בסוף השבוע פרסם אתר הניו יורק טיימס תחקיר חשוב העוסק בפשעי המלחמה ומעשי האונס שהתבצעו בנשים וגברים בזמן הטבח ב7.10. מערכת העיתון בצעה תחקיר מקיף וערכה ראיות עם ניצולי מהטבח ואספה עדויות על התקיפות המיניות שהתבצעו כנגד נשים.
התחקיר עסק גם בחשד כי גל עבדוש תושבת קריית עקרון אשר נרצחה במסיבת נובה יחד עם בעלה נאג'י עברה אונס לפני שנרצחה. כזכור השניים נחשבו לנעדרים מאז ה7.10 ורק כ10 ימים לאחר הטבח התגלו גופותיהם. החשד עלה בעקבות אחד מהסרטונים שעלו לרשתות זמן הטבח בו רואים אישה לבושה בשמלה שחורה אשר פניה שרופות וידיה מסתירות את העיניים השמלה קרועה, רגליה פשוקות ואיבר מינה חשוף. על פי התחקיר חוקרי המשטרה מאמינים כי האישה בסרטון היא גל עבדוש שעברה אונס. המשפחה ספרה כי היא לא ידעה על אונס והוא עלה רק בעקבות תחקיר הניו יורק טיימס אך עד עכשיו הם לא קבלו הודעה רשמית מהמשטרה על כך.
באחת מעדויות שנאספו מספרת עדן שהגיעה לחפש את חברתה שהייתה במסיבה היא ראתה את גופתה של גל שרועה חצי ערומה על הכביש כשהמכונית שרופה, כשהגיעה לאזור היא ראתה מכוניות וגופות רבות והיא החליטה לצלם על מנת שמשפחות יוכלו לזהות את יקיריהם. המשפחה גם גם נחשפה לתמונה ומיד יצרה קשר עם עדן על מנת לקבל פרטים.
חוקרי המשטרה מבצעים בימים אלו את הליך איסוף ראיות והעדויות מהניצולים על מעשי האונס שארעו בטבח אך כולם מודים כי יש קושי באיסוף ראיות מאחר והגופות נאספו ונקברו מבלי שנבדקו ונותחו לאחר המוות לאיסוף ראיות וזאת מתוך כבוד לחללים והרצון לזיהוי החללים שאלפי משפחות חפשו את יקיריהם שנחשבו נעדרים.
מאז אירועי הטבח ישראל נלחמת בזירה הבינלאומית על דעת הקהל העולמית על מנת לחשוף לעולם את הפשעים שבצעו חאמס בטבח הכוללות תקיפות מיניות, השחתת הגופות, עריפת ראשים ועוד. נושא התקיפות המיניות והאונס הביא למאבק של ישראל וארגוני הנשים בישראל שיצאו למלחמה בנושא לאור שתיקתם של העולם, האו"ם וארגוני הנשים בכל העולם שלא השמיעו את קולם בגינוי המעשים. ברחבי הרשת יצאו קמפיינים המלווים במשפט MeToo unless you're a Jew כזכור רק כחודשיים לאחר הטבח הופיעה הודעת גינוי ראשונה.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה