קריית עקרון מתייחדת עם חלליה! סיפור חייו של טוראי חיים יהודה שנפל בשנת 1977

מדינת ישראל נכנסה אמש לציין את היום הקשה ביותר בשנה- יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה בו אבדנו את היקרים לנו מכל בניה ובנותיה של ישראל שנפלו בהגנה על ביטחון ישראל.
מניין חללי מערכות ישראל משנת 1860 ועד היום עומד על 25,420. מיום הזיכרון תשפ”ד ועד היום נוספו 319 חללים למניין הנופלים ועוד 61 נכים שנפטרו כתוצאה מנכותם והוכרו במהלך השנה כחללי מערכות ישראל.
מספר האזרחים שנרצחו בפעולות איבה משנת 1851 (הקמת היישוב היהודי בארץ ישראל), עומד על 5,229 (מקום המדינה, מספר החללים עומד על 4,503 נרצחים). מסך החללים– 800 ילדים ובני נוער עד גיל 18. כמו – כן, 211 אזרחים זרים נרצחו במסגרת פעולות טרור לאורך השנים.
מאז יום הזיכרון אשתקד ועד היום נוספו 79 נרצחים בפעולות האיבה. מאז תחילת המלחמה ועד היום נרצחו 934 אזרחים, 778 אזרחים מתוכם נרצחו באסון ה-7/10.
מבין חללי המלחמה:
615 גברים 319 נשים
מתוכם: 58 ילדים עד גיל 18 ו-76 אזרחים זרים
מאז שנת 1851 הותירו פיגועי הטרור והאיבה - 4,753 יתומים, 1,058 אלמנות ואלמנים, 6,155 אחים ואחיות ו-2,346 הורים שכולים.
אסון השבעה באוקטובר השאיר 1,023 יתומים, 257 אלמנים ואלמנות, 2,053 אחים ואחיות ו-1,143 הורים שכולים.
לזכרם של החללים אנו מביאים את סיפור חיים של בנה של קריית עקרון טוראי חיים יהודה שנפל בשנת 1977 - מתוך אתר יזכור
טוראי חיים יהודה נפל ביום ה' באלול תשל"ז (18.08.1977) בן 18 בנופלו
בן יוסף וכדיה. נולד ביום י"ב באב תשי"ט (16.8.1959) בקרית- עקרון. למד בבית-הספר היסודי-דתי 'אוהל מאיר' שבקרית-עקרון והמשיך את לימודיו בבית-הספר התיכון החקלאי 'מקוה ישראל'. היה תלמיד חרוץ ושקדן, ואם כי היה שקט בטבעו ונחבא אל הכלים, השתתף כחבר מועצת התלמידים של בית-הספר בועדת סדר ובטיחות. כשסיים שנת-לימודים אחת בבית-הספר התיכון, החליט להפסיק את לימודיו כדי לעזור לאמו בכלכלת הבית והמשפחה, בשעות-היום עבד במסגרות ובערבים בילה עם ידידיו במועדון השכונתי. חיים היה חובב-ספורט ושיחק בקבוצת הכדורגל 'מכבי' של קרית-עקרון. בנערותו היה חבר בתנועת 'הנוער העובד והלומד' ובבית הנוער הדתי.
חיים גויס לצה"ל במאי 1977 והוצב לחיל-הרגלים. הוא נשלח לטירונות חי"ר והתקדם בהצלחה בשלביה הראשונים. חבריו למחלקה מספרים: "חיים היה נער פשוט בהתנהגותו, ובלטה בו תכונת ההתחשבות בסובבים אותו. בעת הטירונות נהג לכתוב לבני-המשפחה מדי-ערב כדי למנוע מהם דאגה. בימים הקשים לא ניתן היה לדרוש מהחיילים התחשבות ודאגה לזולת - כל אחד וקשייו ודאגותיו עמו. אך חיים היה שונה. הוא נהג לגשת לאנשים שהתקשו, לשוחח אתם, לשאול למצבם, לכבדם בסיגריה ולהסתלק. כשסבל אחד מהחיילים, היה הוא בין היחידים שסבלו יחד עמו וכאב את כאבו. היתה בו שמחת-חיים ועליזות מדבקת. ברגעים קשים נהג לפתוח בשיר תימני משובב-נפש. במסעות קשים ידע לעודד את כולם".
ביום ה' באלול תשל"ז (18.8.1977) נפל חיים בעת מילוי תפקידו. הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין שברחובות. השאיר אחריו הורים ואח.
במכתב-תנחומים למשפחה השכולה כתב מפקד הבסיס: "חיים שירת בפלוגת-צנחנים. הוא היה חייל למופת, מלא רוח-חיים ורצון להיות תמיד בין הטובים. הוא ביצע את המוטל עליו ללא-דופי, בנאמנות ובמסירות, ומפקדי-היחידה היו מלאי הערכה לפועלו".
הוריו הנציחו את זכרו באנדרטת-זיכרון שהוקמה בקרית-עקרון. אמו תרמה ספר-תורה לזכרו לבית-הכנסת שבשכונתו.
להדלקת נר לזכרו באתר יזכור לחצו כאן
חללי קריית עקרון
להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.