הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בנק ישראל מותיר את הריבית ללא שינוי על 4% בצל אי הוודאות הכלכלית והביטחונית

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק בנק ישראל
צילום מתוך דף הפייסבוק בנק ישראל

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הודיעה על החלטתה להשאיר את שיעור הריבית במשק ללא שינוי, ברמה של 4%.

מבנק ישראל נמסר כי מאז תחילת מבצע "שאגת הארי" ניכרת התגברות באי הוודאות הגיאופוליטית המקומית והגלובלית, בפרט בכל הנוגע למשך ועצימות הלחימה ולאופן שבו תסתיים. בנוסף, ממועד החלטת הריבית הקודמת נרשמה עלייה בסביבת האינפלציה, אשר מיוחסת בעיקר לעלייה ניכרת במחירי האנרגיה בעולם.

למבצע "שאגת הארי" ישנן השלכות כלכליות נרחבות על הפעילות הריאלית במשק. מנתוני ההוצאות בכרטיסי אשראי במחירים שוטפים, עולה ירידה חדה של כ-20% בפעילות עם פרוץ המבצע, בדומה למגמה שנראתה במבצע "עם כלביא". עם זאת, הנתונים העדכניים מעידים על התאוששות חלקית החל מהשבוע השלישי למבצע.

בגזרת המשתנים הפיננסיים, תגובת השווקים עד כה הייתה מתונה יחסית, לרבות בפרמיות הסיכון, מחירי המניות ושערי החליפין. בסיכום התקופה הנסקרת, השקל נחלש בשיעור של 0.8% מול הדולר, אך התחזק בשיעור של 1.4% מול האירו.

עוד עולה מהנתונים כי שוק העבודה נותר הדוק, כאשר קצב עליית השכר במגזר העסקי רשם עלייה לרמה של 4.7% בין החודשים נובמבר לינואר. בתחום הנדל"ן, סעיף הדיור במדד המחירים לצרכן חזר למגמת עליה, ובמדד חודש פברואר הגיע לקצב שנתי של 4.2%. יש לציין כי קצב העלייה השנתי של סעיף שירותי דיור בבעלות הדיירים, השופך אור על מחירי שכר הדירה בחוזים חדשים ומתחדשים, עלה אף הוא לקצב של 4.5% במדד פברואר.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה