הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תלמידי חולון ערכו את "צעדת החיים" לאורך 400 המצבות והאנדרטאות לזכר נספי השואה בבית העלמין דרום על גבול חולון- בת ים

הצעדה מתקיימת כחלק מפרוייקט אבנים מדברות שנוסד לפני כעשור על ידי רחל מגד, מורה בתיכון נעמ"ת, בת לשורדי שואה, שעם השנים הפך לתוכנית עירונית קהילתית בהובלת מחלקת הנוער בעיריית חולון ובתמיכה פדגוגית של יד ושם.

חנה קקיאשוילי
הבוקר התקיימה "צעדת החיים" לאורך כ-400 מצבות ואנדרטאות שהקימו שורדי שואה לזכר יקירהם שנספו, בבית העלמין "דרום" בגבול חולון ובת-ים. הצעדה מתקיימת כחלק מפרוייקט אבנים מדברות שנוסד לפני כעשור על ידי רחל מגד, מורה בתיכון נעמ"ת, בת לשורדי שואה, שעם השנים הפך לתוכנית עירונית קהילתית בהובלת מחלקת הנוער בעיריית חולון ובתמיכה פדגוגית של יד ושם. במסגרת כך הוקמה ועדת היגוי עירונית ונבנתה תוכנית חינוכית מקיפה עבור תלמידי כיתות י"א בעיר, שהחלה לפעול בשנת הלימודים הנוכחית. במסגרת התוכנית מבצעים התלמידים עבודת חקר ואיסוף תכנים על אודות קהילות יהודיות שנספו בשואה, עורכים מיפוי של האנדרטאות השונות בבית עלמין ודואגים לטפחן.

המיזם מאפשר לזכור את השואה בדרך חדשה ועוצמתית, הוא מניע לפעולה ומעודד את קידום תהליך שימור זיכרון השואה בקרב בני הדור הצעיר. באמצעות הרצאות וטקסים שונים מוענקת למשתתפים זכות אנושית מרגשת לקיים הלכה למעשה את צוואתם של שורדי השואה ושל הנספים בה – לזכור ולא לשכוח.

לאחר הצפירה החל טקס עוצמתי ומרגש, אותו הובילו בני ובנות נוער מהעיר שבחרו להנציח את זיכרונם של ששת מיליון היהודים שנספו בשואה.
לטקס הגיעו שורדי שואה, בני הדור השני והשלישי, חברי וחברות תנועות נוער ומועצת הנוער העירונית ותלמידים מהתיכונים בעיר.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה