הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תסמונת הלב השבור: פרופ' רונן רובינשטיין ממרכז הרפואי וולפסון בחולון מסביר על התסמונת הייחודית שנחשפה בעקבות מלחמת 'חרבות ברזל'

מערכת האתר

מאז פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', נחשפו במרכז הרפואי וולפסון בחולון למספר מקרים של תסמונת הלב השבור, דמויי התקף לב, בקרב קצינות נפגעים ואימהות. פרופ' רונן רובינשטיין, מנהל מערך הלב במרכז, מסביר על התסמונת הייחודית.

תסמונת הלב השבור תוארה לראשונה ב-1990 ומתאפיינת בסימנים דמויי התקף לב, התנפחות של הלב וירידה בהתכווצותו. היא מתעוררת לרוב לאחר חשיפה ללחץ נפשי או פיזי כבד, כגון מלחמות, מוות של קרובים, בעיות כספיות ועוד. התסמונת שכיחה יותר אצל נשים (פי 9 מאשר אצל גברים).

התסמינים כוללים כאב בחזה ושינויים באק"ג המדמים התקף לב, וקוצר נשימה. האבחנה נעשית באמצעות אק"ג, אקו-לב ובדיקות דם לאנזימי הלב, והסופית נעשית לאחר צנתור של העורקים הכליליים בלב, שלא מדגים חסימה או היצרות משמעותית. לעתים נדרש גם MRI של הלב. סטטיסטיקה מעידה כי 1% עד 2% מהאנשים עם חשד להתקף לב מאובחנים בסופו של דבר עם תסמונת הלב השבור, אך החלמה טובה צפויה במרבית המקרים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה