הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תלמידי חולון הלחינו ונתנו פרשנות ויזואלית למכתבים ושירים שנמצאו לאחר תקופת השואה והציגו אותם בתערוכה שהתקיימה ביד ושם כחלק מהמיזם החינוכי- "צלילי זיכרון-נוער חולון נוגע בשירי השואה"

מדובר במיזם, לשם מתן דגש לנושא ההנצחה ושימור הזיכרון.

לימור עידן
צילום: עיריית חולון
צילום: עיריית חולון

אירוע מרגש התקיים בסוף השבוע ביד ושם, במסגרתו הגיע לשיאו המיזם החינוכי "צלילי זיכרון - נוער חולון נוגע בשירי השואה". מדובר במיזם, שנעשה בשיתוף מחלקת הדרכות חינוכיות בבית הספר הבין-לאומי להוראת השואה של יד ושם ותחום המעורבות החברתית במחלקת הנוער של עיריית חולון, לשם מתן דגש לנושא ההנצחה ושימור הזיכרון.

תלמידי מגמת המוזיקה מבית הספר קריית שרת, בניהולו המוזיקלי של ניר ויינשטיין, הלחינו מכתבים שנמצאו לאחר תקופת השואה והעניקו להם חיים, באמצעות פרשנות מוזיקלית רגישה. לשם כך, השתתפו התלמידים בחודשים האחרונים בפעילות הכנה, שכללה גם סמינר לימודי ביד ושם. בנוסף, תלמידי מגמת האומנות מגימנסיה הרצוג, בהנחיית המורה מרב שטוק, יצרו את התערוכה "ילדה מתחת לשולחן", על פי שיריה של רחל גולדה מגד, דור שני לניצולי שואה. התלמידים נפגשו עם מגד ולמדו על השפעת השואה על בני הדור השני, תוך שהם מעניקים לשיריה פרשנות ויזואלית.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה