החל מטו בשבט (2.2) משרד החינוך לא יאפשר שימוש בטלפונים ניידים בשטחי בתי הספר היסודיים

בהנחיית שר החינוך, יואב קיש, משרד החינוך מודיע כי החל מ־2 בפברואר (ט"ו בשבט) תיושם בבתי הספר היסודיים מדיניות חדשה, שלפיה לא יתאפשר שימוש בטלפונים ניידים לילדים בשטח בית הספר. על פי ההנחיות החדשות, השימוש במכשירים יתאפשר רק בשיעורים ייעודיים שבהם יאשר הצוות החינוכי שימוש מבוקר לצורכי למידה. מטרת המהלך היא לאפשר מרחב שבו תלמידים יוכלו לפתח ולשכלל מיומנויות חברתיות ורגשיות, לשפר את האקלים החינוכי ולאפשר מיקוד בלמידה.
שר החינוך יואב קיש התייחס למהלך ואמר: "אנחנו מאפשרים לילדים לחזור ולפגוש זו את זה באמת, להפחית הסחות חיצוניות ולהרחיב את הקשר האנושי והטבעי בין התלמידים, ללא מסכים. המדיניות מבוססת על מחקרים רבים בארץ ובעולם ועל מחויבות לאקלים חינוכי בריא ובטוח שנועד לצמצם את השפעות השליליות על השימוש בטלפונים ע"י התלמידים. יצירת מרחב בית ספרי שמאפשר צמיחה חברתית ורגשית עבור ילדינו זוהי המחויבות והאחריות שלנו".
המדיניות גובשה בעקבות עבודת מטה רחבה בלשכת מנכ"ל משרד החינוך, מאיר שמעוני, שבחנה מחקרים ומגמות בעולם בנוגע להשפעת השימוש בטלפונים על רווחת התלמידים, על האקלים הבית ספרי, על הסביבה הלימודית ועל המיומנויות הרגשיות והחברתיות הנדרשות במציאות המשתנה. המהלך מהווה רכיב נוסף במדיניות מערכתית רחבה שמטרתה לצמצם הסחות, לחזק קשרים חברתיים ולהבטיח תנאים מיטביים ללמידה.
היישום יכלול תכניות חינוכיות בכיתות ושיח עם הורי התלמידים, במטרה להטמיע שימוש מאוזן בטלפונים, למנוע שימוש לרעה ברשתות חברתיות ולצמצם חשיפה לתכנים שאינם תואמי גיל. הדגש הוא על טיפוח מיומנויות חברתיות ורגשיות ועל עידוד מפגשים בין תלמידים פנים אל פנים.
משרד החינוך ילווה את בתי הספר ביישום המדיניות בשיתוף הרשויות המקומיות, מנהלי בתי הספר, הנהגת ההורים ומועצת התלמידים, כדי לוודא שהיישום מותאם לצרכים של כל מוסד חינוכי לטובת כלל התלמידים והקהילה. המהלך תוכלל באופן מקיף באמצעות שולחנות עגולים וזכה לתמיכתם של הגורמים הרלוונטיים, בהם הנהגת ההורים הארצית, מועצת התלמידים, השלטון המקומי והסתדרות המורים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחמצויין11.12.25 12:59 תגובה
- אורחהכי טוב😍11.12.25 13:06 תגובה
- אורחנפלא11.12.25 13:11 תגובה
- אורחאבל שקיש יפסיק לחלק ספרי תנ"ך למען יחצנות11.12.25 13:12 תגובה
- אורחאהה בחירות בדרך11.12.25 13:13 תגובה
- אורחמה חדש?גם עכשיו אסור שימוש בניידים בשיעור.11.12.25 13:15 תגובה
- אורחמעולה!!! החלטה חכמה מאד11.12.25 13:16 תגובה
- אורחעם כל האלימות וחוסר השקיפות מצד סגל המורים והעדר המצלמות!!! באיזו דרך הילד שלי אמור לייצור איתי קשר אם יש מצב כזה או אחר שדורש את ההתערבות שלי וזה לא יכול לחכות לערב? לסמוך על המורים?11.12.25 13:23 תגובה

בן 72, מפונה מאזור עוטף עזה שנפצע קשה ב-7 באוקטובר, קיבל בחזרה את התיק שלו עם 2,000 ש"ח לאחר ששוטרי בת ים איתרו אותו

לפני ימים אחדים הגיע לתחנת משטרת בת ים איש מבוגר, נכה בן 72, שנפצע קשה במהלך מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר ודיווח כי יום קודם לכן, הגיע יחד עם המטפל שלו לסופרמרקט לעשות קניות ברחוב רוטשילד בבת ים. לאחר שחזר מהקניות הבחין המתלונן כי תיק הפאוץ' שלו עם כסף מזומן נעלם.
חוקרי זירה טכנולוגית של משטרת בת ים, מיד החלו בביצוע פעולות חקירה ובדיקת מצלמות בסופרמרקט, אשר הובילו לאיתור הפאוץ' באחד המדפים.
השוטר מיד עדכן את המתלונן על מציאת התיק והכסף, אתמול הוא הגיע לתחנת משטרת בת ים וקיבל בשמחה רבה את התיק בחזרה.
צילומים:דוברות המשטרה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
זוהר טרופה מגבעתיים, ליאור קוצ'וק מרמת גן ודיאנר אריאל מבת ים יקחו חלק בתחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים

תחרות "פסנתר לתמיד" ה-17, התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים, תתקיים בחג החנוכה בין התאריכים 14 עד 22 בדצמבר, במונארט מרכז תרבות בקונסבטוריון העירוני 'אקדמא' באשדוד.
השנה נרשם מספר שיא של 138 מתחרים בגילאי 6-28 שייקחו חלק בתחרות. מטרת האירוע היא לחשוף, לקדם ולעודד כישרונות צעירים ומבטיחים בתחום הנגינה בפסנתר. התחרות מהווה נקודת ציון חשובה ומשמעותית בדרכם המוזיקלית של פסנתרנים רבים, כאשר משתתפים רבים לאורך השנים הגיעו להישגים מרשימים בארץ ובעולם. בין המשתתפים השנה ניתן למצוא את זוהר טרופה מגבעתיים (17) וליאור קוצ'וק מרמת גן (16) ודיאנר אריאל מבת ים (17) .
התחרות מתקיימת בתמיכה של משרד התרבות והספורט, עיריית אשדוד, החברה העירונית לתרבות ופנאי אשדוד, קרן אשדוד ומפעל אדמה אגן. לזוכים יוענקו פרסים כספיים בסכום כולל של 104,000 ש"ח. כל שלבי התחרות פתוחים לקהל הרחב והכניסה חופשית.
בצוות השופטים לוקחים חלק פסנתרנים בעלי שם מהארץ ומהעולם, ביניהם: אלון גולדשטיין, רומן זסלבסקי, אבירם רייכרט, אריאל כהן, אסף זהר, שיר זמל, אילנה כהן, עדית צבי, אירית רוב, אורית וולף, אריאל הלוי, ירון רוזנטל ועדי רוזנקרנץ. השנה תיפתח התחרות ברסיטל של הפסנתרן והשופט בתחרות, אלון גולדשטיין, שינגן יצירות מאת באך, שוברט, שופן, ברנשטיין ופיליפ גלאס.
טקס הכרזת הזוכים, חלוקת הפרסים וקונצרט חגיגי יתקיימו ביום שני, 22 בדצמבר 2025, בשעה 18:00 באולם המופעים במונארט מרכז תרבות.
יאנינה קודליק, המנהלת האמנותית של התחרות, מסרה: "תחרות 'פסנתר לתמיד' נולדה מתוך אמונה בכוחו של החינוך המוזיקלי לעצב נפש וערכים, היא אינה רק במה לתחרותיות אלא מסע של צמיחה. כל שנה אנחנו מתרגשים מחדש לראות את האהבה למוזיקה והמסירות שמביאים איתם הפסנתרנים הצעירים. אנו רואים במשתתפים לא רק כישרונות מבטיחים, אלא גם את דור המוזיקאים הבא שימשיך להעשיר את חיי התרבות בישראל ובעולם".
ראש עיריית אשדוד, יחיאל לסרי, הוסיף: "כחלק מהחזון התרבותי של אשדוד, אנו רואים חשיבות רבה בעידוד וטיפוח כישרונות צעירים ומבטיחים בתחום התרבות בכלל ומוסיקאים צעירים בפרט. התחרות המצליחה מהווה בסיס איתן לדור הבא של הפסנתרנים בישראל, ומקדמת אותם לקראת עתיד מבטיח ועשייה ענפה בתחום המוסיקה בישראל ובעולם".
התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים נוסדה בשנת 2009 על ידי החברה העירונית לתרבות ופנאי, מונארט מרכז תרבות והקונסרבטוריון העירוני 'אקדמא' אשדוד, והפכה במהלך השנים לגורם משמעותי בתחום החינוך המוזיקלי בישראל.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
בת ים דורגה במקום ה26 במדד החופש העירוני הבוחן את התנהלות העיר מבחינת תחבורה ומסחר בשבת, קהילת הלהט"ב, תקציבי הדת ועוד

עמותת ישראל חופשית מפרסמת את נתוני מדד החופש לשנת 2025.
זו השנה השמינית בה מתפרסם המדד אשר בוחן את מידת החופש העירוני ברשויות המקומיות שנמדדות בקריטריונים של הפעלת תחבורה ציבורית בסופי שבוע, פתיחת עסקים בשבת, רישום נישואים אזרחיים העירייה, קיום אירועים בהפרדה, תקציבי דת ועוד.
השנה התרחב המדד וסקר 40 רשויות מקומיות.
על פי ישראל חופשית המדד מראה מגמה מדאיגה כשהממוצע הכללי במדד ירד מ44.5 ל43.6. מצד שני בקטגוריית השירותים לקהילה הגאה יש שמירה על ממוצע גבוה, הגברת התמיכה של רשויות בקהילות לא אורתודוכסיות, ציון אירועי נובי גוד וכן הרחבת שירותי הקבורה האזרחית.
את שלושת המקומות הראשונים תופסות השנה הערים הוד השרון, גבעתיים ורמת השרון. את העשירייה הראשונה סוגרת קריית ביאליק.
בתחתית נמצאות ראש העין, קריית גת ונתיבות.
בת ים דורגה במקום ב26 עם ציון 32%
בת ים צנחה השנה ואיבדה לא פחות מ-13 נקודות בשנה אחת. על פי ישראל חופשית רוב נפילתה נוגעת לאיבוד כלל הניקוד שלה בקטגוריית החינוך, שבה טענה העירייה - בניגוד לשנה שעברה - שאין לה נוהל לפקח על עמותות שנכנסות לבתי הספר בשטחה משום ש"אין תכנים חיצוניים כלל".
השנה מונה בעיר גם ממונה מטעם המשרד לשירותי דת במקום מועצה דתית שמינתה מועצת העיר, ועל כך איבדה נקודות נוספות. בעוד שתושבי שכונה אחת בעיר זוכים להינות מתחבורה ציבורית בשבת במסגרת "נעים לסופ"ש" שמפעילה שכנתה תל אביב-יפו, העירייה לא משתתפת.
ציוני העיר על פי הקריטריונים במדד
תחבורה הציבורית בשבת
הקריטריון בוחן האם יש בעיר תחבורה ציבורית בשבת, אם כן מאיזה סוג (עירונית, פנימית או בין-עירונית), והאם העירייה משתתפת בקיום התחבורה הציבורית בשבת.
העיר קבלה ציון 0 מתוך 16. אין תחבורה ציבורית. קו נעים בסופ"ש חולף בגבולה הצפוני של העיר, אך העירייה לא משתתפת.
מסחר בשבת
הקריטריון בוחן מה החוק בערים השונות בנוגע לפתיחת מסעדות, בתי עינוגים, חנויות ומרכולים בשבת ומה המצב בעיר בפועל.
העיר קבלה ציון 9 מתוך 16. על פי חוק העזר העירוני אסור חנויות, מותר תרבות ומסעדות, בפועל פועלות בשבת מכולות ומסעדות רבות, כמעט כולן באזור החוף.
תקציבי דת
הקריטריון בוחן את תקציבי הדת המיועדים לזרם האורתודוקסי בערים השונות.
בפועל, נבדקים שני מרכיבים: 1. שיעור תקציבי הדת: העברות כספיות למועצה הדתית והקצאות לתרבות התורנית ביחס לתקציב העיר הכולל. 2. גודל ההוצאה על שירותי דת פר תושב יהודי על פני השנה כולה.
העיר קבלה ציון 2 מתוך 5.
סך תקציבי הדת העירוניים הינם 9,702,000 ש"ח, כאשר 7,000,000 ש"ח הם למועצה הדתית ו-2,702,000 ש"ח הם לתרבות תורנית.
שיעור תקציבי הדת ביחס לתקציב העיר הכללי: 0.76%חינוך
הקריטריון בוחן עד כמה טורחת הרשות המקומית לפקח על העמותות החיצוניות שנכנסות למוסדות החינוך שבתחומה? עם התרחבות תכניות הגפ"ן, עמותות רבות עוברות בשערי בתי הספר. בקטגוריה זו בוחנים את מידת הפיקוח העירוני על עמותות דת הפועלות בכיתות והאם היא לוקחת אחריות על התכנים או משאירה זאת בידי משרד החינוך או בתי הספר. כמו כן נבדק האם העירייה מיידעת את ההורים לגבי כניסה של עמותות דתיות לכותלי בתי הספר.
העיר קבלה ציון 0 מתוך 11.
העירייה לא לוקחת אחריות על פיקוח על התכנים המועברים בבתי הספר או על יידוע ההורים בדבר תכנים אלו. לטענת העירייה, "לא נהוג שתוכן לימוד אינו מועבר ע"י עובדי המוסד", עם זאת, תוכניות רבות נכנסות לבתי הספר בעיר דרך הגפ"ן.
קהילת להט"ב
הקריטריון בוחן עד כמה ואיך משקיעות העיריות בקהילת הלהט"ב בעיר.
הציון בקטגוריה ניתן לפי שלושה מרכיבים: ארגון או לפחות מימון משמעותי של העירייה לאירוע גאווה בעיר, תקצוב גורם רשמי מטעם העירייה לטובת הקהילה הגאה והנגשת פרטי הקשר של אותו גורם באתר העירייה, תמיכת העירייה בארגונים למען הקהילה הלהט"בית ופעילות של תנועת הנוער איג"י.
העיר קבלה ציון 4 מתוך 6
העירייה תמכה במספר אירועים, דוגמת הרמת כוסית לפסח לקהילה הגאה, יש עו"ס לקהילה אך לא פורסמו פרטי קשר באתר העירייה. בעיר יש קבוצת איגי.
נוהל אירועים בהפרדה
נבחנה מה מדיניות העירייה בנוגע לתקצוב ואישור אירועים שמתקיימים בהפרדה מגדרית. באף עירייה היום אין נוהל עירוני מסודר לנושא, ועל כן אף עירייה לא זוכה לניקוד המקסימלי.
העיר קבלה ציון 0 מתוך 4
העירייה לא השיבה לשאלות ישראל חופשית בנוגע לקיום אירועים בהפרדה, ולכן לא זכתה לניקוד.
בריכות בהפרדה
נבדק האם כניסה לבריכה העירונית זולה יותר בשעות בהן יש רחצה בהפרדה בין נשים וגברים, ובאם קיים פער - מה גובהו.
העיר קבלה ציון 2 מתוך 9.
בבריכה העירונית יש שעות בהפרדה לנשים בלבד במהלכן יש הנחה בת 33%.
קבורה אזרחית
נבדק האם לתושבי העיר שנפטרו יש אפשרות להיקבר בעיר או בסביבתה בקבורה אזרחית ללא תשלום?
העיר קבלה ציון 13 מתוך 13 וממוקמת במקום הרביעי.
יש קבורה אזרחית לתושבי העיר בבית העלמין ירקון האפשרות לקבורה בבית עלמין אזרחי מופיעה באתר המועצה הדתית.
מועצה דתית
נבדק האם מועצת העיר העבירה את רשימת נציגיה למועצה הדתית לאישור המשרד לשירותי דת ומהו אחוז הייצוג הנשי בהרכב אותו בחרה.
העיר קבלה ציון 0 מתוך 7.
בעיר פועל ממונה מטעם השר לשירותי דת, שמונה השנה, ולא מועצה דתית שהומלצה ע"י מועצת העיר.
פלורליזם דתי
נבדקו שלושה מרכיבים: הקצאת משאבים לטובת הקהילה הרפורמית או הקונסרבטיבית, לצד קיום אירועים בשיתוף הקהילות וכן קיום אירועים לכבוד נובי גוד.
העיר קבלה ציון 2 מתוך 6. העירייה לא תומכת בקהילות לא אורתודוקסיות בעיר אבל כן קיימה אירוע לציון חג הנובי גוד.
נישואים אזרחיים
נבדק האם עיריות מפעילות רישום של זוגות ברשות המקומית.
העיר קבלה ציון 0 מתוך 7. לא קיימת אפשרות למרשם זוגיות עירוני.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: