הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מדד צריכת החשמל ברשויות: קריית עקרון רשות ירוקה עם צריכה נמוכה זאת למרות שחלה עלייה של 6% בצריכת החשמל הממוצעת לתושב

חנה קקיאשוילי

משרד האנרגיה והתשתיות פרסם היום (ראשון, 28.12.25) את מדד צריכת החשמל השנתית בנכסי הרשויות המקומיות לשנת 2024. המדד, המבוסס על דיווחי הרשויות עצמן, מציג את סך צריכת החשמל בנכסי הרשויות ביחס למספר התושבים ואת צריכת החשמל לתאורת חוץ ביחס לשטח הרשות.

על פי הנתונים, מועצת קריית עקרון נחשבת רשות ירוקה עם צריכה נמוכה. בשנת 2024 חלה בעיר עלייה של 6% בצריכת החשמל לתושב, העומדת על 158.94 קוט"ש. צריכת החשמל עבור תאורת החוץ של הרשות עמדה על 249.46 מגה-וואט.

ברמה הארצית, בשנת 2024 דיווחו 213 רשויות מתוך 259 על צריכת האנרגיה שלהן, תוספת של יותר מ-40 רשויות לעומת שנת 2023. מהנתונים עולה כי צריכת החשמל לתושב בנכסי הרשויות המקומיות עלתה ב-6% ביחס לשנה הקודמת, מ-150 קוט"ש לתושב ל-159 קוט"ש.

העלייה בצריכה מיוחסת בין היתר להשלכות המלחמה, שכללו הרחבת שעות פעילות לשירות התושבים, פעילות במצבי חירום ושימוש מוגבר בתאורה, שהוביל לעלייה של כ-6.8% בצריכת תאורת החוץ.

ניתוח הנתונים לקח בחשבון פערים שנבעו מהמלחמה: בחלק מהרשויות נרשמה ירידה משמעותית בצריכה עקב פינוי תושבים או שינוי בדפוסי ההתנהלות, בעוד שבאחרות נרשמה עלייה עקב אירוח מפונים ושינוי במספר התושבים. כמו כן, עצם הדיווח הוביל רשויות רבות לטיוב נתונים וסידור המונים, תהליך המאפשר ניהול אנרגיה מדויק יותר.

בין הרשויות שהציגו את ההתייעלות הגבוהה ביותר ניתן למנות את חדרה (42%-), קרני שומרון (19%-), ריינה (18%-), מבשרת ציון ומזכרת בתיה (16%-).

קישור למדד צריכת חשמל שנתית בנכסי הרשויות המקומיות 2024



להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה