הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

צעיר בן 17.5 הוכש על ידי נחש וניצל בזכות המחלקה לטיפול נמרץ בבית חולים קפלן

שלי ברגיג




שביט ניסן (17.5), תושב מושב רמות מאיר ליד מזכרת בתיה, שחלומו להתקבל לסיירת המסתערבים דובדבן בקרוב, הובהל ביום ראשון האחרון (1 במאי) לחדר המיון בבית החולים קפלן מקבוצת הכללית  עם קשיי נשימה, בחילות והקאות וחולשה כללית, לאחר שהוכש ע"י נחש צפע ארצישראלי ליד החומה האחורית של תחנת דלק על כביש 6 דרום ליד שדות קיבוץ נען. הנחש נצמד לרגלו הימנית של שביט והוא שחרר אותו לאחר ההכשה. הצוות הרפואי בבית החולים קפלן העניק לו טיפול רפואי מידי הכולל זריקת אנטי סרום והועברה ליחידה לטיפול נמרץ כללי להמשך מעקב סימני נשימה ובדיקות דם. ההכשות באביב ובתחילת הקיץ נוטות להיות חמורות יותר מכיוון שהנחשים מתעוררים משנת החורף ויוצאים כאשר הארס אותו אגרו במהלך מספר חודשים הינו מרוכז ביותר.

שביט, תלמיד כיתה יב' בתיכון גבעת ברנר, הלומד בימים אלו לבגרויות ומתכונות וייאלץ לוותר על בחינות המתכונת באזרחות ובמתמטיקה, סיפר כי הוא וחבר הגיעו לתחנת דלק עם כפכפים וטיפסו מעל החומה. "כשירדתי מצידה השני של החומה ככל הנראה דרכתי על הנחש בלי ששמתי לב והוא פשוט נצמד לרגלי עם שיניו ולא הרפה. שחררתי אותו מעליי ונסעתי מיד לחדר מיון בבית החולים קפלן", הוא מתאר. אביו, אבנר, אשר מגדל בזמנו הפנוי זיתים בשטח שליד ביתו ופגש כמה נחשים בחייו, אמר כי היחס האנושי והמקצועי בחדר המיון ובטיפול נמרץ קפלן היה מצוין ויש ניסיון רב בטיפול במקרים של הכשת נחש. "אני מבקש להודות בחום ומכל הלב לצוות חדר מיון וטיפול נמרץ בקפלן, המלאכים בלבן, על שהצילו את חייו של שביט". במהלך היום יעבור שביט מהיחידה לטיפול נמרץ למחלקה הפנימית להמשך השגחה וטיפול.   

החלום של שביט מגיל קטן הוא להתקבל לסיירת המסתערבים דובדבן והוא לא מתכוון לוותר על כך. "אני עדיין עם כאבים אבל יודע שאצא מקפלן על הרגליים ועם מלוא המוטיבציה לעבור את המבדקים לסיירת", הוא סיכם.

ד"ר גנאדי ברגמן, רופא בכירה ביחידה לטיפול נמרץ כללי בבית החולים קפלן:
"ההשלכות של אי הגעה מהירה לבית החולים עלולות להיות מסכנות חיים, לכן במקרה של חשד להכשה יש להפסיק כל פעילות ולהגיע מיד לחדר המיון הקרוב".





להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה