משרד האנרגיה שם לעצמו מטרה לצמצם עד שנת 2030 את צריכת החשמל בישראל ב17% ולכן חייב את כל הרשויות בישראל לדווח בטופס מיוחד את צריכת החשמל ביישוב שלהם הן של התושבים והן של העירייה.
משרד האנרגיה מפרסם גם השנה מדד שמאפשר השוואה בין צריכת החשמל הרשותית לתושב של הרשויות המקומיות בישראל לשנת 2020. המדד מתבסס על נתונים שמילאו 70 רשויות באמצעות דיווח צריכה שנתי מקוון, ומוצגים בו שני פרמטרים מרכזיים: סך צריכת החשמל הרשותית לתושב וסך צריכת החשמל של תאורת החוץ לקמ"ר. השנה דיווחו 70 רשויות והמועצות האזוריות בישראל על צריכת האנרגיה שלהן, זאת לעומת 63 שלא דיווחו.
דיווחי הצריכה מאפשרים לרשויות למפות את צריכת האנרגיה בקרב הצרכנים השונים ברשות ולקבל החלטה מושכלת על צעדי חיסכון באנרגיה כגון: החלפת תאורת החוץ בתאורה יעילה וחסכונית באנרגיה והחלפת מזגנים ישנים ובזבזנים במזגנים יעילים בבנייני הרשות ובבתי הספר.
על פי הנתונים שעיריית חולון בטופס עולה:
צריכת חשמל לתושב בחולון
צריכת החשמל של תושבי חולון מוגדרת כנמוכה מבין תושבי 70 הרשויות האחרות ועומדת על 95 קוט"ש בממוצע לתושב .(יש 5 ציונים צריכה נמוכה מאוד, צריכה נמוכה, צריכה ממוצעת, צריכה גבוהה, צריכה גבוהה מאוד)
על פי הנתונים הצריכה הנמוכה ביותר לתושב היא ג'דיידה-מכר עם 48 קוט"ש והצריכה הגבוהה ביותר לתושב היא בבית אל עם 291 קוט"ש.
צריכת חשמל בחולון לתאורת חוץ
צריכת החשמל הרשותית בעיריית חולון היא 567,000 קו"טש לקמ"ר והיא בקטגורייה של הרשויות בעלות צריכת החשמל הגבוהה ביותר.
כאשר הצריכה הרשותית הנמוכה ביותר היא בבוקעאתא רק 4,000 קוט"ש לקמ"ר. והרשות הבזבזנית ביותר בארץ היא בגבעתיים עם 792,000 קוט"ש לקמ"ר
השוואה בין השנים 2019-2020 בחולון
שנת 2019 | שנת 2020 | |
צריכה לתושב | 101 נמוכה | 95 נמוכה |
צריכה של תאורת רחוב | 580,000 גבוהה ביותר | 567,000 גבוהה ביותר |
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.