הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

חולון מתייחדת עם חלליה! במהלך השנים אבדה חולון 657 חללים שנפלו בעת מערכות ישראל ופעולת האיבה

לציון יום הזכרון והנצחת זכר הנופלים נביא את סיפורם של שניים מחללי חולון: טוראי מנחם (מנחמי) אביני ז"ל ומשה שניצר ז"ל.

חנה קקיאשוילי
עיריית חולון
עיריית חולון

הערב מדינת ישראל מרכינה את ראשה לזכר חללי מערכות ישראל ופעולות האיבה. נכון ליום הזכרון תשפ"א אבדה המדינה ישראל 23,928 חללים שאבדו את חייהם במאבק על בטחון המדינה, כאשר מתוכם 592 הם חללי חולון ו65 תושבים שנפלו בעת פעולות האיבה.

לציון יום הזכרון והנצחת זכר הנופלים נביא את סיפורם של שניים מחללי חולון: טוראי מנחם (מנחמי) אביני ז"ל ומשה שניצר ז"ל

הפרטים מתוך אתר יזכור ואתר לעד לזכר חללי פעולות האיבה.

טוראי מנחם (מנחמי) אביני

אתר יזכור


בן מרים ועובדיה, נולד ביום י"ז בכסלו תרע"ח (2.12.1917) בעדן. עלה ארצה עם הוריו בשנת 1921 וגר בחולון. למד בבית-ספר עממי בחולון ועבד במכבסה. משסיים את חוק לימודיו בבית-הספר נחלץ לעזרת משפחתו ועבד כפועל מכבסה בתל-אביב. היה בחור צנוע ושמח בחלקו, בן מסור להוריו ואדם נוח לבריות. אדיב וטוב-לב. נכון תמיד לעזור לזולת.

עם פרוץ המלחמה התגייס מיד, על אף היותו התומך העיקרי במשפחתו, ושירת בגדוד מרגמות כבדות. הוא עמד לשאת אישה, אך ימים מספר לפני הנישואין יצא לפעולה שבה נפגע בראשו. מנחם מת בבית-החולים דג'אני ביפו ביום כ' באלול תש"ח (24.9.1948) והובא למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בנחלת יצחק.

משה שניצר ז"ל

אתר לעד

משה, בן ישראל וקילה, נולד בי' בטבת תרפ"א, (21.12.1920) בסולוטבינה, פולין. גדל בפולין, בה עבר את אימי השואה.

מייד עם סיום מלחמת העולם (1945) הצטרף משה לתנועת גורדוניה וארגון הבריחה, שעסקו בהצלת ילדי שארית הפליטה. הוא איתר ילדים יהודים שהוסתרו במנזרים ופעל להחזרתם לחיק היהדות. הברחת הילדים נעשתה במחתרת. הוא היה קושר את הילדים לגופו ומבריח אותם בחשכת הלילה למקום מבטחים, תוך סיכון עצמו.

בשנת 1946 עבר לגרמניה על מנת לנהל את מחנה אונר"א באינרינג, ככיסוי לעבודתו כרכז הבריחה. בסוף אותה שנה עלה לאוניית המעפילים "מולדת" בדרכו לארץ. האונייה נתפסה על-ידי הבריטים ומשה הועבר למחנה מעצר בקפריסין, שם שהה במשך 22 חודשים.

ב- 1949 הגיע לארץ, ומייד החל לעבוד בסוכנות היהודית.

במשך השנים קלט עשרות אלפי עולים מכל התפוצות. משה עבד כל יום עד השעות הקטנות של הלילה בתנאים קשים. הייתה לו סבלנות אין קץ, ואוזן קשבת לכל בעיה. בהמשך נשלח לחבל לכיש, במטרה לארגן עבודות יזומות לעולים מובטלים.

משה היה נשוי לרחל, ואב לזיו ולעמית. עם הקמת משרד הקליטה בשנת 1968, התמנה משה למנהל שירותי הפרט במחוז תל אביב. תפקידו היה לדאוג להסבה מקצועית לעולים ולמציאת מקורות פרנסה. 40 שנה מחייו הקדיש לקליטת עולים.

ביום ו' בשבט תשנ"א, (21.01.1991), בימים הראשונים של מלחמת המפרץ והפגזות טילים על ישראל, נפטר משה.

בן 70 היה במותו. הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בחולון.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה