ממחנה העקורים לייסוד "בית להיות": סיפורה מעורר ההשראה של ציפי קיכלר, יקירת העיר חולון

ציפי קיכלר נולדה בשנת 1946 במחנה העקורים ברגן בלזן, לאחר שחרורו בידי הצבא הבריטי. היא בת בכורה להוריה, שנישאו בשנת 1942 בגטו קרקוב. עד היום מקפידה קיכלר לענוד את הטבעת שהעניק אביה לאמה באותם ימים בגטו.
קיכלר, תושבת העיר חולון אשר זכתה בתואר יקירת העיר, ידועה בהומור ובשנינות שלה אשר מדביקים את כל סובביה. בשנת 1998 היא יזמה והקימה את "בית להיות", מרכז עירוני המוקדש לטיפוח תודעת השואה ולקחיה.
לאורך השנים בהן פעלה במרכז, הובילה קיכלר שורה ארוכה של פעילויות חינוכיות, לצד אירועי הוקרה והעשרה המיועדים לכלל הקהלים ובכל קבוצות הגיל. עשייתה מתאפיינת בפרספקטיבה ייחודית המלאה בשמחת חיים ואופטימיות. לשיטתה של קיכלר, הלקח החשוב ביותר שיש ללמוד מההיסטוריה הוא שהנאצים היו בני אדם; מתוך תפיסה מורכבת זו, היא בחרה לצאת לדרך חיים המאופיינת באופטימיות, הומניות ועשייה מתמדת למען הזולת - המהווים סמל לדורות של ניצחון.

להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

- אורחאין עלייך ציפי מלאת שמחה ידע אהבה חברות יחסי אנוש תמשיכי להאיר מסביב14.04.26 21:30 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: