הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

משרדי האוצר והחינוך התחייבו להקצות 900 מיליון ש"ח לטובת תשתיות ואמצעי לימוד מרחוק לתלמידים ישראל; על פי הנתונים ל95 אלף תלמידים אין זמינות למחשבים או מכשירים המאפשרים למידה מרחוק

כך הודיעו נציגי המשרדים בוועדה לזכויות הילד שדנה בנושא הלמידה מרחוק ומה כמות המחשבים המחזיקה כל משפחה בישראל ועל הפערים בין העשרונים העליונים והתחתונים בישראל בכמות אמצעי התקשורת ומחשוב אותם הם מחזיקים.

חנה קקיאשוילי
משרד החינוך
משרד החינוך

משרדי האוצר והחינוך התחייבו לוועדה לזכויות הילד – בימים הקרובים יוקצו 900 מיליון ₪ לטובת תשתיות תקשוב בבתי ספר ואמצעי לימוד מרחוק לתלמידים. הוועדה לזכויות הילד, בראשות ח"כ יוסף ג'בארין, קיימה בימים האחרונים דיון בנושא הצורך החיוני במחשב לכל ילד.

יו"ר הוועדה פתח את הדיון ואמר: "סוגיית הדיון היום היא מאוד חשובה ומאוד מאוד מדאיגה, במיוחד מאז פרוץ משבר הקורונה. אנחנו כחודש לפני פתיחת שנת הלימודים, שככל הנראה תתחיל גם היא דרך למידה מרחוק, ולא נראה שמשרד החינוך ערוך כלל. הוועדה ומרכז המחקר והמידע פנו למשרד החינוך לקבל מהם נתונים על היקף המחסור של מחשבים ואינטרנט לתלמידים, ולא קיבלנו תשובה. ממה שאנו הצלחנו לגבש מנתונים, יש מעל מאה אלף תלמידים אשר לא יוכלו להתחבר למערכות הלימוד מרחוק, וזה מצב לא מתקבל על הדעת. לא ייתכן שתלמידים יישארו מאחור, וזאת לאחר שכבר הפסידו חודשים רבים, מאז חודש מארס, ללא מענה ראוי ממשרד החינוך".

מריה רבינוביץ', ממרכז המחקר והמידע של הכנסת, אמרה כי אכן לא התקבל מענה ממשרד החינוך, ולכן נאספו נתונים ממקורות שונים, אבל אם להסתמך על מה שהצהיר משרד החינוך הרי שהמספר התלמידים ללא אמצעי קצה הוא לכל הפחות 95 אלף תלמידים- הסיבה יכולה להיות בגלל שאינם מחזיקים בבית מחשב/מכשירים סלולריים/טאבלט שמאפשרים למידה מרחוק או שהמכשיר אינו זמין להם בגלל שמכשיר נמצא בשימוש בני המשפחה האחרים.

נקודה נוספת שציינה רבינוביץ' היא כי מהניתוח של אגף הכלכלן הראשי באוצר עולה כי בעוד שלכל תלמיד מהעשירון העליון יש בממוצע שני מחשבים במשק בית, רק לרבע מהתלמידים בעשירון התחתון יש מחשב אחד במשק הבית – כלומר, קיים פער של פי 10 בין העשירון העליון לתחתון בכמות המחשבים לתלמיד.


מהניתוח של אגף הכלכלן הראשי עלה כי בעוד שלכל תלמיד מהעשירון העליון יש בממוצע שני מחשבים, רק לרבע מהתלמידים בעשירון התחתון יש מחשב אחד במשק הבית. כלומר, קיים פער של פי 10 בין העשירון העליון לתחתון בכמות המחשבים לתלמיד. על פי עורכי הניתוח באגף הכלכלן הראשי, ממצא זה ממחיש את קושי יישום הלמידה מרחוק של תלמידים המגיעים מהעשירונים הנמוכים, אשר מהווים יותר מחמישית מסך התלמידים במערכת החינוך. למעשה, לרוב משקי הבית בעשירון התחתון אין מחשב או חיבור לאינטרנט והם חסרים את התשתית הנדרשת להוראה מרחוק. בדוח מציינים כי יצוין כי אחוז משקי הבית עם ילדים גבוה הרבה יותר בעשירון התחתון (כ 66%) מהאחוז בעשירון העליון 11%.



ד"ר עופר רימון, סמנכ"ל טכנולוגיה במשרד החינוך, אשר אחראי על נושא הלמידה מרחוק, אמר: "הצורך שאנו פועלים לגביו הוא 9% מכלל התלמידים, לא כולל המגזר החרדי, שאין להם אינטרנט וציוד קצה כאמצעי למידה. מדובר על 1.5 מיליון תלמידים, כלומר, הצורך הוא כ-140 אלף מחשבים עם חבילות תקשורת. הפתרון שגיבשנו לנושא הוא שהמחשבים יוקצו לבתי הספר, אשר ינהלו את זה כספריית השאלה, שכן המנהלים הם אלה שמכירים הכי טוב את הצורך. זהו צורך תמידי, לא רק בתקופת הקורונה אלא גם בשגרה, כי גם כשאין למידה מרחוק, עדיין רוצים לקיים למידה דיגיטלית המותאמת למאה ה-21. אנחנו רק מחכים לאישורים להפעיל את זה באופן מיידי, וגם במשרד האוצר יש הרבה נכונות והבנה לפתור את זה".

מוחמד חלאילה, רפרנט חינוך באגף התקציבים במשרד האוצר: "בימים אלה אנחנו מגבשים את הדברים עם משרד החינוך ויש הסכמות משמעותיות לתקצוב. יש הסכמות לתקצוב של חצי מיליארד ₪ לתשתיות תקשורת לבתי ספר, וכן תקציב של 400 מיליון ₪ למחשבים, עם חבילות תקשורת, ביטוח, ועמדות טעינה בבתי ספר, אשר יוקצו במתכונת של ספריות השאלה דרך מנהלי בתי הספר. אנו עובדים במלוא המרץ, זה יעלה לאישור הממשלה בימים הקרובים, ואני מקווים בהקדם האפשרי לצאת עם הבשורה, ועם הקול הקורא לרכישת הציוד, מתוך הבנה של לוח הזמנים הצפוף".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה