מוזיאון העיצוב בחולון נפרד מהמעצב אלבר אלבז ז"ל שגדל בחולון והפך למעצב הישראלי המצליח בעולם
פריטים רבים בעיצובו של אלבז שמורים כיום באוסף מוזיאון העיצוב חולון, כחלק מאוסף רונית אלקבץ, שנתרם על ידי משפחת ישר ואלקבץ.

בתחילת השבוע הגיעה לישראל הבשורה הקשה על מותו של המעצב הישראלי אלבר אלבז, שהלך לעולמו ממחלת הקורונה. אלבז נחשב לאחד המעצבים הישראלים הגדולים בעולם ואף עבד עם בתי האופנה הגדולים בעולם קריציה, איב סן לורן ולנוון ועוד. אלבז, נולד במרוקו ולאחר מספר חודשים עלתה משפחתו לישראל והתיישבה בחולון.
כבר בצבא ידע כי הוא רוצה ללמוד אופנה ולכן פנה ללמוד עיצוב אופנה בשנקר ואף עבד לצידו של גדעון אוברזון (שסיפר כי הרגיע את אמו שחששה מהמקצוע והבטיח לה כי הוא הולך להיות הדבר הבא). במשך כ-14 שנה היה אלבז מעצב ראשי בבית האופנה לנווין, ובשנה האחרונה השיק את המותג החדש שלו בפריז: AZ Factory.

להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחיהי זכרו ברוך26.04.21 16:24 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: