משרד הבינוי והשיכון מסכם שבוע למבצע "שאגת הארי": ענף הבנייה הוגדר חיוני ואושרו מענקים למיגון

משרד הבינוי והשיכון פרסם את סיכום פועלו במהלך השבוע הראשון של מבצע "שאגת הארי", במטרה לשמור על רציפות תפקודית של ענף הבנייה ולסייע לציבור בשעת החירום.
במסגרת הפעולות המרכזיות, הוגדר ענף הבנייה כמשק חיוני כדי לאפשר המשך עבודה רציפה. מהנדסי קונסטרוקציה מתנדבים גויסו על ידי המשרד ופעלו בשטח לבדיקת יציבות של מבנים שנפגעו, בין היתר בבית שמש ובבאר שבע. בנוסף, צוותי המשרד הגיעו לזירות נפילה במבני מגורים כדי לבצע מיפוי נזקים ולסייע לרשויות המקומיות בתהליך עד להשבתם לשגרה.
בגזרת הצפון, נציגי המשרד קיימו שורת פגישות עבודה עם ראשי רשויות ומועצות כדי לעמוד על צורכי הרשויות ולבחון את דרכי הסיוע במהלך תקופת החירום. במקביל, קודם פיתוח בארבעה יישובים סמוכי גדר: אביבים, אדמית, מרגליות וזרעית לשם חיזוק ההתיישבות בגבול הצפון.
צעדים נוספים שננקטו כוללים:
- מענקי מיגון: אושרה הוראת שעה למתן מענק של עד 50,000 שקלים לרכישת מיגוניות לקבלני פיתוח בפרויקטים המבוצעים עבור משרד הבינוי והשיכון.
- סיוע לדיירי הדיור הציבורי: הוארכו אוטומטית ההנחות בשכר הדירה לדיירים שתוקף זכאותם הסתיים בתקופה זו. כמו כן, פורסמו הנחיות חירום מיוחדות לחברות המנהלות את הדיור הציבורי ובתי גיל הזהב למתן מענה מיידי לדיירים.
- תוכנית "דירה בהנחה": נדחו זמנית מועדי בחירת הדירות בפרויקטים שבאחריות התוכנית.
- חיזוק כוח האדם: 100 קבלני שיפוצים חדשים קיבלו רישיון שיאפשר להם להשתלב בעבודות שיקום ושיפוץ בענף הבנייה.
- הנגשת מידע: נפתח עמוד ייעודי למבצע באתר המשרד, המרכז את כלל ההנחיות והעדכונים לציבור בזמן אמת.
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר כי הם ימשיכו לפעול בשטח, בשיתוף הרשויות המקומיות וגורמי המקצוע, כדי לשמר את רציפות ענף הבנייה ולהעניק מענה יעיל לציבור.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לוואטסאפ חדשות מוסף נדל"ן להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.