הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מועדון רוטרי מזכרת בתיה השיק את שיטת הגידול הייחודית לדגים בבתי הספר קשת ורבין

על הובלת השיטה אחראי ניר זויתון שהסביר ערכת אקוופניקה היא שיטת גידול יחודית של דגים בשילוב עם צמחים. המים ממיכל הדגים מוזרמים באמצעות משאבה אל אדניות הידרופוניות (גידול ללא אדמה). שורשי הצמחים סופיים מתווך המים את הפרשות הדגים המשמשות כדשן וכך מנקים את המים עבור הדגים. המים המטוהרים חוזרים למיכל הדגים וחוזר חלילה.

חנה קקיאשוילי

לאחרונה התקיים בבתי הספר רבין וקשת במזכרת בתיה טקס הסרת הלוט והשקת "מערכות אקוופוניות" בהשתתפות ראש המועצה, גבי גאון, טליה גרידיש, נשיאת מועדון רוטרי מזכרת בתיה וחברי המועדון בהם עינת מלובני אחראית אפיק המועדון. האירוע התקיים כחלק מפעילות ארגון רוטרי העולמי הפועל במגוון נושאים בהם משבר המים בעולם. במסגרת הפעילות הוביל ניר זויתן חבר מועדון רוטרי מזכרת בתיה את הקמת המערכות האקוופוניות .


מהי המערכת? ניר מסביר :

מערכת אקוופניקה היא שיטת גידול יחודית של דגים בשילוב עם צמחים. המים ממיכל הדגים מוזרמים באמצעות משאבה אל אדניות הידרופוניות (גידול ללא אדמה). שורשי הצמחים סופיים מתווך המים את הפרשות הדגים המשמשות כדשן וכך מנקים את המים עבור הדגים. המים המטוהרים חוזרים למיכל הדגים וחוזר חלילה. במערכת אין צורך להשקות לדשן או להחליף את המים, יש איזון מושלם ממש כמו בטבע.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה