תערוכה חדשה תתמקד באחד המותגים הבינלאומיים המפורסמים בעולם, מכונות הכתיבה מבית אוליבטי והשינוי שחוללה בתחום התקשורת. התערוכה תציג בגלריית הויטרינה בחולון החל מ16.2
הפקולטה לעיצוב, בנין 6, רח' הופיין 63, חולון

אוליבטי- לא רק מכונת כתיבה, 16.2 - 2.5
תערוכה חדשה שתפתח ב21 בפברואר בגלריה ויטרינה, מתמקדת באחד המותגים הבינלאומיים המפורסמים ביותר לאורך המאה העשרים: אוליבטי, החברה המוכרת במיוחד כיצרנית מכונות כתיבה, מוצר שחולל תמורות בתחום התקשורת, הניהול והמשרד.
למרות שמכונת הכתיבה עברה מן העולם והפכה לפריט מוזיאוני, המורשת של אוליבטי חיה וקיימת: חברות הזנק טכנולוגיות וחברות המחשוב המובילות היום בעולם הולכות בדרכה של אוליבטי בשילוב העיצוב והייצור של המוצרים עם אדריכלות תעשייתית, יצירת סביבות עבודה, מיתוג, וחנויות דגל גלובליות. אוליבטי שינתה את האופן שבו המושג "מותג" נתפש, נבנה ונצרך עד היום.
בתערוכה יוצגו, לראשונה בארץ, מבחר מכונות כתיבה איקוניות של אוליבטי, לצד מכונות חישוב ואף המחשבים הראשונים של החברה.
בין המוצגים: מספר מכונות כתיבה ניידות, כמו ה- MP1, מכונת הכתיבה הניידת הראשונה שיוצרה על ידי החברה ב-1932 בעיצובם של אלדו ואדריאנו מג'נלי וה- Lettera 22 האיקונית בעיצובו של מרצ'לו ניזולי, שנכנסה לאוספים הקבועים של המוזאון לאמנות מודרנית בניו יורק וזכתה בפרס קומפאסו ד'אורו בשנת 1954. מכונת הכתיבה הופכת לאחד הסמלים של איטליה החדשה והמתחדשת. מכונת כתיבה איקונית נוספת היא ה"וולנטיין" האדומה, שיוצרה בשנת 1969, אותה עיצב אטורה סוטסאס, מכונת כתיבה חדשה לגמרי שהומצאה לשימוש בכל מקום מלבד המשרד. דוגמה לוולנטיין מוצגת באוסף העיצוב הקבוע במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק.
לצד מכונות הכתיבה, יוצגו גם מכונות החישוב הראשונות של אוליבטי, בהן ה-Summa 19, מכונת החישוב הראשונה בעלות נמוכה. הסומה עוצבה כמעט כצעצוע, כחפץ פופ, העוקף את הרעיון של מכשיר טכנולוגי מתקדם ויוקרתי לטובת חפץ בייצור המוני. ההיבט התלת ממדי שלו הוא מינימליסטי המדגיש צבע חזק - שחור כולו, עם פס רחב של ירוק זוהר ומבריק .המקשים משקפים גם הם את גישת הפופ – מקשים גדולים, לא מסוגננים, פשוטים בנפח ומזכירים יותר קוביות שוקולד. הדגם זכה בפרס קומפאסו ד'אורו בשנת 1970.
לצד יצירות קלאסיות אלה של עיצוב המוצר יוצגו בתערוכה דוגמאות ממערך הפרסום החדשני והעיצוב הגרפי שכולל כרזות, מודעות וסרטוני פרסום.
בין הכרזות אנו מוצאים שעוצבה על ידי הצייר האיטלקי המוערך, תאדורו וולף פרארי, המדגים את תחילתה של מסורת החברה בשיתוף פעולה עם אמנים. הוא מתאר את המשורר והפילוסוף האיטלקי, דנטה אליגיירי, מצביע על מכונת הכתיבה האיטלקית הראשונה.
כרזה נוספת מ-1920 מראה את מכונת הכתיבה "נוסעת" על מסילה ועוקפת את הרכבת - הסמל הפופולרי ביותר של מהירות וכוח. המהירות הייתה התכונה הטבעית למודרניות ולפונקציונליזם של כתיבה. "הקלדנית", כרזה של המעצב מרצ'לו דודוביץ' משנת 1928, מציגה סוג חדש של אישה שהחלה לאכלס משרדים, דמות חדשה זו נבחנה בזכוכית המגדלת של הספרות העכשווית.
במסגרת המבט ההיסטורי התערוכה עוקבת אחר התפתחות הלוגו של אוליבטי, גופנים שונים שעוצבו עבור מכונות הכתיבה, כולל בעברית ותצלומים היסטוריים של חנויות הדגל של אוליבטי. פרק מיוחד ימחיש את תפישת העיר התעשייתית וחיי התרבות והחברה של עובדי החברה בעיר איבראה שבצפון איטליה - העיר שנבחרה בשנת 2018 לאתר מורשת של אונסקו כ "עיר תעשייתית של המאה ה-20".
התערוכה תלווה בהרצאות, שיחי גלריה ואירועים נלווים: באירוע הפתיחה שיתקיים ב 21/2, יתקיים מופע פרפורמנס "כתבן א'" – פרפורמנס מבוסס טקסט ומפגש אנושי. המיצג מחזיר את הפרקטיקה של הכתבנות למרכז הבמה ונותן מילים לרגע של מפגש אישי. מהמפגש בין היוצרים לאורחים, מוקלד במכונות כתיבה של אוליבטי, שיר או פרגמנט פואטי המנציח את הרגע. עם אמיר חרש ואמיר עצמון.
שיח גלריה יתקיים עם אוצר התערוכה עברי באומגרטן ואוצרת גלריה ויטרינה ד"ר דליה מנור, ביום שישי ה3.3 - בשעה 12:00.
התערוכה היא פרי שיתוף פעולה בין גלריה ויטרינה HIT מכון טכנולוגי חולון, ארכיון אוליבטי באיבראה, שגרירות איטליה בישראל והמכון האיטלקי לתרבות בתל-אביב.
אוליבטי- לא רק מכונת כתיבה, 16.2 - 2.5 (לא כולל פסח), גלריה ויטרינה, HIT מכון טכנולוגי חולון,
הפקולטה לעיצוב, בנין 6, רח' הופיין 63, חולון
אירוע פתיחה 21.2.23 בשעה 19:00
להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.