שר החינוך יואב קיש מאיים: "בלי אבטחת מוסדות חינוך לא נפתח את שנת הלימודים"; המשרד לביטחון לאומי: "אין כסף", האוצר: "טרם נסגרו הדברים"

בעוד שבועיים וחצי, עם פתיחת שנת הלימודים המתוכננת, במערכת החינוך ילמדו 2.5 מיליון תלמידים, כולל ילדי המעונות. צפויים להיפתח 27,407 מוסדות חינוך, מתוכם 5,807 בתי ספר, 21,600 גני ילדים. ועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות ח"כ יוסף טייב קיימה דיון היערכות וכבר בתחילתו שיגר שר החינוך יואב קיש איום על פתיחת השנה: "בלי אבטחת מוסדות חינוך לא נפתח את שנת הלימודים, כי עד כה לא תוקצבה האבטחה לרבעון הראשון. התקצוב אמור להיסגר בין משרד האוצר למשרד לביטחון לאומי. אם לא נעבוד יום אחד אפילו, זה כבר יותר מהתקציב הנדרש לתקופה האמורה. האחריות היא בידי משרד האוצר ומשרד לביטחון לאומי." יו"ר הוועדה ח"כ יוסף טייב גיבה את עמדת השר: "אחרי השבעה באוקטובר, איך הורים ישאירו את ילדיהם ללא אבטחה?" זוהר אולמן יחזקאל מהמשרד לביטחון לאומי על היעדר התקציב לאבטחת מוס"ח: "הכסף נגמר. אין יותר כסף. הפער נוצר בעת הכנת התקציב כשהיה השר המחליף חיים כץ. השר לביטחון לאומי פועל לפתור את הבעיה." נציג האוצר אמר שמתקיימים דיונים בין משרד האוצר למשרד לביטחון לאומי וטרם נסגרו הדברים.
על הדרישות התקציביות שעלו בדיון אמר נציג משרד האוצר דן פיקמן: "נדרש פה סדר עדיפויות של ממשלת ישראל שצריך לבוא לידי ביטוי. אנחנו לא בתקציב של תוספות, אלא בכזה של אין ברירה אלא לקצץ." בהתייחסו ליישום מסקנות ועדת שפירא לחינוך המיוחד אמר: "בלי להגדיל באופן דרמטי את כמות כוח האדם הנדרשת, זה לא ניתן ליישם. זה לא אירוע שיכול להיפתר עם פתרונות נקודתיות כמו מורות חיילות." יו"ר הוועדה מחה על כך שנציג האוצר השתתף בדיון באופן מקוון: "לא יתכן שבדיונים כאלה חשובים לא יהיה נציג פרונטלי של משרד האוצר. אני רואה זאת בחומרה ואעביר ליו"ר הכנסת פנייה בנושא."
יו"ר ועדת החינוך ח"כ יוסף טייב: "אם אני שר החינוך, אני לא פותח את שנת הלימודים במצב הזה. אין בינוי מוסדות חינוך, אין הסעות, אין הכשרות, מזלזלים בגיל הרך, מזלזלים בחינוך המיוחד. תסגרו ולכו הביתה." היו"ר טייב מתח ביקורת על האוצר: "יש משהו יותר חשוב לממשלה מאשר ילדי ישראל? קודם כל הביטחון. אח"כ הנושא הפדגוגי וכל השאר."


להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


- אורחברור שאין כסף לזה. אבל למוסדות חרדיים יש ויש. בהנחיית סמוטריץ' והגיבוי של ביבי.17.08.25 15:15 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: