טקס יום הזיכרון בבית הספר בורוכוב בגבעתיים: המנהלת שיתפה את סיפור נפילת אחיה במלחמת שלום הגליל אל מול משפחות שכולות ונציגי העירייה

בבית הספר בורוכוב בגבעתיים התקיים טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. בטקס, אותו הובילו תלמידות ותלמידי שכבת ז' יחד עם צוות המחנכים, נכחו תלמידי בית הספר, ההורים וצוות ההוראה. כמו כן, כיבדו בנוכחותם נציגי עיריית גבעתיים: יהודית קורוטקי, מחזיקת תיק חינוך בתי הספר, ונתי שטרן, מנהל מחלקת חינוך יסודי בעיר.
באירוע השתתפו גם נציגי המשפחות השכולות של בוגרי בית הספר, ביניהם שלמה ודניאלה מנע, הוריו של יובל מנע ז"ל, וסימה אלמליח, אמו של ישי אלמליח ז"ל.
במהלך הטקס נשאה דברים מנהלת בית הספר, גילה בן יוסף. בנאומה, התייחסה בן יוסף לשנת ה-78 למדינת ישראל ולמשמעות היום עבור החברה הישראלית. היא ציינה כי המערכה הרב-זירתית המורכבת אותה מובילים צה"ל וכוחות הביטחון מאז ה-7 באוקטובר צירפה לדאבון הלב משפחות רבות למעגל השכול, והדגישה כי קהילת בית הספר שולחת תפילה לשלום החיילים ולהחלמתם של הפצועים בגוף ובנפש.
בן יוסף שיתפה את הקהל בסיפורה האישי, כשאחות שכולה. אחיה, צביקה לוי ז"ל, נהרג במארב בעאליי במהלך מלחמת שלום הגליל בהיותו בן 19 בלבד. הוא שירת כצנחן בגדוד 890, ובימיו האחרונים קפץ מתוך נגמ"ש בוער במטרה להציל את חבריו. המנהלת תיארה כיצד דמותו נוכחת וחיה בתוכה גם לאחר למעלה מ-40 שנה.
בסיום דבריה, קראה מנהלת בית הספר לקחת מורשת כוח מזיכרון הנופלים, במטרה ליצור חברה מאוחדת ומקום בטוח וצודק יותר. הנהלת בית הספר הודתה לתלמידי שכבת ז' ולצוות המחנכים על הפקת טקס ערכי, מרגש ומלא משמעות.
סרטון:
סרטון:
סרטון:

להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.