הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תערוכת ציורים אותם יצרו תלמידי מגמת האומנות מגימנסיה הרצוג בחולון, ע"פ שיריה של רחל מגד, דור שני לניצולי שואה, מוצגת בימים אלו ב"יד ושם" לרגל יום השואה הבינלאומי

התלמידים נפגשו עם מגד ולמדו על השפעת השואה על בני הדור השני, תוך שהם מעניקים לשיריה פרשנות ויזואלית.

לימור עידן
קרדיט:גימניסה הרצוג חולון
קרדיט:גימניסה הרצוג חולון
תערוכת ציורים מבית היוצר של גימנסיה הרצוג מוצגת ב"יד ושם" לרגל יום השואה הבין-לאומי


תלמידי מגמת האומנות מגימנסיה הרצוג, בהנחיית המורה מרב שטוק, יצרו את התערוכה "ילדה מתחת לשולחן", על פי שיריה של רחל גולדה מגד, דור שני לניצולי שואה. התלמידים נפגשו עם מגד ולמדו על השפעת השואה על בני הדור השני, תוך שהם מעניקים לשיריה פרשנות ויזואלית.


כותב אלדד קפיטולניק, מנהל הגימנסיה:
גאווה גדולה הייתה לי השבוע ביד ושם, כאשר השתתפנו יחד עם רבים מתלמידינו בתערוכה שהפיקה מרב שטוק, המורה לאומנות, יחד עם בוגר הגימנסיה רועי מונפרד ותלמידי האומנות משכבות ט', י' ו-י"א. התערוכה כללה את הציורים שישולבו בספרה של המשוררת רחל מגד "ילדה מתחת לשולחן". התערוכה היא שיאו של תהליך חינוכי שנמשך ארבעה חודשים, אשר במהלכם הכירו התלמידים את המשוררת, למדו את יצירותיה ובחרו שירים כנושאים ליצירות האומנות שלהם. תהליך זה הוא חינוך במיטבו.
תודה ענקית למרב שבהשקעה אדירה חנכה את התלמידים והפיקה את התערוכה, לרועי מונפרד הבוגר המקסים שלנו שהשקיע בהפקה כל כך הרבה בהתנדבות מלאה, לגילי על היוזמה והסיוע האדיר, לדוד היקר, לכל אנשי הצוות שליוו וסייעו, למחלקת הנוער שחיברה את כולם וכמובן לתלמידי האומנות שלנו שפרצו את הגבולות של עצמם וכל כך ריגשו אותנו.



יישר כוח לתלמידים היוצרים וכמובן למרב שלנו על העשייה המרגשת, החיבור לנושא והנגשתו תוך יצירת קשרים בלתי-אמצעיים עם הקהילה.


אירוע פתיחת התערוכה היה מרגש, מעצים, בהשתתפות ראש העיר וראשת מנהל החינוך, עם אולם מלא בתלמידים ואנשי חינוך.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה