מהנדס בניין ישלם פיצויים של 900 אלף שקלים לבעליו של בית במושב בית אלעזרי, אשר שקע לאחר 21 שנים
עם זאת, בית המשפט הטיל אחריות גם על הבעלים, אשר לא דאגו לתחזוקת הבית והגבירו את הסיכון לשקיעתו של הבית

את הזכויות על השטח במושב רכש הזוג ב-1984, כשאלו יוצרים קשר עם מהנדס בניין, אשר אחראי על תכנון השלד של הבית הדו משפחתי. עם סיום הבניה, נכנס הזוג לבית החדש, כשהבעיות הופיעו 21 שנים מאוחר יותר, עם אבחונו של שיפוע קל במבנה. שנתיים לאחר מכן, השקע כבר התרחב, וקיבל צורה של שיפוע חד יותר.
הזוג יצר קשר עם המהנדס, על מנת שיבחן ויתקן את הנזק, אולם זה סירב, מה שהוביל את בעליו של הבית להגיש תביעה משפטית כנגד המהנדס, זאת בגין רשלנותו המקצועית, שהובילה לשקיעתו של הבית.
בתביעה, הטילו התובעים אחריות מלאה על המהנדס, ואף הוסיפו כי יש להרוס את הבית, ולבנותו מחדש, כשגובה הפיצויים שנדרש עמד על 3 מיליוני שקלים. מנגד, המהנדס דחה את טיעוניו של הזוג, וציין כי הנזק שנגרם לבית נגרם כתוצאה מחדירת מים ליסודותיו של הבית, וזאת בין היתר מהעדר תחזוקה שוטפת של הבית וסביבתו.
עוד הוסיף המהנדס כי ב-1999 בנו התובעים, בסמוך לביתם מפעל ייצור, שהיה מחובר למערכת הביוב, ובכך העמיס עליה, ויצר בה סדקים ונזילות.
כאמור, בית המשפט קבע כי המהנדס התרשל בתכנון יסודות השלד, כשבין היתר נקבע כי לא ביסס את התכנון על דוח ייעוץ קרקע.
אולם כאמור, בית המשפט לא חסך מלהטיל אחריות גם על התובעים, בעליו של הבית, כשציין כי אלו לא פיתחו את השטח מססביב לבית, ולא הסדירו את הניקוזים להרחקת המים מיסודותיו של הבית. בנוסף, כשל במערכת הביוב תרמה לרטיבות הקרקע, ומכל לשקיעתו של הבית.
בסך הכול יפצה המהנדס את התובעים בסכום של 900 אלף שקלים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.