הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מבצע "כנפי הארי": לטיפול בעומסים יתאפשר צ'ק-אין מרחוק ויופעל מוקד לחריגים ולתיירים

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
צילום מתוך דף הפייסבוק משרד התחבורה והבטיחות בדרכים

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פועל למען השבת כל הישראלים הביתה במהרה ובבטחה, לצד מתן מענה ליציאת תיירים מהארץ, זאת במסגרת מבצע "כנפי הארי".

כדי למנוע עומסים בנמל התעופה, הוחלט כי יתאפשר ביצוע צ'ק-אין מרחוק. מהלך זה נועד לחסוך לנוסעים את הצורך בהמתנה ובהגעה לשדה רק לצורך הרישום לטיסה.

מוקד המבצע פועל באמצעות מערכת ממוחשבת ומסודרת, המאפשרת גישה לתמונת המצב בזמן אמת, ביצוע שינויים וקבלת החלטות במיידי. המענה הראשוני לפונים ניתן על ידי בוט ממוחשב, ולאחר מכן הנתונים מטופלים במוקד ומוצלבים מול רשות האוכלוסין.

במסגרת הפעילות, פועלת ועדת היגוי לטיפול במקרים חריגים. כל נוסע המאושר כ"חריג" על ידי הוועדה מוכנס לרשימה ייעודית, אשר מועברת ישירות לחברות התעופה לצורך תיעוד ותעדוף המקומות.

בנוסף, עבור תיירים השוהים בישראל, הושק דף מקוון ייעודי (בו רשומים כיום כ-28 אלף תיירים) שמטרתו למפות את הצורך ביציאה מהארץ.

במשרד התחבורה מבהירים כי המוקד והמבצע עוסקים במתן מענה לאזרחים בלבד. כל פנייה או נושא הקשורים למשרתי מילואים ולמקבלי צווי 8 נמצאים באחריות הבלעדית של אגף כוח האדם בצה"ל (אכ"א).



להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה