסיור, לחצו כאן.



צילומים:סוזן יוסף



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

הצגה 'ככה יצאתי' מגוללת את סיפור היציאה מהחברה החרדית של השחקנים טס מאיר ואבי אופיר, תתקיים במרכז קהילתי צהלה בתל אביב ב-19.12.23

מערכת האתר | | תגובות: 0
צילומים: רפאל שחרי


השחקנים טס מאיר ואבי אופיר, יוצאי החברה החרדית בעצמם, מגלמים את דמותם ודמויות נוספות ומגוללים את סיפורם האישי ואת סיפורה של תנועת היציאה תוך שילוב דיבור ישיר ואינטימי עם הקהל. בין הדמויות המתחלפות, הסצנות השונות וקו העלילה הלא-לינארי נחשפים שלל הקונפליקטים והמורכבויות של תהליך היציאה מחברה סגורה, שמרנית ומסלילה אל עולם בלתי ידוע ומרגש בשונותו, תהליך הנובע מרצון כן, נוגע ללב באנושיותו, להתאקלם, להשתייך ולחוש משמעות מתוך חופש ובחירה.

ההצגה "ככה יצאתי" הועלתה עשרות פעמים, בפני מגוון קהלים, וזכתה לביקורות מהללות. המחזה הופק בסיוע השותפים לדרך של ארגון "יוצאים לשינוי". אורך ההצגה: 55 דקות. לאחריה תיערך שיחה פתוחה עם השחקנים.

ההצגה תתקיים ביום שלישי 19.12.23 בשעה 20:00 במרכז קהילתי צהלה - קומה שנייה , אולם 3. מחיר כרטיס 20 ₪. לרכישת כרטיסים מראש לחצו כאן. מספר המקומות מוגבל.



צילומים:רפאל שחרי



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

פצוע בינוני ממסור דיסק במהלך עבודות שיפוצים בדירה בתל אביב

מערכת האתר | | תגובות: 0


בשעה 09:01 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן, על פועל שנפצע ממסור דיסק במהלך עבודות שיפוצים בדירה ברחוב יהודה בורלא בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח איכילוב, גבר בן 53 במצב בינוני, עם חבלה בפנים.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

הנס הרפואי של דניאל לוחם בגבעתי אשר הגיע במצב אנוש כאשר הריאות שלו כבר לא מתפקדות לבית חולים איכילוב בתל אביב

מערכת האתר | | תגובות: 0
צילום דוברות איכילוב


ניצל בנס: במשך שבועיים, כשהוא מורדם ומונשם, ניצב דניאל, לוחם בגדוד צבר של גבעתי, בין חיים למוות, לאחר שפונה מהחזית בעזה למחלקת טיפול נמרץ באיכילוב כשהוא במצב אנוש.
"כנראה שאלוהים החליט שעוד לא הגיע הזמן שלי ללכת", הוא אומר כשהוא יושב על כורסא במחלקה לכירורגיה פלסטית. מעל מיטתו תלויים דגלי החטיבה והפלוגה שהוא כה אוהב.
דניאל, תושב מעלה אדומים, לחם בגבורה ב-31.10 בקרב בלב עזה. "היינו בתוך נמ"ר, ואני הייתי הנהג", הוא משחזר. "ואז נורו עלינו שני טילי נ"ט מאחורה. מבין 12 החיילים שהיינו בנמ"ר, אני היחיד ששרד. כל השאר נהרגו במקום. אני זוכר את הרגע שבו הסתובבתי לאחור וראיתי את כולם, אף אחד מהם לא נשאר בחיים".
בכוחותיו האחרונים, הוא הצליח לפתוח את המכסה ולצאת החוצה. "איבדתי חלקית הכרה על הסיפון, ואני זוכר במעומעם שהסמ"פ והמ"פ באו לחלץ אותי. הצלחתי ללכת כמה מטרים עד נמ"ר החילוץ, שם החופ"ל קילף ממני את המדים החרוכים וניסה להחזיק אותי ער עד שמסוק החילוץ הגיע. פינו אותי לאיכילוב עם לוחם נוסף, שכבר אינו בין החיים״.
פרופ' יואב ברנע, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית באיכילוב, אומר שמבחינה רפואית מדובר בנס.
"הריאות של דניאל היו כמו שאומרים בעגה הרפואית 'לבנות', כלומר הן חדלו מלתפקד", הוא מסביר. "מה שהציל לו את החיים זו ההגעה המהירה לבית החולים והטיפול המסור בטיפול נמרץ. עשו שם עבודה הרואית בשעות הקריטיות לחייו – ובזכות זה הוא נותר בחיים"
ד"ר דנה אידלסון, רופאה במחלקה לכירורגיה פלסטית, ליוותה את דניאל מרגע הגעתו לחדר ההלם בבית החולים.
"הוא הגיע מפויח בפנים ובגפיים העליונות. היו לו כוויות מדרגה שנייה על כ-10 אחוז מגופו. ביצענו הטריות מדי יום עד לניקיון של הרקמה, ומאז חבישות מקומיות. לכוויה יש השפעה מערכתית על כל הגוף, ולכן בין השאר, הטיפול כולל גם מניעת זיהומים וגם הזנה דרך צינור בכדי להגיע לכמות קלוריות מספקת. דניאל התקדם בצורה מדהימה וכיום הכוויות כמעט נרפאו לחלוטין" היא מסכמת.
אתמול הוצא צינור ההזנה החיצוני וסוף כל סוף דניאל יוכל לאכול אוכל רגיל, "אין דבר שאני מחכה לו יותר מקובה סלק" אומר דניאל.
יהיה נחמד אם יפתיעו אותו עם המנה עליה הוא חולם.



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

האופרה הישראלית מציגה "אליסה בארץ הפלאות" - גרסה אופראית לסיפור הקלאסי של לואיס קרול ביום שני, ה-11 בדצמבר 2023, בשעה 10:00, בהאופרה הישראלית, תל אביב

| | תגובות: 0


האופרה הישראלית מציגה את ההצגה "אליסה בארץ הפלאות", גרסה אופראית לסיפור הקלאסי של לואיס קרול, על הילדה אליסה המגלה עולם מופלא מלא ביצורים קסומים. ההצגה מיועדת לגיל 5 ומעלה. ההצגה תתקיים ביום שני, ה-11 בדצמבר 2023, בשעה 10:00, בהאופרה הישראלית, שממוקמת ברחוב לאונרדו דה וינצ'י 28, תל אביב. מחיר הכרטיסים להצגה הוא 50 ש"ח (במקום 70 ש"ח). ניתן לרכוש כרטיסים מראש בלבד, ומספר המקומות מוגבל. לרכישת כרטיסים




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

עיריית תל אביב-יפו מארגנת אירועים מרגשים במוסדות התרבות שלה בצל המלחמה: הדלקת נרות של תקווה, מופעים מוזיקליים, סיורים במוזיאונים ועוד

| | תגובות: 0


בערב יום ראשון, ה-3 בדצמבר 2023, בשעה 19:00, מוסדות התרבות של עיריית תל אביב-יפו ידליקו נרות של תקווה המסמלים את חזרתם לפעילות בצל המלחמה. במקביל, ייערכו אירועים מרגשים מעולמות התיאטרון, קולנוע, מוזיקה, מחול, אמנות ועוד בסימן זיכרון, תקווה וחוזקה של הרוח הישראלית. האירועים, ביוזמת מועדון דיגיטל של עיריית תל אביב-יפו, הם ללא עלות אך מותנים בהרשמה מראש דרך אפליקציית דיגיטל או האתר העירוני.

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, אמר: "אנו נרגשים מחזרתם של מוסדות התרבות בעיר המסמלים, בין היתר, את הרוח הישראלית שאיש לעולם לא יחלישה. תרבות היא צורך חיוני גם בימי שגרה וביתר שאת בזמני מלחמה ואין לערער על נחיצותה לטובת רוחו של אדם. אני מזמין את תושבי ותושבות העיר להצטרף להדלקת נרות התקווה וליהנות מהשפע שיש לבתי התרבות בעיר להציע, גם בזמנים מאתגרים אלה".

האירועים יתקיימו במספר מוסדות תרבות בעיר, כולל תיאטרון בית ליסין, סוזן דלל למחול ולתיאטרון, מוזיאון העיר, תיאטרון הקאמרי, מוזיאון תל אביב לאמנות, סינמטק, מוזיאון ארץ ישראל עם תיאטרון חיפה, מרכז תרבות אניס ביפו, תיאטרון גשר ומוזיאון הישראלי במרכז רבין.

למידע נוסף והרשמה לאירועים, ניתן לפנות לאפליקציית דיגיטל או לאתר העירוני בכתובת https://bit.ly/3GhvQmD או לדוברות עיריית תל-אביב-יפו בטלפון 03-7244720 או בדוא"ל dovertlv@tel-aviv.gov.il.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

עיריית תל אביב-יפו מאפשרת הצבת דוכן מתנות לחג החנוכה לעסקים מסוימים בין התאריכים 26.11.2023 עד 16.12.2023

| | תגובות: 0
תמונת אילוסטרציה


במסגרת חג החנוכה, עיריית תל אביב-יפו מאפשרת לעסקים מסוימים להציב דוכן מתנות בסמוך לחזית העסק. העסקים המורשים לכך הם: קיוסקים, חנויות יינות, חנויות לממכר כלי בית, חנויות ספרים, חנויות פרחים, מעדניות ומכולות. האישור תקף לתאריכים 26.11.23 עד 16.12.2023 בלבד, ובכפוף לעמידה בשורה של תנאים.

ההיתר הזמני ניתן לרגל חג החנוכה 2023 ויעמוד בתקפו החל מיום 26.11.23 ועד ליום 16.12.23. ההיתר מאפשר להציב בחזית בית העסק שולחן מתנות בודד, אשר יעמוד בתנאים המצטברים הבאים: גודל השולחן עליו יוצבו המתנות לא יעלה על 2 מטר אורך ו-60 ס"מ רוחב. השולחן יוצב בצמוד לחזית בית העסק ובכפוף לשמירת מעבר פנוי בכל עת לציבור הרחב, ברוחב שלא יפחת מ- 2 מטר. השולחן יוצב אך ורק בימים ובשעות בהם מותרת פתיחת העסק על פי דין. מדי יום במהלך תקופת ההיתר, יפונו השולחן והמתנות מהמרחב הציבורי עם סגירת העסק. לא יתבצעו אריזה או מכירה בשטח השולחן, אלא בתוך בית העסק בלבד. ניתן למכור בדוכן מתנות ארוזות בלבד וכרטיסי ברכה לחג.

עיריית תל אביב יפו מאחלת לכל הציבור חג שמח!




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

סיור טבע חורפי יתקיים ב 23/12 בפארק מנחם בגין בתל אביב: הכרת החיות והצמחים שמצאו ביתם בפארק והתמודדותם עם האתגרים של החיים לצד העיר השוקקת

מערכת האתר | | תגובות: 0
צילומים: סוזן יוסף


ביום שבת, ה-23 לדצמבר 2023, יתקיים סיור מיוחד בפארק מנחם בגין בתל אביב, שמשתרע על פני כ-1,000 דונם ומכיל מגוון איזורים פתוחים וטבעיים. הסיור, שיתחיל בשעה 10:00 ויסתיים בשעה 11:00, יאפשר למשתתפים להכיר את החיות והצמחים שמצאו את ביתם בפארק ואת האתגרים שלהם בחיים לצד העיר השוקקת.

במהלך הסיור, נכיר את עצי הפארק: הפיקוסים, השקמים ועצי הבוסתן היוצרים בתי גידול יחודיים ושירותים לאדם. נגלה מהם האתגרים שעומדים בפני הצמחים והחיות במעבר בין עונות ועל התמורות שהם עוברים במעבר מהעונה החמה לעונה הרטובה, נחפש צמחי פקעות ובצלים המקדימים לפרוח.

המחיר למשתתף הוא 40 ש"ח, ולבעלי דיגיתל המחיר הוא 20 ש"ח. משפחות מהצפון והדרום מוזמנות להירשם ללא תשלום. להרשמה לסיור



צילומים:סוזן יוסף



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

חנוכה ביפו: הצגות ילדים במרכז אניס במחיר של 10 ש"ח, כולל ההצגות "ילדי בית העץ" ו"שלושת המוסקטרים"

| | תגובות: 0


חוגגים וחוגגות את חנוכה ביפו עם הצגות ילדים ב - 10 ש"ח. ההצגות יתקיימו במרכז אניס. ההצגה "ילדי בית העץ" תתקיים בשעות 16:15 | 18:00. לרכישה, ניתן לבקר בקישור: https://bit.ly/40WlZvL. ההצגה "שלושת המוסקטרים" תתקיים בשעה 17:00. לרכישה, ניתן לבקר בקישור: https://bit.ly/40TXwaD. להזמנות, ניתן להתקשר למספר tel:*6119.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

המחזה "שלושת המוסקטרים" יוצג במרכז תרבות אניס בתל אביב ב-12 בדצמבר 2023

| | תגובות: 0


המחזה "שלושת המוסקטרים" יוצג במרכז תרבות אניס בתל אביב ביום שלישי, ה-12 בדצמבר 2023, בשעה 17:00. המחזה, מאת חנוך רעים, בבימוי יואב בר לב, הוא עיבוד עכשווי לקלאסיקה של אלכסנדר דיומא. המחזה מתאר את סיפורם של שלושה ילדים דחויים ולא מקובלים שמוצאים מקום מסתור מפני הבריונים של בית הספר. המחזה מציג את המאבק של הילדים להילחם בתופעת הביריונות בבית הספר שלהם.

ההצגה מתקיימת במרכז תרבות אניס, רחוב פעמונית 9, תל אביב. להזמנת כרטיסים, ניתן להתקשר למספר 6119 או לרכוש דרך האתר goshow.co.il. מחיר הכרטיס הוא 10 ש"ח, וניתן לממש את ההטבה בהזנת מספר תעודת הזהות. הרכישה מראש בלבד, ומספר המקומות מוגבל.

המחזה משתתף במיזם "הטבות ללא הפסקה" של עיריית תל אביב. למידע נוסף, ניתן להוריד את אפליקציית דיגיטל שלי כאן.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

רוכב קורקיניט נפגע הבוקר קשה מרכב בתל אביב:

מערכת האתר | | תגובות: 0


בשעה 06:00 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן, על רוכב גלגינוע (קורקינט חשמלי) שנפגע מרכב ברחוב לוינסקי בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח איכילוב, גבר כבן 30 במצב קשה, עם חבלות ראש וגפיים.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

סינמטק תל אביב מזמין להקרנה מיוחדת של שלושה סרטים ישראלים על אלימות כלפי נשים, כחלק מחודש המאבק באלימות כלפי נשים. ביום רביעי 6/12 כניסה חינם בהרשמה מראש

מערכת האתר | | תגובות: 0


במסגרת חודש המאבק באלימות כלפי נשים, סינמטק תל אביב מזמין את הקהל לצפיה בשלושה סרטים קצרים ישראלים שעוסקים בזויות שונות של הנושא. אשר ייערכו ביום רביעי 6/12

הכניסה לאירוע היא חינם בהזמנת כרטיסים מראש.
הסרטים שיוקרנו:

"ג'וק" של בר כהן, שמתמקד במערכת היחסים בין ילדה לאביה נגדו הוציאה האם צו הרחקה בשל אלימות,

"שמעי קלמי" של אוריאן זוהר כהן – דוקומנטרי המתעד את ההתעמתות של הבמאית עם אמה ביחס לפגיעות שסבלה מאביה,

"מים עומדים" של ציביה ברקאי יעקב, שמתאר את הניסיון של אשה למצוא הגנה מפני בעלה. שלוש יצירות חזקות ומשמעותיות.


אחרי ההקרנה, הבמאיות ציביה ברקאי יעקב ובר כהן יעלו לשיחה ודיון עם אנשי 'מרכז אור נור' ליחסים בטוחים במשפחה של מנהל השירותים החברתיים של העירייה. האירוע מתקיים בשיתוף מרכז 'אור-נור', ליחסים בטוחים במשפחה, ובשיתוף מנהל השירות החברתיים והרשות לחוסן ושוויון חברתי בעיריית תל-אביב-יפו. לאבחון, הערכת מסוכנות וטיפול במקרים של אלימות במשפחה ניתן לפנות למרכז 'אור-נור' ליחסים בטוחים במשפחה בטלפון: 03-7246565. לפרטים נוספים והרשמה לאירוע.


צילומים: מים עומדים: בועז יונתן יעקב | שמעי קלמי: אוריין זהר כהן | ג'וק: מתן אברמוביץ'




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

רוכב קורקינט בן 22 החליק בתל אביב ונפצע קשה

מערכת האתר | | תגובות: 0


בשעה 16:52 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן, על רוכב גלגינוע (קורקינט חשמלי) שהחליק בשדרות ירושלים בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח גבר בן 22 במצב קשה כשהוא מורדם ומונשם עם חבלת ראש.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

עץ האקליפטוס העתיק ברמת החייל בתל אביב הועתק למיקום חדש במסגרת עבודות הרכבת הקלה

מערכת האתר | | תגובות: 0
צילומים: נת"ע


עץ האקליפטוס העתיק והענק ברמת החייל בתל אביב מצא דירה חדשה. העץ העתיק היה בתוואי עבודות הרכבת הקלה. נת"ע עשו כל מאמץ אפשרי לשמר אותו במיקומו הנוכחי אך משלא צלח, וכדי להמשיך את תוואי המסילה והקמת הגשר, נאלצו להזיז או לכרות אותו. התושבים התרעמו והם, יחד עם נת"ע, עשו הכל כדי להציל אותו.

העתקה של עץ היא פעולה מורכבת וממושכת ומעטים העצים הבוגרים שיכולים לעמוד בה. גם מבחינה כלכלית מדובר בהשקעה עצומה ולכן חייבים לוודא היטב שמירב הסיכויים שייקלט בבית החדש. ובכל-זאת, כשאפשר זה נעשה - כדי שלצד תחבורה יעילה יותר, נזכה גם לשמר חברים ותיקים שדואגים לריאות הירוקות של העיר.

אז איך עץ ענק בגובה של לא פחות מ-20 מטרים ומשקל של כ-95 טון עובר דירה? קודם כל אגרונום יבדוק אם קליטה בטוחה במקום אחר בכלל אפשרית. אם כן, מתחילות עבודות הכנה ארוכות ובמקרה שלנו, השלב הראשון של העתקת האקליפטוס הזה נמשך בערך 3 חודשים. בררו את חלק השורשים של העץ שיועתקו יחד איתו ובמקביל השקו את האדמה סביבו, בצורה ממוקדת, כדי שיצמיח כמה שיותר שורשים חדשים באזור שעובר איתו ולא יתייבש במקום החדש. נדרשת כמובן גם הכנה במיקום אליו יועתק העץ.

רק אחרי כל זה מניפים את העץ, שזו פעולה מורכבת לכשעצמה. המלאכה לא מסתיימת גם אחרי שהוא מתמקם בבית החדש והמדושן היטב: כדי לוודא שהוא מקבל שם את כל מה שהוא צריך, ממשיכים לעקוב אחר התפתחותו עוד מספר שנים ובינתיים מפזרים על הקרקע שתחתיו מצע ששומר על קרירות ומאפשר התפתחות מיקרו-אורגניזמים שונים שמסייעים לייצר עבורו מזון.



צילומים:נת"ע
צילום: נת
קרדיט תמונה: צילום: נת"ע

קרדיט תמונה: צילום: נת"ע



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

ההצגה "חומות של תקווה" מגיעה לתיאטרון גשר בתל אביב ביום שני, ה-4 בדצמבר 2023, בשעה 20:00

אמיר בר | | תגובות: 0


ההצגה "חומות של תקווה" מגיעה לתיאטרון גשר בתל אביב ביום שני, ה-4 בדצמבר 2023, בשעה 20:00. ההצגה, שמבוססת על רב המכר של סטיבן קינג והסרט המועמד לשבעה פרסי אוסקר, מספרת את סיפורו של אנדי, בנקאי צעיר שנאשם ברצח כפול של אשתו והמאהב שלה. הוא נידון לשני מאסרי עולם, ונשלח לבית הכלא "שושנק", שם הוא פוגש את רד, אסיר ותיק ומקושר, שהופך לחברו.

הטבה למחזיקי דיגיתל 100 ₪ במקום 300 ₪

ההצגה מיועדת לגיל 18 ומעלה ומשך ההצגה הוא שעתיים כולל הפסקה. המקומות מוגבלים והרכישה מראש בלבד. ההטבה ניתן לממש באמצעות הזנת מספר תעודת הזהות של מחזיק הדיגיתל.

להזמנות, ניתן להתקשר למספר 03-5157000 שלוחה 1. לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים, ניתן לבקר באתר התיאטרון.

ההצגה מתקיימת בתיאטרון גשר, שדרות ירושלים 9, תל אביב.




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

עבודות תשתית בתל אביב: הקמת תחנת ארלוזורוב מערב של הקו הירוק של הרכבת הקלה ושינויים בתנועה ברחוב אבן גבירול

| | תגובות: 0


חברת נת"ע - נתיבי תחבורה עירוניים, מתקדמת בביצוע העבודות להקמת תחנת ארלוזורוב מערב של הקו הירוק של הרכבת הקלה בתל אביב-יפו. ביום חמישי, 30.11.23, משעה 22:00 עד שעה 05:00, תבוצענה עבודות להנחת הסדר תנועה חדש ברחוב אבן גבירול, בקטע שבין רחוב ארלוזורוב לרחוב ז'בוטינסקי.

הסדרי תנועה ועבודה:

  • יבוצעו שינויים במסלולי התחבורה הציבורית. פרטים נוספים במוקד כל-קו 8787*
  • מעבר הולכות והולכי הרגל יתאפשר כרגיל
  • רחוב אבן גבירול ייסגר לתנועת כלי רכב, בקטע הנ"ל
  • לבאים מכיוון דרום, גישת כלי רכב תתאפשר לכיוון מגדל המאה בלבד באמצעות הכוונת פקחים

החל ביום שישי, 1.12.23, למשך כשנה, יופעלו הסדרי התנועה הבאים:

  • יוסטו מערבה נתיבי הנסיעה בדרך אבן גבירול, בקטע הנ"ל
  • לבאים מכיוון מערב, תתאפשר הפנייה ימינה מרחוב אליהו בחור לרחוב אבן גבירול
  • הגישה לחניון מגדל המאה תתאפשר כרגיל
  • לנהגות ולנהגים מומלץ להיעזר באפליקציית WAZE
  • ייתכנו שינויים בהתאם לתנאי מזג האוויר



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

פצוע בינוני מנפילה מגובה 4 מ' בתל אביב

מערכת האתר | | תגובות: 0
תיעוד מבצעי מד"א


בשעה 12:34 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן על פועל שנפל מגובה של כ-4 מטרים במהלך עבודתו באתר בנייה ברחוב לוינסקי בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח איכילוב גבר בן 33 במצב בינוני עם חבלת ראש.




צילומים:תיעוד מבצעי מד"א



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

יריד חקלאות מהעוטף במרכז עמיעד בשוק הפשפשים בתל אביב, יום רביעי 29.12, שעות 17:00-12:00

| | תגובות: 0


מוזמנים ומוזמנות ליריד חקלאות במרכז עמיעד בשוק הפשפשים. החקלאות הישראלית מעוטף עזה ומהצפון מגיעה לשוק הפשפשים ביפו - בואו לקנות ולתמוך! ביום רביעי הקרוב, 29.12, במרכז עמיעד, תוכלו ליהנות מסחורה איכותית - פירות, ירקות, דבש, עציצים מקסימים, פרחים ועוד. החקלאים יחכו לכם ולכן בשעות 17:00-12:00, בואו בהמוניכם. קישור למפה




התפרסמו 0 תגובות לכתבה.

אימוני כדורגל מקצועיים לנוער במרכז ספורט "חדש" בתל אביב, בהדרכת רועי חדד, מתקיימים בימי שלישי וחמישי, ניתן להגיע לאימון ניסיון חינם

| | תגובות: 0
צילומים: עטר וקס


אימוני כדורגל מקצועיים מתקיימים במרכז ספורט "חדש" בתל אביב, מיועדים לילדים ונוער מעל גיל 13 שרוצים להתקדם בענף הכדורגל. האימונים מתקיימים בהדרכת רועי חדד, וכוללים חיזוק יסודות הכדורגל (בעיטה, נגיחה, עצירה, כדרור) לצד אימונים לחיזוק שליטה, קואורדינציה, כוח, כוח מתפרץ, וזריזות. מטרת האימונים היא שיפור הטכניקה וקידום השחקן לרמה גבוהה ככל הניתן. האימונים יתקיימו בימי שלישי וחמישי בשעות 20:00-18:45. ניתן להגיע לאימון ניסיון חינם, בתיאום עם רועי: 050-2212181. מחיר: 167 ש"ח לפעם בשבוע, 225 ש"ח לפעמיים בשבוע. לרישום לאימון



צילומים:עטר וקס



התפרסמו 0 תגובות לכתבה.
עבור לעמוד הבא
עבור לעמוד הקודם
לקריאת הכתבות יש לדפדף לעמוד הבא, ניתן לדפדף באמצעות לחיצה על החץ בצד שמאל